Καλεσμένη στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη ήταν σήμερα η Νανά Παλαιτσάκη. Η δημοσιογράφος μίλησε για όλα, τη ζωή, την καριέρα της, τον γιο της…

Οι δηλώσεις της Νανάς Παλαιτσάκη

«Το θεωρώ εξαιρετικό που τον απέκτησα σε αυτήν την ηλικία γιατί δεν ξέρω εάν η δίνη της καριέρας θα μου το επέτρεπε, ήταν τρομακτική για εμένα. Ο Αλέξης χρωστάει το ότι ήρθε στον κόσμο από ένα βιβλίο και όταν το έμαθα είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην το φέρω στον κόσμο. Φοβήθηκα πολλές φορές στη ζωή μου.

Έπαιρνα τον φόβο μου αγκαζέ και πήγαινα γιατί δεν είναι δυνατόν να καθηλωνόμαστε από τον φόβο. Εγώ ήμουν πάντα ένας ροκ άνθρωπος και αυτό είναι ένα τρόπος ζωής. Άρα φοβήθηκα με το παιδί. Όταν κάνεις ένα παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να μην φοβάσαι. Στερήθηκα την ξεγνοιασιά. Φυσικά και στερείσαι και κάνεις συμβιβασμούς. Όλοι στη διαδρομή μας κάνουμε αυτό που θέλαμε.

Είχα το παιδί μου και ήθελα να ‘’μπω στο μάτι’’ όλων όσων έλεγαν πως δεν θα τα κατάφερνα επειδή είχα παιδί. Δεν ένιωσα ότι χάρηκε η μητέρα μου αλλά όταν γεννήθηκε ο Αλέξης, ένιωσε πως μπορούσε να με αντικαταστήσει. Ήταν παρούσα αλλά εγώ δεν ήθελα να δώσω το παιδί μου και να στερηθώ τα μητρικά μου καθήκοντα», είπε αρχικά η Νανά Παλαιτσάκη.

Αναφερόμενη στις σπουδές της, η Νανά Παλαιτσάκη είπε: «Δεν διάβαζα πολύ αλλά συμμετείχα πολύ. Με γοήτευαν πολύ τα μαθήματα όποτε και τα αφομοίωνα. Ήθελα να διδάξω στο Πανεπιστήμιο και έκανα ένα σεμινάριο για τα ΜΜΕ. Όταν τέλειωσα, αποφάσισα να κάνω Διδακτορικό στο Δίκαιο της Θάλασσας. Τότε, είχα έναν καθηγητή που μου ζήτησε να μεταφράζω κάποια κείμενα στην ΕΡΤ.

Τότε, ήρθαν και μου είπαν πως επειδή είμαι μορφωμένη και ομορφούλα, να κάνω κάποιες συνεντεύξεις. Μου είπαν πως έδιναν 15.000 τη συνέντευξη, ενώ εγώ έπαιρνα στο Ναυτικό 40.000 το μήνα. Μετά υπέγραψα πενταετές συμβόλαιο με τον ANT1 αλλά το έσπασα γιατί τσακωθήκαμε. Δεν είχα αίσθηση του τι είχε προκληθεί στον κόσμο από μένα, το κατάλαβα στο σούπερ μάρκετ. Η μαμά μου με γείωσε πάρα πολύ. Της έλεγαν έξω μπράβο και εκείνη έλεγε πως δεν έπρεπε να αφήσω την πανεπιστημιακή καριέρα».

Η Νανά Παλαιτσάκη είπε στη συνέχεια: «Η μητέρα μου, μου έλεγε ‘’εγώ θα φάω μόνη μου;’’, όταν δούλευα τις γιορτές. Αλλά εάν δούλευα όπως, ως γιατρός δεν θα είχε πρόβλημα. Μου έχει τύχει να βγω έξω βράδυ με σύντροφο και ο πορτιέρης να μιλήσει πρώτα σε έμενα και εκείνος νεύριασε και έφυγε.

Επειδή η μητέρα μου ήταν αυστηρή, έφτασα να μην ζητάω τίποτα όταν βγαίνω έξω, και ωμό να ήταν το κρέας δεν το έλεγα για να μην με πουν ψώνιο. Και στη δουλειά και στα προσωπικά δεν διεκδίκησα πράγματα. Έκανα υποχωρήσεις για μην με πουν ψωνάρα. Αυτό με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Εμένα ήταν ο χαρακτήρας μου τέτοιος που με δυσκόλεψε και στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή».

Κλείνοντας, η Νανά Παλαιτσάκη ανέφερε για το πρόβλημα υγείας που πέρασε: «Η διάγνωση ήταν πάρα πολύ άσχημη και φοβήθηκα. Μετά μπήκα σε διαδικασία διαχείρισης. Τρόμαξα διότι το ασφαλιστικό ταμείο καλύπτει τις εξετάσεις και εκεί είπα πως πρέπει να μείνω στον δημοσιογραφικό χώρο για να έχω ταμείο. Μερικές φορές όταν έχω νιώσει πολύ μόνη με τον φόβο, σκεφτόμουν όσα διαχειρίστηκα. Και όταν το διαχειρίζεσαι, νομίζουμε πως είμαστε εξαιρετικά δυνατοί και ευτυχείς».