Η παράσταση «Ένας άνδρας θα μας σώσει», σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου, στο θέατρο «Αυλαία» στον Πειραιά, αφού παίχτηκε για δύο Σαββατοκύριακα, κατέβηκε την προηγούμενη εβδομάδα. «Η παράσταση κατέβηκε γιατί, κατά δήλωση του κυρίου Λεούση, ο οποίος είναι συμπαραγωγός με τον Δημήτρη Μουζακίτη, δεν είχε ανταπόκριση στο κοινό κι επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει οικονομικά, σταμάτησε», μας είπε.

Ο ίδιος εξηγεί τι ακριβώς συνέβη, καθώς προστέθηκαν κάποια κομμάτια στην παράσταση που αφορούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ. «Στην παράσταση ο συγγραφέας κ. Μουζακίτης έκανε προσθήκες προς το τέλος της παράστασης με χιουμοριστικό τρόπο. Αναφέρθηκαν στον γάμο του κ. Κασσελάκη και τα κουφέτα του. Έβαλε προσθήκες, χωρίς να υπάρχει στο αρχικό κείμενο. Εγώ ως σκηνοθέτης δεν το δέχτηκα αυτό. Αποτέλεσμα ήταν η παράσταση να σταματήσει. Έτσι τουλάχιστον το αποφάσισε ο κ. Χρήστος Λεούσης, που είπε ότι δεν είχε την απαιτούμενη οικονομική κάλυψη η παράσταση. Ήταν απαράδεκτη η προσθήκη για τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αλλοίωνε την πραγματική ουσία του έργου. Το έργο είναι πρόζα και όχι επιθεώρηση. Υπό αυτή την έννοια, εγώ ως σκηνοθέτης αντέδρασα, γιατί δεν ενέκρινα αυτή την προσθήκη και στη συνέχεια ο Χρήστος Λεούσης αποφάσισε να σταματήσει την παράσταση προς το παρόν».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε στην «On time» ότι δεν έπρεπε να γίνει η προσθήκη. «Δεν έχει καμία σχέση ο Κασσελάκης με το έργο. Για το έργο ήταν γελοίο, γιατί άλλαζε το αρχικό του νόημα, που δεν είχε καμία σχέση με τον Κασσελάκη», είπε και πρόσθεσε: «Η γνώμη μου για τον Κασσελάκη είναι μία. Ο κύριος Κασσελάκης έγινε πρόεδρος σ’ ένα κόμμα υπό διάλυση και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε από την πλευρά του, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα που τελείωσε η παρουσία του και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στο πολιτικό σύστημα».

«Για μένα όλα τα προσωπικά του θέματα μένουν τελείως αδιάφορα. Ήταν λάθος από την αρχή η προβολή της προσωπικής του ζωής, η οποία δημιούργησε πάρα πολλά ερωτηματικά. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχτεί αυτού του είδους συμπεριφορές των πολιτικών αρχηγών. Αυτά είναι ευτράπελα, είναι για γέλια. Δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να προσφέρει ένας νέος Αμερικανός που δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας. Οι εξελίξεις θα είναι δραματικές για τους ίδιους και για το κόμμα που υποστηρίζουν. Απλώς θα μείνει ένας απλός τουρίστας στην Ελλάδα», κατέληξε ο Γιάννης Μόρτζος.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime