Μία μπερδεμένη υπόθεση ταλανίζει το πρώην μοντέλο, παρουσιάστρια και πρώην σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, Εύη Βατίδου.

Η Μις Ελλάς του 1999 συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ένας 59χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως η παρουσιάστρια εμβόλισε με το αυτοκίνητό της τη μηχανή του! Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και πρόκειται για μία υπόθεση που φαίνεται πως συνέβη σε δύο χρόνους.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν κοντά στα μεσάνυχτα του Σαββάτου επί της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ένας άνδρας, αναβάτης μηχανής, εξαπολύει επίθεση στην Εύη Βατίδου, η οποία προσπαθεί να αντιληφθεί το τι είχε συμβεί. Ο άνδρας αυτός φέρεται να φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση και να βρίζει. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το πρώην μοντέλο επιχείρησε να καλέσει την Αστυνομία. Ωστόσο η κατάσταση κλιμακώθηκε. Ο αναβάτης της μηχανής σε έξαλλη κατάσταση και χρησιμοποιώντας το κράνος του, χτύπησε το αμάξι της Βατίδου κι έσπασε τον καθρέφτη του οχήματος!


Κάπου εκεί φαίνεται πως τελειώνει το πρώτο σκέλος της ιστορίας, το οποίο αποτέλεσε και αντικείμενο μηνυτήριας αναφοράς της Εύης Βατίδου εις βάρος του 59χρονου αναβάτη της μηχανής. Αμέσως μετά την καταστροφή του καθρέφτη, όμως, το επεισόδιο συνεχίστηκε, ο αναβάτης αναχώρησε από το σημείο, με τη Βατίδου όμως να βάζει μπρος το όχημά της προκειμένου να ακολουθήσει τον… καταστροφέα! Ενδεχομένως κι εκείνη να ήθελε τα στοιχεία του αναβάτη προκειμένου να τον χρεώσει για την καταστροφή που υπέστη το όχημά της. Τα δύο οχήματα κινήθηκαν προς τον Υμηττό και φτάνοντας στην οδό Σουλίου, κάποια στιγμή ο δρόμος... τελείωσε. Εκεί η Εύη Βατίδου φέρεται να χτύπησε τη μηχανή, ρίχνοντάς την κάτω, μαζί και τον αναβάτη και μία γυναίκα που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Όπως είναι φυσικό, προκλήθηκε νέα αναστάτωση.

Κάποια στιγμή η Αστυνομία επιλήφθηκε της υπόθεσης. Τόσο η Εύη Βατίδου όσο και ο 59χρονος προχώρησαν σε μηνύσεις. Ο άνδρας μήνυσε το μοντέλο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και από την πλευρά της η Εύη Βατίδου μήνυσε τον άνδρα για ψευδή καταμήνυση, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης περιουσίας. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Αρχές συνέλαβαν και τους δύο. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαβιβαστικό της ΕΛ.Α.Σ προς τον εισαγγελέα, η κ. Βατίδου συνελήφθη στις 03:20 τα ξημερώματα και ο αντίδικός της λίγο αργότερα, στις 04:45. Βεβαίως, ο εισαγγελέας κάλεσε τον 59χρονο να εξεταστεί σε ιατροδικαστή προκειμένου να πιστοποιηθούν τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος στη μήνυσή του.

"Την έβριζε χυδαία ο κύριος"

Όπως ήταν φυσικό, τη νομική υπεράσπιση της Εύης Βατίδου αναλαμβάνει ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την υπόθεση περιγράφοντας τα όσα προέκυψαν από τις καταθέσεις: «Πληροφορήθηκα ότι ενώ η πρώην σύζυγός μου επέστρεφε με το αυτοκίνητο στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από κάποιον που επέβαινε σε μία μοτοσικλέτα. Ο συγκεκριμένος άρχισε να τη βρίζει χυδαία και να την απειλεί. Η πρώην σύζυγός μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Αστυνομία με κλειστά τα τζάμια. Τότε αυτός έβγαλε το κράνος του και άρχισε να χτυπά το αυτοκίνητο και συγχρόνως της έσπασε και της κατέβασε τον καθρέφτη. Τον ξεκόλλησε στην κυριολεξία.

Όταν κατάλαβε ότι η πρώην σύζυγός μου έπαιρνε την αστυνομία, τότε ανέβηκε στη μηχανή, που δεν είχε πινακίδες, κι έφυγε», είπε αρχικά για το πρώτο σκέλος της ιστορίας ο κ. Κούγιας. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της, ο δικηγόρος χαρακτήρισε «λάθος» της πρώην συζύγου του την απόφαση να ακολουθήσει τον αντίδικό της: «Όταν είδε ότι η πρώην σύζυγός μου τον ακολουθούσε, την οδήγησε πάνω στα βουνά στη Γλυφάδα, εκεί όπου δεν μπορείς να πας με αυτοκίνητο. Η πρώην σύζυγός μου έκανε το λάθος να τον ακολουθήσει. Εκεί η μηχανή ανετράπη και χτύπησε πολύ ελαφρά αυτός και η σύζυγός του υπέστη κάποια τραύματα», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Συμπαράσταση στην τραυματία

Παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Κούγιας από τις πληροφορίες που συνέλεξε, διαπίστωσε πως η πρώην σύζυγός του είχε κατά τον ίδιο απόλυτο δίκιο για το πώς εκτυλίχθηκαν τα περιστατικά, ο ίδιος μαζί με τον γιο του επισκέφτηκε όχι μόνο το Α.Τ. Γλυφάδας στο οποίο κρατούνταν η Εύη Βατίδου, αλλά και το Ασκληπιείο της Βούλας, όπου νοσηλευόταν η δεύτερη αναβάτις της μοτοσικλέτας. Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για μία εκλεκτή κυρία, αδελφή του οδηγού της μηχανής, η οποία είναι καλά σε γενικές γραμμές στην υγεία της. Τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του εξέφρασαν τη λύπη τους για το περιστατικό και της ευχήθηκαν περαστικά. Ο γνωστός ποινικολόγος, πάντως, εξέφρασε τις ενστάσεις του για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος στην πρώην σύντροφό του, χωρίς να πραγματοποιηθεί αυτοψία. Όπως ο ίδιος διαπίστωσε, στο όχημα της πρώην συντρόφου του δεν υπάρχουν σημάδια εμβολισμού της μηχανής.

Ο ίδιος αποδίδει την ανατροπή της μοτοσικλέτας στην ποιότητα του δρόμου επί της οδού Σουλίου, καθότι είναι δρόμος που οδηγεί στον Υμηττό και δεν έχει στρωμένη άσφαλτο. Σήμερα το πρωί η Εύη Βατίδου αναμένεται να απολογηθεί.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime