Τη δεκαετία του '90 η δημοφιλία του ηθοποιού Μάθιου Πέρι εκτοξεύθηκε με τη συμμετοχή του στη σειρά «Τα φιλαράκια».

«Είμαι ο Τσάντλερ και κάνω αστεία όταν νιώθω άβολα».


Η σειρά παρέμεινε στην κορυφή των προτιμήσεων του τηλεοπτικού κοινού και ο «Τσάντλερ Μπινγκ» αγαπήθηκε για το σαρκαστικό του χιούμορ. Οι τσακωμοί του με τον συγκάτοικό του, «Τζόι Τριμπιάνι», κάνουν εδώ και χρόνια τον γύρο του διαδικτύου, χαρίζοντας άφθονο γέλιο ακόμα και αν έχουν περάσει χρόνια από την προβολή της σειράς.

Στο βιογραφικό του έχει επίσης και σειρά άλλων επιτυχημένων ταινιών, όπως το «Fools Rush In», αλλά και την ταινία «Three to tango».

Πολλά χρόνια αργότερα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος την περίοδο των γυρισμάτων, αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με εξαρτήσεις.

«’Τα φιλαράκια’ ήταν κάτι μεγάλο και δεν μπορούσαν να το ρισκάρω, καθώς λάτρευα τους συμπρωταγωνιστές μου, λάτρευα το σενάριο, λάτρευα τα πάντα σε αυτό, όμως παράλληλα πάλευα με τις εξαρτήσεις μου που με έκανε να ντρέπομαι ακόμα πιο πολύ. Είχα ένα μυστικό που κανείς δεν ήξερε».

Συγκινητικό «αντίο»


Γείτονες του 54χρονου ηθοποιού αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι του, ενώ δεκάδες νέοι συγκεντρώθηκαν και έξω από το σπίτι όπου γυρίστηκε η δημοφιλής σειρά που πρωταγωνιστούσε, για να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του «Τσάντλερ Μπινγκ» που τόσο απλόχερα τους χάριζε χαμόγελα.

Σε μια κοινή ανάρτηση, ο επίσημος λογαριασμός των «Friends» στα social media και η Warner Bros αποχαιρετούν τον «Τσάντλερ»:

«Είμαστε συντετριμμένοι που μάθαμε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι. Ήταν ένα πραγματικό δώρο για όλους μας. Οι σκέψεις και οι ευχές μας είναι με την οικογένειά του, τους αγαπημένους του και όλους τους θαυμαστές του».

Τραγικές φιγούρες, η μητέρα και ο πατριός του 54χρονου ηθοποιού, που χαμένοι, δίχως να έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, έφτασαν έξω από το σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Αρκετές ώρες μετά, εξέδωσαν ανακοίνωση:


«Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδελφού. Ο Μάθιου έφερε τόση χαρά στον κόσμο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως φίλος. Σημαίνατε όλοι τόσα πολλά για αυτόν και εκτιμούμε την τεράστια έκρηξη αγάπης».

Κανένας από τους συμπρωταγωνιστές του ηθοποιού στα «Φιλαράκια» δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση, ενώ διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναμένεται να κάνουν κοινή δήλωση.

«Οι κύριοι συμπρωταγωνιστές του στο σόου δεν έχουν αναφέρει τίποτα ακόμη. Περιμένουμε ότι θα δημοσιεύσουν μια κοινή δήλωση. Οι δημιουργεί της σειράς ‘Τα Φιλαράκια’ έχουν κάνει δήλωση, οι γονείς του έχουν κάνει δήλωση και κάποιοι από τους κατά περίσταση συμμετέχοντες στη σειρά».

Μία από αυτές τις ηθοποιούς είναι και η Μάγκι Γουίλερ, που στην σειρά υποδυόταν την «Τζάνις Χόσενστέιν». Η τραγουδίστρια Αdele διέκοψε τη συναυλία της για να πει το δικό της «αντίο» στον Μάθιου Πέρι.

«Ήταν τόσο ανοιχτός για τις μάχες του. Για τις εξαρτήσεις του, το οποίο το βρίσκω απίστευτα γενναίο. Και θέλω να πω πόσο αγαπώ αυτό που έκανε για εμάς».

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Γιάννα Νταρίλη, παρουσιάστρια και τηλεοπτική παραγωγός, είπε:

«Μεγάλη θλίψη στην Αμερική. Μεγαλώσαμε με τον Μάθιου Πέρι. Ήταν τυχερός και τον έκαναν καστ στα ‘Φιλαράκια’. Ήταν μεγάλη επιτυχία, έφτασε στο 1 εκατ. δολάρια, να παίρνει, το επεισόδιο. Οι φήμες λένε ότι ήταν πολύ καλός άνθρωπος, αλλά είχε ένα πρόβλημα, ήταν λίγο ζωηρούλης».

«Έπαιζε τον εαυτό του, είχε ταυτιστεί στον ρόλο και ο ρόλος πάνω του», συμπλήρωσε η ίδια.

Επιπλέον έρευνα


Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μέσα στο υδρομασάζ του.

Σύμφωνα με το BBC:

«Ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, γνωστός για τον ρόλο του ως ‘Τσάντλερ Μπινγκ’ στην κορυφαία σειρά του ’90 ‘Τα φιλαράκια’ πέθανε σε ηλικία 54 ετών. Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες».

Ο ιατροδικαστής δεν κατάφερε να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα και έχει ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις.

Επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του μετά από ένα δίωρο αθλητικής δραστηριότητας. Λίγο αργότερα έστειλε για δουλειές τον βοηθό του, ο οποίος επέστρεψε δύο ώρες αργότερα και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του.

«Οι αστυνομικές αρχές μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν τον σταρ να μην ανταποκρίνεται. Η έρευνα για τον θάνατό του είναι σε εξέλιξη».

Στο σπίτι του δεν έχουν βρεθεί ναρκωτικές ουσίες παρά μεγάλη ποσότητα συνταγογραφούμενων φαρμάκων για την κατάθλιψη και την χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια από την οποία έπασχε.