Στον καναπέ του «Πάμε Δανάη!» κάθισε ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο αγαπημένος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για τις τηλεοπτικές σειρές του MEGA τις οποίες υπογράφει, αλλά και για την προσωπική του ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, ο Ανδρέας Γεωργίου αναφέρθηκε στη «Γη της Ελιάς», που διανύει την τρίτη της σεζόν στο MEGA, τη νέα σειρά του σταθμού με την υπογραφή του ίδιου, που θα προβληθεί στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν, «Famagusta», καθώς για προσωπικά του ζητήματα.

«Τέσσερα χρόνια μετά, ήρθε», είπε η Δανάη Μπάρκα υποδεχόμενη τον καλεσμένο της, με τον Ανδρέα Γεωργίου να απαντά: «Εν τω μεταξύ, εγώ νομίζω ότι είμαι κάθε μέρα εδώ μαζί σου».

Αρχίζοντας τη συνέντευξή του, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για τη «Γη της Ελιάς»:

«Η Ιουλία μένει έγκυος, κρατάει το παιδί. Σε αυτήν τη σχέση μού αρέσει ότι τους θέλεις μαζί αυτούς τους δύο ανθρώπους (σ.σ.: τον Στάθη και την Ιουλία), όμως υπάρχουν πρακτικά θέματα. Ο Στάθης είναι Μανιάτης, δεν μπορεί να δεχτεί ότι… είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και δεν μπορεί να συνυπάρξει με αυτόν τον κόσμο, όμως θα δούμε ότι η μοίρα τούς θέλει μαζί. Έρχεται και το παιδάκι και όλο δένει το γλυκό, δηλαδή δεν θα μπορούν να μην είναι μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι».

Ο ίδιος συμπληρώνει:


«Πολλές φορές αισθάνομαι ότι ταυτίζομαι με την Πηνελόπη, το γαϊδούρι του Λυκούργου, δηλαδή είμαι εκεί, ακούω πολλά προβλήματα κάθε μέρα και μασάω το κουτόχορτο. Έχω κάνει training με τον εαυτό μου και καθημερινά, όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, θέλω να απέχω από αυτό, δηλαδή σκέφτομαι πάντα ότι υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση, πάμε παρακάτω, δεν αφήνω να με επηρεάζει τίποτα».

Για την είσοδο του Απόστολου Γκλέτσου στη σειρά λέει:


«Πάντα συζητάμε και με τη Βάνα και με τον Κούλλη όταν είναι να μπει ένα guest που έχει και διάρκεια, γιατί είναι μεγάλο το γκεστ που θα κάνει ο Απόστολος, και ψάχναμε αυτόν τον άνδρα που θα υποδυθεί τον σύντροφο της Αθηνάς (σ.σ.: Άντζελα Γκερέκου) και επειδή είδαμε την Αθηνά να είναι με έναν πιο νέο σε ηλικία, την είδαμε να είναι και με έναν πιο μεγάλο, ψάχναμε το perfect match και οπτικά, και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποιον άλλον από τον Απόστολο. Εδώ θα τον δούμε βέβαια σε κάτι διαφορετικό, έχουμε συζητήσει πολλά, και τώρα που στήνουμε τον χαρακτήρα με τον ίδιο, δεν θα είναι αυτό που περιμένετε. Έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε κάτι διαφορετικό, καινούργιο».

Τέλος, και σχετικά με τη «Γη της Ελιάς» σημειώνει:


«Η Αρετή λίγο παίρνει σβάρνα την Αρεόπολη όλη, μπουκάρει στο καφενείο, στην ταβέρνα, τους λέει ότι Στάθης έχει παιδί με την Ιουλία και πάει και στο σπίτι του Ισίδωρου και το λέει, οπότε μαθαίνει ο Ισίδωρος για το παιδί αυτό και την Ιουλία από την Αρετή».

Για την προσωπική του ζωή


Αναφερόμενος στην προσωπική του ζωή, ο αγαπημένος καλλιτέχνης σημειώνει:

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να με ρωτάνε ό,τι θέλουν, δεν έχω πάει ποτέ σε εκπομπή να πω μη με ρωτήσετε γι' αυτό. Το θέμα είναι ότι αν δεν θες να απαντήσεις, δεν θα απαντήσεις. Αν δεν ήμουν καλά στην προσωπική μου ζωή, νομίζω δεν θα μπορούσα να φέρω εις πέρας τόσα πολλά πράγματα που κάνω αυτήν την περίοδο. Είμαι πολύ καλά στο κομμάτι αυτό».

Για το "Famagusta"


Ο Ανδρέας Γεωργίου υπογράφει και τη νέα σειρά που θα δούμε από το δεύτερο μισό της σεζόν στο MEGA, τη «Famagusta»:

«Δεν ξέρω αν είναι η αισθητική ή αν είναι… από μία δουλειά παίρνεις κάποια μαθήματα γιατί πάντα γίνονται λάθη και προσωπικά φροντίζω να τα διορθώνω πάντα στην επόμενη δουλειά. Αυτό σημαίνει εξέλιξη.

Είναι 24 επεισόδια που θα ξεκινήσουν το δεύτερο μισό της σεζόν. Είναι μια σειρά που είναι πολύ φροντισμένη και από άποψη περιεχομένου, γιατί είναι μια σειρά που αφορά την Κύπρο και την κατάσταση με την εισβολή της Τουρκίας το 1974. Δεν θα εστιάσουμε σε πολιτικά θέματα, κυρίως στον ανθρώπινο πόνο και όλο τον απόηχο που είχε ο πόλεμος αυτός στην Κύπρο.

Θα δούμε πάρα πολύ δυνατές στιγμές, θα δούμε αφηγήσεις ανθρώπων γιατί θα έχω ηθοποιούς που θα υποδυθούν γνωστούς ανθρώπους που έχουν περάσει πολλά κατά την περίοδο του ’74, θα δούμε σκηνές του ’74 που είναι δυνατές. Πολλές φορές φύγαμε από το γύρισμα πολύ χάλια ψυχολογικά.

Αυτό που μου κάνει πάντα εντύπωση, είναι οι βοηθητικοί ηθοποιοί που έρχονται στα γυρίσματα. Έχουμε κάνει γύρισμα με 250 άτομα και ήταν λες και ζούσα αυτήν τη στιγμή. Οι Κύπριοι το έχουμε πολύ μέσα στο DNA μας αυτό το θέμα και μου έκανε τρομερή εντύπωση πώς το βίωσαν στα γυρίσματα οι άνθρωποι.

Εγώ μπορεί να μην το έζησα, αλλά έχουμε στα αυτιά μας όλοι διηγήσεις των δικών μας ανθρώπων που ήταν λίγα χρόνια πριν. Είναι μια σειρά που αγαπώ πάρα πολύ μόνο και μόνο γι' αυτόν τον λόγο, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να πω κάποιες ιστορίες».

Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει και το πρώτο τρέιλερ της σειράς στον αέρα του MEGA.

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος μιλάει για τη συμμετοχή του στον Θεοχάρη Ιωαννίδη και τον «Night out» που κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 00:10.

«Όταν ακούω τόσο καταξιωμένους ηθοποιούς –συνεχίζει ο Ανδρέας Γεωργίου– να μιλούν γι' αυτήν τη δουλειά και για την Κύπρο μου, συγκινούμαι πάρα πολύ γιατί αισθάνομαι ότι κάναμε μια δουλειά που έχει λόγο, έχει κάτι να πει. Υπήρχαν άνθρωποι που έβλεπα στα μάτια τους ότι δεν με πίστευαν αλλά ποτέ δεν είπα ”α, δεν με πιστεύει, θα σου αποδείξω εγώ” γιατί το καταλαβαίνω. Ένας πιτσιρικάς ήμουν όταν ξεκίνησα και μπορεί να έκανα και δυο-τρεις μ@λ@κι@ς. Αυτό είναι λογικό αλλά είναι και ένα κίνητρο, λες "θα τα καταφέρω”, αλλά όχι με κακία.

Αντιθέτως χαίρομαι που δουλεύω με ανθρώπους που με αμφισβήτησαν στο παρελθόν και σήμερα έρχονται και κάνουμε μαζί δουλειά. Και ηθοποιοί και συνεργάτες πίσω από τις κάμερες».

Όσο για τη δημοσιότητα και την επαφή με τον κόσμο;


«Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που να λένε ”ε, ναι ο Γεωργίου καθημερινό κάνει”, αλλά δεν μένω στις ταμπέλες. Εμένα με ενδιαφέρει που καθημερινά δουλεύω, κάνω κάτι που αγαπώ, κάτι πολύ δημιουργικό, έρχομαι σε επαφή με τόσους ανθρώπους κάθε μέρα και μοιραζόμαστε αυτήν την εμπειρία και είμαι ένας άνθρωπος που είμαι ευγνώμων και χαρούμενος. Η επαφή με τον κόσμο μού αρέσει και θα ήταν υποκριτικό να σου έλεγα ”πω, δεν μπορώ, με κουράζει”. Όταν ξεκίνησα, ήθελα αυτό το πράγμα, ήθελα να κάνω μια δουλειά να την αγαπάει ο κόσμος, να με γνωρίζει για τη δουλειά μου, οπότε χαίρομαι».