Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε μια μίνι απόδραση στην Κροατία με την αγαπημένη της φίλη Αννίτα Ναθαναήλ.

Η Ιωάννα αυτό το καλοκαίρι πέρασε τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές της, αφού, επιτέλους, ύστερα από τρία χρόνια από την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι και έπειτα από αλλεπάλληλα χειρουργεία -τα οποία, βεβαίως, ακόμα δεν έχουν τελειώσει-, κατάφερε να βγει πιο «ελεύθερη» στο φως του ήλιου και να απολαύσει πιο ήρεμη τις βουτιές της. Γι’ αυτό και μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από τις διακοπές της στο Instagram.

Με καλοκαιρινή εμφάνιση, περιηγήθηκε στις ομορφιές της παλιάς πόλης στο Ντουμπρόβνικ και ενθουσιάστηκε με τα αξιοθέατα. Φωτογραφήθηκε γεμάτη χαρά, ενώ κέρδισε και το θαυμασμό όλων. Σε κάθε σημείο της παλιάς πόλης υπάρχει διάχυτη η μεσαιωνική αύρα και οι τουρίστες, περπατώντας στους δρόμους, κάνουν κυριολεκτικά μια βόλτα στην ιστορία. Τα αυθεντικά μνημεία και η σπουδαία ιστορία κάνουν την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ να φέρνει στο μυαλό των επισκεπτών τις εικόνες των μακρινών εποχών, σαν μια ζωντανή πραγματικότητα.

Στην παλιά πόλη, εντός των τειχών, με µόλις 1.000 µόνιµους κατοίκους, ένα πραγµατικό αριστούργηµα και µνηµείο πολιτιστικής κληρονοµιάς της Unesco, η περιήγηση στα δαιδαλώδη στενάκια ξεκινάει από τη δυτική πύλη, από την κρήνη του Ονούφριου. Από αυτήν, τον 15ο αιώνα, έφτασε εδώ φρέσκο πόσιµο νερό, που υπάρχει ακόµα και σήµερα, γεγονός πολύ σηµαντικό για µια µεσαιωνική πόλη. Εκεί θα δείτε και ένα σκυλάκι-άγαλµα, που θεωρείται ο προστάτης της κρήνης, καθώς οι Κροάτες -έστω και συµβολικά- θεωρούν ότι το νερό πρέπει να φυλάγεται 24ωρες το εικοσιτετράωρο.