Τον Θάνο Λέκκας απολαύσαμε μέσα από την «Τούρτα της μαμάς» του Αλέξανδρου Ρήγα, στην ΕΡΤ, σε έναν αρκετά κωμικό ρόλο. Τη φετινή σεζόν τον βλέπουμε στη σειρά «Ο Γιατρός», με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, αλλά και στο «Ναυάγιο», όπου ενσαρκώνει έναν από τους βασικούς καπετάνιους του πλοίου «Φοίνιξ» που ναυάγησε.

Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις: «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» (2015), «Ιππόλυτος» (2014), «Φαρενάιτ 451» (2018), «Η Δίκη του Κ.» (2017).

Ο Θάνος Λέκκας είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα και ένα άκρως ταλαντούχο πλάσμα που δεν πηγαίνει με το ρεύμα ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει ούτε Instagram.

Θάνος Λέκκας

Η ηλικία, οι σπουδές και η κατάθλιψη

Γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1987 και είναι 36 ετών. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως έχει πει, ένιωθε εγκλωβισμένος και γρήγορα κυνήγησε το όνειρό του στην υποκριτική.

«Όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω αρχιτέκτονας, μηχανικός, φυσικός, χημικός και εφευρέτης. Σπούδασα βιολογία, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν θα ευτυχήσω. Είχα πάθει κατάθλιψη, τώρα είμαι 70 κιλά, τότε είχα μείνει 61», είχε πει ο ίδιος στην εκπομπή «Γεια Σου».

Θάνος Λέκκας

Το bullying

Ο ίδιος έχει μιλήσει στην ίδια συνέντευξη στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου και για το bullying εξηγώντας τον λόγο που τον κορόιδευαν όταν ήταν μικρός, επισημαίνοντας όμως και το πόσο πολύ τον στήριξαν τότε οι δικοί του άνθρωποι.

«Έχω δεχτεί bullying γιατί έκανα ενόργανη γυμναστική. Είχα τεράστια υποστήριξη από την οικογένειά μου. Ακόμη κι αν δεν ήξεραν τι συμβαίνει, ήταν δίπλα μου. Σε ένα παιδί που δέχεται bullying θα έλεγα να αγαπήσει αυτό που είναι γιατί δεν είναι λάθος. Σε ένα παιδί που κάνει bullying θα έλεγα κουράγιο και να ψάξει να βρει αγάπη».

Θάνος Λέκκας

Η αποχή από τα social media

Ο ηθοποιός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην εκπομπή DOT, παλαιότερα, ότι όχι μόνο δεν ασχολείται με τα social media αλλά δεν έχει ούτε προσωπικό account στο Instagram, πράγμα σπάνιο για άνθρωπο του χώρου.

«Δεν έχω αξιοποιήσει την τηλεόραση, γιατί ούτε διάσημος είμαι, ούτε έχω Instagram. Νιώθω περίεργα να διαφημίζομαι. Ξέρω πως είναι πολύ σημαντικό και χρήσιμο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μαθαίνουν τι συμβαίνει στον κόσμο και το μαθαίνουν μέσω αυτής της πλατφόρμας. Εγώ απουσιάζω. Νιώθω άβολα.

Δεν θεωρώ ότι έχω να πω κάτι σημαντικό για τη ζωή μου. Αν το νιώσω, θα το πω. Δεν είμαι αυτός ο τύπος. Αν εσύ είχες τον χρόνο να κάτσεις να απολαύσεις και να μην πρέπει να δουλεύουμε 15 ώρες και να τρέχουμε από τη μία δουλειά στην άλλη και να πρέπει τώρα να απαντήσουμε σε αυτό το mail, δεν θα χρειαζόταν να έχουμε δίπλα ένα παραθυράκι που να μας δείχνει τι κάνει ο κόσμος κι οι φίλοι μας. Φοβάμαι μην χάσω το μέτρο, επομένως μένω μακριά. Είναι λίγος ο χρόνος που έχω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Θάνος Λέκκας

Τα διθυραμβικά σχόλια στο Twitter

Όπως προαναφέρθηκε λοιπόν, φέτος τον απολαμβάνουμε σε δύο σειρές και τα σχόλια που γράφονται γι΄αυτόν από τους τηλεθεατές είναι πραγματικά αποθεωτικά. Κάθε φορά που προβάλλεται μια σκηνή και τον βλέπουν στις οθόνες τους, ένας πανικός επικρατεί για χάρη του στα social media, ιδίως στο Twitter X.

«Η μισή σειρά είσαι εσύ», γράφουν χαρακτηριστικά.


Αυτά είναι λίγα από αυτά που ο ίδιος έχει κάνει γνωστά για τον εαυτό του και μπορεί να μην αποκαλύπτει πολλές πτυχές του όμως, αν κρίνουμε από αυτά που είδαμε φέτος στην τηλεόραση, το σίγουρο είναι ένα, ότι ήρθε για να μείνει