Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στο «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για την πρεμιέρα του «Milky Way» και για τον ρόλο του.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του Βασίλη Κεκάτου, που είναι βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, κάνει πρεμιέρα στο MEGA σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 23:10.

Λίγα λόγια για το σενάριο:

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Μαρίας, η οποία λαχταρά να φύγει μακριά από την αργόσυρτη επαρχιακή της πόλη και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο». Με σύμμαχο τον συνομήλικό της Τζο, θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει και όχι αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εκείνη. Μία περιπέτεια ανεξαρτησίας και ενηλικίωσης που θα μιλήσει στις καρδιές όλων.

Γιατί τελικά, ο καθένας από εμάς ονειρεύεται να δραπετεύσει από τον μικρόκοσμό του και να εξερευνήσει άλλους, μακρινούς γαλαξίες.

Ο Βασίλης Κεκάτος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του «Milky Way» και μας προσκαλεί σε ένα σύμπαν με κινηματογραφική αισθητική, μοναδική ευαισθησία, σύγχρονους προβληματισμούς, σπαραχτικά αληθινούς ήρωες που ζουν μέσα μας και ανάμεσά μας.

O Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος είναι ο Τζο του «Milky Way»

Ο Τζο από το «Milky Way», ρόλο τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, έκατσε στον καναπέ του «MEGA Καλημέρα» και μίλησε για την συγκλονιστική πρεμιέρα.

Για τον ρόλο του στο «Milky Way»

«Υποδύομαι τον Τζο, τον λένε Ιωσήφ αλλά θέλει να τον αποκαλούν Τζο, είναι ένα queer gay αγόρι από την Αθήνα που η μητέρα του αποφάσισε να το στείλει στην επαρχία για να γνωρίσει για πρώτη φορά τον πατέρα του. Εκεί αντιμετωπίζει τα στερεότυπα και την ομοφοβία. Είναι πολύ ωραίος ρόλος, ευαίσθητος κι δυναμικός, είμαι χαρούμενος που με επέλεξε ο Βασίλης Κεκάτος», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Πήγα κρυφά σε δραματική σχολή

«Είναι περίεργο να λέμε ότι κάτι θα "προκαλέσει". Ίσως η σειρά προκαλέσει γιατί έχει πράγματα που το ευρύ κοινό δεν έχει συνηθίσει να βλέπει στην ελληνική τηλεόραση. Υπάρχουν παρόμοιες σκηνές στο Netflix, για παράδειγμα οι σεξουαλικές. Θα έχει διαφορετικούς ρόλους, πρότυπα της κοινωνίας που δεν έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε και να πρωταγωνιστούν στις σειρές. Είναι δύσκολη η γνωριμία και η συμφιλίωση με τον πατέρα, αλλά το πολύ ωραίο σε αυτό το έργο είναι ότι δεν υπάρχει καλός και καλός ως ρόλος», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Πώς η υποκριτική μπήκε στη ζωή του;

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ζωή του και στο πώς ήρθε στον δρόμο του ο χώρος της υποκριτικής, αφού ο ίδιος ασχολείται και με τον χορό.

«Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήθελα να γίνω pop star. Στη Β΄ λυκείου αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός από "σπόντα", από μία θεατρική ομάδα που υπήρχε στο σχολείο. Δεν ήθελα να ασχοληθώ με την ιερατική σχολή που πέρασα, και είχα βάλει μοναδική επιλογή. Το έβαλα γιατί δεν ήθελα να έχουν επιλογή οι γονείς μου όταν θα τους έλεγα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου είπαν να πάω στην ιερατική σχολή. Έδωσα κρυφά εξετάσεις σε δραματική σχολή όπου και πέρασα, και άρχισα να πηγαίνω κρυφά», αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Πώς νιώθει ο ίδιος αλλά και οι γονείς του για την επιτυχία του;

«Είναι όλα καλά. Όταν ένας γονιός που δεν έχει επαφή με το θέατρο και την τέχνη βλέπει το παιδί του στην τηλεόραση, αισθάνεται πως κάτι έχει κάνει καλά το παιδί του. Τώρα που είμαι στην τηλεόραση μπορεί και να τους αρέσει», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Για την αποδοχή από την οικογένειά του:

«Δεν ήταν υποστηρικτικοί οι γονείς μου στις επιλογές μου πάσης φύσεως, αλλά όταν δεν είναι υποστηρικτική η οικογένεια και δεν υπάρχει αποδοχή, αποφασίζεις να πας παρακάτω, να συνεχίσεις τη ζωή στο και να βρεις ανθρώπους που σε βοηθούν να πας παρακάτω. Δεν αισθάνομαι κάποιο βάρος, ή θλίψη. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι άνθρωποι έχουν τα καλά και τα κακά τους ή δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να καταλάβουν κάποια πράγματα. Προσπαθώ να εξηγήσω αυτή τη φοβία στο διαφορετικό. Είναι διαφορετικό από τον εαυτό μας όχι από την κοινωνία. Έχω βιώσει περίεργες συμπεριφορές από τον κόσμο γύρω μου ως gay αγόρι με θηλυπρέπεια. Έπρεπε να “συμμορφωθώ”, να περπατάω διαφορετικά. Δεν είναι εύκολο. Όταν κάτι σου βγαίνει φυσικά από μέσα σου, και σου λέει κάποιος ότι αυτό είναι λάθος, δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος. Όταν ήμουν μικρός ένιωθα ότι είμαι πιο ”χαλασμένος”. Το να μη φαίνεται ότι είσαι gay και να μην το εκφράζεις είναι φοβικό».

Βλέπει κοινά στοιχεία με τον ρόλο του;

«Αυτό μου άρεσε στη σειρά και αυτός ο ρόλος. Όταν διάβασα το 1ο επεισόδιο μου άρεσε πολύ. Έχουμε πολύ κοινά στοιχεία με τον ρόλο μου, έχουμε κοινή πορεία. Κατάλαβα τον ρόλο πιο πολύ με την καρδιά. Μακάρι να ήμουν σαν τον Τζο στα 17 μου. Ο Τζο είναι αυτός που θα ήθελα να είμαι στα 17 ή αυτός που θα ερωτευόμουν όταν ήμουν στα 17. Από τον Τζο μου αρέσει η ευθύτητά του, είναι πολύ ερωτικό πλάσμα και έχει πολύ ψηλά την φιλία» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Πώς γνωρίστηκε με τον Βασίλη Κεκάτο;

«Με πήραν από μία εταιρεία casting και μου είπαν ότι είμαι ανάμεσα στους 2 για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Milky Way. Εγώ σοκαρίστηκα. Πέρασα από ακρόαση και μόλις τελείωσε η σκηνή, μου είπε ότι ο ρόλος είναι δικός μου και ότι θέλει να το κάνω εγώ. Ήταν η πιο εύκολη ακρόαση που έχω κάνει ποτέ», αποκάλυψε ο ηθοποιός.

Για τη θεατρική παράσταση που συμμετέχει:

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Δωδέκατη νύχτα ή ό,τι επιθυμείτε» στην υπόγεια σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, Κάρολος Κουν.

Για την αίσθηση του θεάτρου

«Είναι κάτι διαφορετικό από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Παίρνεις κατευθείαν το feedback του κόσμου. Κάνω και εκεί έναν queer χαρακτήρα».

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το «Milky Way»

«Η σειρά λέει στον κόσμο να ακούσει κάποιον πριν τον κατακρίνει. Να κρατάμε τα όνειρα και όταν μεγαλώσουμε. Θα έλεγα να ακούν οι γενείς τα παιδιά τους περισσότερο. Το ότι είναι κάποιος μικρός δεν σημαίνει κάτι, να ακούμε τη φύση του άλλου και να μην φοβόμαστε ότι κάποια πράγματα είναι κακά. Όλες οι πτυχές της σεξουαλικότητας δεν έχουν τίποτα κακό», τόνισε κλείνοντας ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: