Τα παιδιά τους έχουν µεγαλώσει και έπειτα από χρόνια ο τέως πρίγκιπας Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ ετοιµάζονται να κάνουν ένα από τα πιο µεγάλα τους όνειρα πραγµατικότητα: να δηµιουργήσουν τη δική τους «φωλιά» στην Ελλάδα.

paulos_maria
Αυτή είναι µια πιθανότητα που συζητούν εδώ και έναν χρόνο, µε τις φήµες να κάνουν λόγο για αναζήτηση κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Αν και οι φήµες θέλουν τον τέως πρίγκιπα να µετακοµίζει µόνιµα, οι υποχρεώσεις του αλλά και οι επιχειρήσεις της Μαρί-Σαντάλ δεν του το επιτρέπουν. Οµως είναι η πρώτη φορά που επιθυµεί να αποκτήσει µια σταθερή κατοικία στην Ελλάδα, την οποία θα χρησιµοποιούν ο ίδιος και τα παιδιά του, όποτε χρειαστεί.

Παύλος και Μαρία Σαντάλ: Πώς γεννήθηκε η επιθυμία να αγοράσουν σπίτι στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, ο Παύλος και η Μαρί-Σαντάλ είχαν ως έδρα τους το Λονδίνο, εκεί όπου η Μαρί Σανταλ έχει και το κατάστηµα παιδικών ρούχων το οποίο ντύνει διάσηµα παιδιά απο όλο τον κόσµο. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει την επιχείρησή της µε καταστήµατα και σε άλλες πόλεις. Το ζευγάρι διαθέτει εξοχικό στο ιδιωτικό νησί Χάρµπουρ στις Μπαχάµες, ενώ έχουν ακόµα ένα εξοχικό στο Γιορκσάιρ, σε µια τεράστια έκταση, αλλά και ένα κτήµα στο Cotswolds, ανατολικά της Οξφόρδης. Τα καλοκαίρια τους, ωστόσο, τα περνούν στην Ελλάδα, και κυρίως στις Σπέτσες. Η επιθυµία τους να αγοράσουν το δικό τους ακίνητο και να περνούν σχεδόν όλο τον χρόνο στην Ελλάδα γεννήθηκε την περασµένη άνοιξη.

«Θέλει σπίτι στις Σπέτσες, όµως αναζητά στην Αθήνα»

Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Secret», τον Αύγουστο, οπότε βρέθηκαν στις Σπέτσες, µίλησαν µε φίλους που έχουν χρόνια στο νησί για την παραµονή τους στην Ελλάδα. «Θέλει σπίτι στις Σπέτσες, όµως αναζητά στην Αθήνα», αποκαλύπτει για τον Παύλο πρόσωπο από γνωστό κατάστηµα του νησιού, ενώ ο ίδιος ο τέως πρίγκιπας λίγους µήνες πριν είχε δηλώσει πως «από Σεπτέµβριο θα µε βλέπετε πολύ συχνά. Η µητέρα µου δεν πρόκειται να πάει πουθενά, το σπίτι της είναι εδώ. Και εγώ εδώ θα είµαι, είναι το σπίτι µου εδώ, αλλά θα πηγαινοέρχοµαι».

Παύλος Γλίξμπουργκ: Από Σεπτέμβριο θα με βλέπετε συχνά. Η μητέρα μου δεν πρόκειται να πάει πουθενά, το σπίτι της είναι εδώ


Σε λίγες ηµέρες, ο Παύλος θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, αφού ως αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International θα παραλάβει το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωµάτων «Αθηναγόρας» 2023 εκ µέρους του Trust. Το βραβείο θα απονεµηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στο ετήσιο επίσηµο δείπνο των Αρχόντων του Οικουµενικού Πατριαρχείου για το εν λόγω βραβείο, το οποίο θα πραγµατοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Χίλτον» της Νέας Υόρκης.

Με την πολιτική σκέφτεται να ασχοληθεί ο αδερφός του Παύλου, Νικόλαος

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Prince’s Trust, η Αυτού Μεγαλειότης βασιλιάς Κάρολος Γ’, δεν µπορεί να παραστεί στην εκδήλωση και δήλωσε: «Είµαι ιδιαίτερα χαρούµενος που η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο διάδοχος Παύλος, αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International, συµφώνησε να παραλάβει το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωµάτων “Αθηναγόρας”». Πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση του Παύλου να µετακοµίσει στην Ελλάδα αφορά και την επιθυµία του να ασχοληθεί µε την πολιτική, κάτι που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν ως φήµη. Σύµφωνα µε µαρτυρίες πολιτών τόσο στις Σπέτσες όσο και στο Πόρτο Χέλι, κάθε φορά που κυκλοφορούσε ανάµεσα στον κόσµο τού ζητούσαν να πολιτευτεί. Αυτό είναι κάτι που και ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Ωστόσο, όπως µας µεταφέρουν καλά γνωρίζοντες, ο Παύλος δεν το σκέφτεται καθόλου, σε αντίθεση µε τον αδερφό του, Νικόλαο, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόµενο στο µέλλον να πολιτευτεί. Εκείνος έχει δεχτεί και προτάσεις, τις οποίες έχει απορρίψει, όµως η πίεση µια περίοδο ήταν τόσο µεγάλη, που µπήκε στη διαδικασία να το σκεφτεί. Ο Νικόλαος δεν έχει πειστεί µέχρι σήµερα πως κάποιος µπορεί να βοηθήσει πολύ την Ελλάδα. Αν το νιώσει αυτό, αν κάποιος µπει στην πολιτική για να προσφέρει πολύ περισσότερα στην πατρίδα του και τον πείσει γι’ αυτό, ίσως το σκεφτεί, όπως µας είπε.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 14/10