Tι προηγείται για την πολυσχιδή, καλλονή οµογενή Κυριακή (Κέιτι στην αλλοδαπή) Τσονάκας, που έχει παίξει µε Ρόµπερτ ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Νίκολας Κέιτζ, Σάρον Στόουν και Μόργκαν Φρίµαν κι έχει κάνει συναυλίες, µεταξύ άλλων διεθνών ονοµάτων, µε τον 50 Cent σε Αµερική και Αφρική, ενώ πλέον «πετάει» µε το καρτούν Katie, αλλά και µε podcast;

Η ίδια λέει στο «S»: «Τώρα κάνω παραγωγή, πρωταγωνιστώ και σκηνοθετώ την ταινία µικρού µήκους “Culture kids”. Παράλληλα, τα πηγαίνω περίφηµα ως podcaster - ξεκίνησα το 2019 µε το “She’s all over the place”, που έχει εκτιναχθεί στην κορυφή: ανήκει στο 2% των δηµοφιλέστερων εκ των 4 εκατ. podcasts σε περισσότερες από 100 χώρες. Πρόσφατα βγήκε το podcast “Undertow: The hunt for red gold”, όπου πρωταγωνιστώ - παίζω την Aλεξ Κις».

tsonakas_3
Έχει κάνει συναυλίες, μεταξύ άλλων διεθνών ονομάτων, με τον 50 Cent σε Αμερική και Αφρική

Το νέο φιλανθρωπικό πρότζεκτ της Κέιτι Τσονάκας

Eχοντας τρέξει πολλάκις µαραθώνιους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αναρωτιέµαι τι ετοιµάζει. «Το νέο µου φιλανθρωπικό πρότζεκτ είναι το ντοκιµαντέρ “The ripple effect: A philanthropic passion project”. Από το 1997 ασχολούµαι συστηµατικά. Μου έµεινε στη µνήµη όταν έγινα ανάδοχος της Ρέναλιν Eρα: Μένει στις Φιλιππίνες µε τους δύο αδερφούς, τους γονείς και τους παππούδες της. Αρχικά, συναντιόµασταν στο πλαίσιο του προγράµµατος “Children international”, µέσω του οποίου στήριξα οικονοµικά και άλλα έξι παιδιά. Η Ρέναλιν είναι µια νέα γυναίκα µε όνειρα. Ορµώµενη από αυτήν, έφτιαξα το ντοκιµαντέρ “The ripple eff ect”, που αποσκοπεί στο να µεταφέρει την ουσία της στήριξης αναξιοπαθούντων - στο να δώσει φως στις ζωές τους. Ελπίζω να εµπνεύσω πολλούς να ακολουθήσουν το παράδειγµά µου. Για να το πετύχω, χρειάζεται στήριξη. Λανσάρω συγχρηµατοδοτούµενη καµπάνια µέσω του Indie GoGo, για να ολοκληρώσω το πρόζεκτ».

Η συνεργασία μου με τον Αλ Πατσίνο και τον Ντε Νίρο άνοιξε τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες


Συνεργασίες με "γίγαντες" του Χόλιγουντ

Παλαιότερα µου έλεγε για τη συνεργασία της µε τους Αλ Πατσίνο - Ρόµπερτ ντε Νίρο, στην ίδια µάλιστα ταινία, «Oυ φονεύσεις», ότι ο πρώτος τής στάθηκε «σαν δάσκαλος και ο Ντε Νίρο όπως σε φίλη». Ποιον διαλέγει; «Το να δουλέψω µε αυτούς τους γίγαντες της ηθοποιίας ήταν κοµβική στιγµή. Η συνεργασία -και µάλιστα στο ίδιο έργο- µε Πατσίνο και Ντε Νίρο ήταν και εποικοδοµητική, επειδή έµαθα πράγµατα δίπλα τους, άνοιξε όµως κιόλας τους επαγγελµατικούς µου ορίζοντες - ακούστηκα περισσότερο». Και ο Νίκολας Κέιτζ, µε τον οποίο έπαιξαν στη «∆ιαφθορά στη Νέα Ορλεάνη»; «Ηταν καταπληκτικός. Θα ήθελα να συνεργαστούµε ξανά το συντοµότερο δυνατόν. Στα τέλη του καλοκαιριού το “Port of call New Orleans” ξαναπαιζόταν στους κινηµατογράφους του L.A. και συζητούσαµε το πόσο επιτυχηµένη δουλειά ήταν».

tsonakas_1
Η Κέιτι Τσονάκας σε σκηνή με τον Νίκολα Κέιτζ στην ταινία «Oυ φονεύσεις»

Στο παλµαρέ της έχει συνεργασίες, µεταξύ άλλων, µε Μόργκαν Φρίµαν και Αντόνιο Μπαντέρας στο «The code». Τι της έµεινε; «Χαρά. Εµαθα απ’ όλους, φίλτραρα κι έπειτα µοιράστηκα τα δώρα της µάθησης». Και πώς προέκυψαν opening acts και συνεργασίες µε 50 Cent, G-Unit, Pink, Hillary Duff; «Η µουσική παιδιόθεν κυλούσε στο αίµα µου. Η µητέρα µου είναι τραγουδίστρια, η αδερφή µου επίσης. Νιώθω ευλογηµένη για την ένωση δυνάµεων µε τέτοια ονόµατα».

Οσο για ελληνικά ακούσµατα; «Με έχει επηρεάσει η “Gia Gia Koula”, η γιαγιά µου: Ακούω Σοφία Βέµπο -που τώρα, φαντάζοµαι, λόγω 28ης Οκτωβρίου ακούγεται περισσότερο στην Ελλάδα-, αλλά και Βασίλη Τσιτσάνη, Μαρίκα Νίνου, Στέλλα Χασκίλ». Μιλώντας για τηλεόραση, µας λέει ότι έχει συµµετάσχει σε θρυλικές σειρές: «Law & Order: SVU», «CSI: N.Y.», «Cold case». «Κατακτώντας συµµετοχές σε τέτοια σίριαλ, συγκινούµαι», λέει και περνάει στα τρισδιάστατα ζωγραφικά έργα της. «Η ζωγραφική είναι επίσης ένα από τα πάθη µου. Θέλω κάποια στιγµή να φτιάξω δικό µου ατελιέ. Ξεκίνησα την πρώτη µου έκθεση το 2008 κι έκτοτε έχω εκθέσει δουλειές µου σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες», τονίζει.

tsonakas_2
«Kάνω παραγωγή, πρωταγωνιστώ και σκηνοθετώ την ταινία μικρού μήκους “Culture kids”», δηλώνει η Κέιτι Tσονάκας

Κέιτι Τσονάκας: Η γιαγιά «Koula» μου δίδαξε όσα ξέρω για τη ζωή

Οσο για τη Χίο, τη Νάξο και το Γαλαξίδι, απ’ όπου κατάγεται, και -φυσικά- τη γιαγιά; «Η “Gia Gia Koula” έγινε 94. Γιορτάσαµε στο σπίτι των γονιών µου στο Ντιτρόιτ και τη γιορτή µας (στις 7/7, ανήµερα της Αγίας Κυριακής), µε µπάρµπεκιου. Μου δίδαξε όσα ξέρω για τη ζωή. Την τελευταία φορά που ταξίδεψα στην Ελλάδα και τη ρώτησα τι ήθελε να της φέρω, µου είπε “χώµα”. Θέλησε να νιώσει τη σύνδεση µε το χώµα της πατρίδας - εκεί όπου ανήκουν η καρδιά και η ψυχή της».

Πότε θα έρθει πάλι στη χώρα µας; «Τον Μάιο του 2024 οικογενειακώς - για το reunion του µπαµπά µε τα ξαδέρφια του έπειτα από... µισό αιώνα». Οσο για το «Cartoon Katie»; «Πρόκειται για το καλλιτεχνικό µου, όταν δανείζω τη φωνή µου σε ταινίες κινουµένων σχεδίων. Τις λατρεύω».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 27/10