Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε ο Μίνως Μάτσας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη μουσική αλλά και στην οικογένειά του με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο επιτυχημένος μουσικοσυνθέτης μιλά για τα παιδικά του χρόνια με το «βαρύ» όνομα τόσο του παππού του όσο και του μπαμπά του αλλά και τις συνεργασίες του που είχαν τεράστια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια.

Για τα παιδικά του χρόνια, τον πατέρα και τον παππού του

«Τα περισσότερα έχουν εκδοθεί σε CD και έχω ακούσει ό,τι υπάρχει σε ρεμπέτικα. Ήταν πολύ σοβαρή απόφαση και από εκεί και πέρα το συνέχισε ο πατέρας μου με μεγάλη επιτυχία γιατί ανδρώθηκαν πολλοί καλλιτέχνες. Τα ’70s τα θυμάται αλλά στα ’80s ήμουν έφηβος και τα θυμάμαι. Εγώ το μπαμπά name και συνέχισα.

Έγινε η κουβέντα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική. Αντίδραση υπήρχε και το καταλαβαίνω γιατί έχω και το όνομα του παππού μου. Η αδερφή μου με έσωσε! Δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ, δεν θα ήμουν καλός. Δούλεψα μόνο σαν παραγωγός για κάποια χρόνια. Όταν υπάρχει μια εταιρεία χρειάζονται όλα τα είδη και αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Τα περισσότερα που έχουν πουλήσει είναι τα νησιώτικα του Πάριου και τα λάτιν του Νταλάρα. Νομίζω ότι τα best sellers ήταν αυτά τα δύο», δήλωσε ο Μίνως Μάτσας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μίνως Μάτσας εξομολογήθηκε πως «προφανώς και ήξερα από παιδί όλους αυτούς τους ανθρώπους. Και τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιάννη Πάριο και την Χαρούλα Αλεξίου. Με γοήτευαν πολύ ο Μάνος Λοϊζος και ο Μάνος Χατζιδάκις, τον οποίο είχα γνωρίσει και ήταν γλύκας. Εγώ τον έβλεπα σαν μια μορφή που ήθελα να πάω να τον αγκαλιάσω και να του δώσω ένα φιλί, πολύ ζεστός άνθρωπος».

«Γνώριζα επίσης τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν μια άλλη φάση τελείως. Αγέρωχος, ψηλός, πιο άλλη τελείως προσωπικότητα. Δωρικός. Προφανώς και τον φοβόμουν γιατί φαντάσου να τον κοιτάς από κάτω προς τα επάνω».

«Δεν είναι θέμα αν σκεφτόμουν πως δεν βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο μαζί τους. Φαντάσου δηλαδή ότι είσαι στην ακμή του τραγουδιού και της μουσικής στην Ελλάδα και έχεις μεγαλώσει βλέποντας, ακούγοντας και γνωρίζοντας όλη την όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ε, νομίζω ότι ήθελε λίγο περισσότερο θάρρος για να ξεκινήσεις! Δεν μπορούσα όμως να το σταματήσω αυτό το πράγμα γιατί ήταν η φυσική μου ροή» πρόσθεσε ακόμα ο Μίνως Μάτσας στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.

Για τη σύζυγό του Όλγα Κεφαλογιάννη και τα παιδιά του

«Όταν γνωριστήκαμε με την Όλγα, μου έλεγε συνέχεια “Και αυτό το τραγούδι εσύ το έχεις γράψει;”. Ήξερε τα τραγούδια αλλά δεν ήξερε ότι τα έχω γράψει εγώ», είπε αρχικά ο Μίνως Μάτσας και συνέχισε: «Το έργο μου δεν είναι συνδεδεμένο με εμένα, αλλά δεν ήταν κάτι που έκανα επίτηδες. Πλέον όμως, το κάνω και είναι σαν να έχει ξεκινήσει η καριέρα μου από την αρχή».

«Έχουμε δύο παιδάκια τα οποία είναι 2 ετών και πρέπει να κρατιόμαστε σε φόρμα, ώστε όταν πηγαίνουμε στο σχολείο να μη λένε “Α ήρθε ο παππούς”. Είναι ένα ξεκίνημα με πολύ ενθουσιασμό. Όταν κάνεις οικογένεια μεγαλύτερος, εκτιμάς διαφορετικά τα πάντα. Εγώ όταν κάναμε τα παιδιά με την Όλγα ήμουν 50 ετών.

Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα ξανά παιδιά. Δεν υπήρχε στο πρόγραμμά μου, ήταν κάτι τελείως τρελό. Έχουμε φτιάξει αυτή την πολύ ωραία ζωή και μαζί με αυτά υπάρχει η δουλειά μου, η δουλειά της Όλγας που έχει μεγάλες ευθύνες», κατέληξε ο Μίνως Μάτσας.