Η Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στις 8 – 9 Νοεμβρίου 2023 για να παρουσιάσει την προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας - Επιστολές και αναμνήσεις» των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα που είναι βασισμένο στην παράσταση «Maria Callas: Letters and Memoirs».

Το φιλμ θα προβληθεί στο πλαίσιο των εορτασμών για το Έτος Μαρία Κάλλας, με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας σοπράνο. Παράλληλα, θα προβληθεί και η ταινία «Μαλένα» με την οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, στο Ολύμπιον, θα προβληθεί το υβριδικό φιλμ των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα όπου η Μόνικα Μπελούτσι έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο το 2019 με την παράσταση «Μαρία Κάλλας Γράμματα και αναμνήσεις». Εκεί ερμηνεύει σε μονόλογο αποσπάσματα από επιστολές της Μαρίας Κάλλας.

Θα φύγει με βραβείο από την Θεσσαλονίκη

H «Μαλένα» (2000), του Τζουζέπε Τορνατόρε, που αφορά μία συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου και στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα, θα προβληθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, στο Ολύμπιον.

Η 59χρονη Μόνικα Μπελούτσι θα τιμηθεί με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: