Η Βίκυ Σταυροπούλου είναι µια από τις πιο αγαπηµένες ηθοποιούς στο κοινό. Η µεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και της τηλεόρασης µιλάει στο «Secret» για την επιτυχία της παράστασης «Μπαµπάδες µε ρούµι», όπου πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά, τη σχέση της µε τον ηθοποιό Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την επιτυχία της κόρης της, αλλά και για τα κιλά της.

∆εύτερη σεζόν «Μπαµπάδες µε ρούµι» στο θέατρο «Αλίκη». Μια θεατρική παράσταση sold out, που σπάει ταµεία. Πού οφείλεται, πιστεύετε, αυτή η τεράστια επιτυχία;

Μια τόσο µεγάλη επιτυχία συνήθως οφείλεται σε διάφορα υλικά µιας µαγιάς. Αρχικά, είναι ένα πολύ ωραίο λαϊκό έργο, µια ωραία κωµωδία, ένας πολύ ωραίος θίασος. Περνάµε πολύ ωραία, και αυτό το εννοώ, και µεταφέρεται και στη σκηνή. Νοµίζω ότι είναι χαρακτήρες γνώριµοι. Ερχονται στην παράσταση οι Ελληνες και γελάνε µε τα χάλια µας. Πολλοί ταυτίζονται µε την υπόθεση. Είναι µια οικογένεια, όπου είναι όλοι αγαπηµένοι, αλλά, αν χρειαστεί, για τα φράγκα µπορεί να κατασπαράξει ο ένας τον άλλον σε χρόνο dt.

Ανήκετε στην κατηγορία των ηθοποιών που εισπράττουν τεράστια αγάπη από τον κόσµο. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;

Αυτό µου δίνει τεράστια δύναµη. Είναι αυτό που λέει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αχ, να ’ξερες τι δύναµη µου δίνει η δύναµή σου». Το να βγαίνεις στη σκηνή και να σε καλωσορίζει ο κόσµος, αυτό το τόσο θερµό χειροκρότηµα σε απογειώνει και σε αγχώνει ταυτόχρονα, γιατί λες: «Αυτόν τον κόσµο να τον δικαιώσω και να είναι ζεστό το χειροκρότηµα και στο τέλος της παράστασης». Προσπαθώ πάνω στη σκηνή να δίνω το 100% του εαυτού µου.

Με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη είστε χρόνια φίλοι, ενώ µένετε και µαζί. Στο έργο είστε ζευγάρι. Αυτή η αγάπη µεταξύ σας έχει δηµιουργήσει προστριβές;

Είναι µεγάλη ασφάλεια για µένα να είµαι µε τον Χρήστο στη σκηνή, γιατί είσαι µε έναν άνθρωπο που αγαπάς, έχεις έναν κοινό κώδικα. Εννοείται ότι µε αυτόν τον άνθρωπο θα έχεις και τις προστριβές, γιατί µε αυτόν νιώθεις την οικειότητα.

viki_stavropoulou


Εχετε πάθετε ποτέ «σεντόνι» στη σκηνή;

Ναι, βέβαια. Εχω πάθει, και µάλιστα το έπαθα τη δεύτερη χρονιά, που είναι ανησυχητικό. Ηθελα να πω µια φράση και δεν µου ερχόταν µε τίποτα. Και εκεί µπορεί να πάθεις πανικό. Εγώ το µοιράζοµαι µε τον κόσµο. ∆ηλαδή, γύρισα αυτόµατα και είπα: «Παναγία µου, τι λέω;», χειροκρότησαν οι άνθρωποι, συνήλθα και προχώρησα παρακάτω.

Πώς αισθάνεστε που σας αποκαλούν «Ρένα Βλαχοπούλου»;

Είναι πολύ τιµητικό, γιατί για µένα η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν µια συγκλονιστική ηθοποιός. Να σου πω κάτι, όµως. ∆εν µένω στους τίτλους, µένω στην αγάπη του κόσµου και στη στήριξή του. Αυτή τη στιγµή βρισκόµαστε επί 11 συναπτά έτη στο θέατρο «Αλίκη» και είναι γεµάτο. ∆εν υπάρχει µεγαλύτερη ανταµοιβή για έναν καλλιτέχνη από αυτό.

Εχετε περάσει δύσκολα;

Υπάρχει άνθρωπος που να µην έχει περάσει δύσκολα; ∆εν µεγάλωσα «πριγκιποπούλα», µε όλα τα θέµατά µου λυµένα. Μεγάλωσα σε µια µεγάλη οικογένεια, φτωχή, σε λαϊκή γειτονιά. Αλλά είµαι πολύ χαρούµενη που κατάφερα να αλλάξω τη ζωή µου προς το καλύτερο.

Και µόλις πήρα τη ζωή στα χέρια µου, την καλυτέρεψα, και αυτό πρέπει να κάνει όποιος θεωρεί ότι έχει περάσει δύσκολα. ∆εν πρέπει να το βάζουµε κάτω.

Σας ενοχλεί το bullying που κάνουν στη ∆ανάη επειδή είναι κόρη σας;

∆εν µε ενοχλεί τίποτα. Εχω µεγαλώσει πολύ για να µε ενοχλούν τα σχόλια των άλλων. Για το παιδί κάθε µάνα στεναχωριέται άµα ακούει κάτι που δεν της αρέσει, αλλά πρέπει να ξέρεις πως και εγώ, που δεν είχα µαµά την τάδε ή µπαµπά τον τάδε, επίσης τα άκουγα, γιατί ο κόσµος πάντα, όταν ένας άνθρωπος προοδεύει και εξελίσσεται, θα είναι καχύποπτος. Κυρίως ο κόσµος που δεν τα έχει καταφέρει θα θεωρεί ότι κάτι γινόταν και ο άλλος πέτυχε.

Πώς αισθάνεστε για την επιτυχία της ∆ανάης;

Αισθάνοµαι χαρούµενη και περήφανη, κατ’ αρχάς γιατί είναι ένα καλό πλάσµα, ένα υγιές παιδί, κι αυτό και µόνο για µια µητέρα αρκεί για να νιώθει χαρούµενη.

Είστε και ένα άτοµο που αυτοσαρκάζεται. Οπως µε τα κιλά σας. Σας απασχόλησε ποτέ αυτό;

Οσο δεν παίρνω χάπια, δεν έχω ζάχαρο, δεν έχω χοληστερίνη, δεν έχω θέµατα υγείας, δεν µε απασχολεί, γιατί δεν µου έχει κάνει πουθενά κακό. ∆εν στάθηκαν εµπόδιο ποτέ τα κιλά µου, ούτε στην εργασία µου ούτε στην προσωπική µου ζωή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/11