Η πρεμιέρα της παράστασης «Απιστία» αναμενόταν στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά τελικά αυτό δεν θα συμβεί. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Φίλιππος Σοφιανός, η Ζέτα Δούκα και ο Χρήστος Μαλάκης.

Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για την ακύρωση της παράστασης «Απιστία» λίγο πριν από την πρεμιέρα.

Δεν έχουν μάθει να παράγουν

«Έχει συμβεί το εξής παράδοξο. Να ξεκινήσει μία παραγωγή, να μπουν μπροστά οι διαδικασίες, να μπούνε σε πρόβα και την πέμπτη εβδομάδα, όταν πια το πράγμα αρχίζει να παίρνει ζωή, η παραγωγή έκανε πίσω και δήλωσε αδυναμία καταβολής χρημάτων. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί στο "Αυλαία" δεν έχουν μάθει να παράγουν οι ίδιοι πράγματα. Φιλοξενούν παραγωγές, σχεδόν ήδη έτοιμες. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος. Δηλαδή δεν είναι μαθημένοι στο να κάνουν οι ίδιοι την παραγωγή.

Δεν κάνεις θέατρο χωρίς να ξέρεις τα έξοδα

Δεν ξέρουν τι σημαίνει να κάνουν παραγωγή και θέατρο. Το θέατρο, όταν το κάνεις αυτό, το αποφασίζεις. Δεν το κάνεις χωρίς να ξέρεις τα έξοδα που πρέπει να πληρώσεις. Εγώ ήμουν πολύ σαφής στην οργάνωση και τα κοστολόγια. Τους είχα πει ακριβώς ποια ήταν, τις πρόβες των ηθοποιών για να πληρωθούνε. Είχαν συμφωνήσει σε όλα, αυτό είναι το θέμα. Κανείς δεν είχε πει "όχι, ξέρεις δεν μπορούμε να πληρώσουμε τον σκηνογράφο τόσο"», είπε αρχικά ο Φίλιππος Σοφιανός.

Σε δύο εβδομάδες είχαμε πρεμιέρα

«Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δεν το έχω ξαναδεί ύστερα από πέντε εβδομάδες. Παραμονές πρεμιέρας δηλαδή. Σε δύο εβδομάδες κανονικά είχαμε πρεμιέρα. Κανονικά το κόστος της αποχώρησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα έκανε. Γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου, οι αποζημιώσεις είναι πολύ υψηλές σε μία τέτοια περίπτωση».

Σκοπεύει να κινηθεί νομικά;

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν σκοπεύει να κινηθεί νομικά, απάντησε «δεν αποκλείεται, απλά είναι κάτι το οποίο έχει μακρινό ορίζοντα. Δηλαδή η δικαιοσύνη είναι πολύ αργή», είπε ο Φίλιππος Σοφιανός.

Πώς ενημερώθηκε;

«Με ένα μήνυμα ότι η παραγωγή σταματάει, δεν συνεχίζεται. Καλή τη πίστη ξεκινήσαμε αυτή τη δουλειά, χωρίς να έχουμε υπογράψει τα συμβόλαια που θα έπρεπε να έχουμε υπογράψει. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα εφόσον υπάρχει το ιστορικό των ανθρώπων. Αν το ακολουθήσει το "Αυλαία" και αποζημιώσει τους ανθρώπους, έχει καλώς. Εάν δεν, τότε έχουμε να κάνουμε με μία πράξη "αλητείας"», τόνισε κλείνοντας ο ηθοποιός.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: