Η καλλονή εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου στο catwalk του Madwalk. Ο λόγος για τη Φαίδρα Παπανδρέου, κόρη του Νίκου και της Αλεξίας Παπανδρέου. Η πανέµορφη 17χρονη, µε ύψος 1,78 µ., περπάτησε στο σόου της Σήλιας Κριθαριώτη και συγκεκριµένα στην κολεξιόν «Celia Kritharioti 5226» , όπου τραγούδησε η Ζόζεφιν. Η Φαίδρα Παπανδρέου µιλάει αποκλειστικά στo «Secret» για την εµπειρία της.



Πες µας λίγα πράγµατα για σένα.

Είµαι 17 χρόνων, πηγαίνω στο St Catherine's British School και φέτος είναι η τελευταία µου χρονιά. Σκέφτοµαι να ασχοληθώ µε το marketing, αλλά µπορεί να ασχοληθώ και µε την πολιτική.

Τι εννοείς;

Θέλω παράλληλα να σπουδάσω και International Relations. Με ενδιαφέρει η πολιτική. Μου αρέσει να έχω γνώση για το τι γίνεται γύρω, να µπορώ να έχω άποψη και, φυσικά, να προσφέρω στον κόσµο ό,τι µπορώ.

Πώς αποφάσισες να κάνεις catwalk στο Madwalk για τη Σήλια Κριθαριώτη, για τη σειρά «Celia Kritharioti 5226»;

Μου αρέσει η µόδα. ∆εν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Λατρεύω τα ρούχα της Σήλιας και για µένα είναι µια όµορφη εµπειρία. Η Σήλια είναι µια διεθνούς φήµης σχεδιάστρια µόδας και θέλω να της πω δηµόσια συγχαρητήρια, γιατί έχει ντύσει σχεδόν όλες τις σταρ του Χόλιγουντ και πρόσφατα τα ρούχα της πωλούνται και στα Harrods.

Φαίδρα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν παππούς σου.

Τι θυµάσαι από εκείνον; ∆υστυχώς, δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον παππού µου. Τον ζω από τις ιστορίες που ακούω, από την οικογένειά µου και από τους ανθρώπους που τον ήξεραν. Είµαι πολύ υπερήφανη που είµαι η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, διότι ήταν ένας πραγµατικός ηγέτης, τον οποίο λάτρεψε και αγάπησε ο κόσµος, γιατί ήταν δίπλα τους.

Πατέρας σου είναι ο Νίκος Παπανδρέου και µητέρα σου η Αλεξία. Τι συµβουλές σού δίνουν;

Οι γονείς µου είναι πάντα στο πλευρό µου. Με στηρίζουν σε ό,τι κάνω. Είναι οι κολλητοί µου. Ξέρουν τα πάντα για µένα, τα µοιράζοµαι όλα µαζί τους. Η µητέρα µου είναι η καλύτερή µου φίλη και µάλιστα, όταν κάνω πασαρέλα στο Madwalk, είναι από κάτω και µου δίνει δύναµη. Είναι πάντα δίπλα µου.

Πώς σου φαίνεται το σηµερινό ΠΑΣΟΚ;

∆εν θα ήθελα να πάρω θέση δηµόσια, δεν υπάρχει λόγος. Αυτό που µπορώ να πω είναι ότι ο πατέρας µου, ο Νίκος Παπανδρέου, είναι ένας άνθρωπος γεννηµένος για την πολιτική - άλλωστε του το είχε πει και ο παππούς µου. Ο πατέρας µου είναι ένας άνθρωπος µε αξιόλογες σπουδές, παράλληλα όµως είναι χαµηλών τόνων και µπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο. Είµαι υπερήφανη για εκείνον. Είναι ένας άνθρωπος που δεν λέει πολλά λόγια, αλλά κάνει πράξεις. Ετσι πρέπει να είναι οι πολιτικοί. Του έχω τεράστια αδυναµία, είναι ο καλύτερος µπαµπάς για µένα. Επίσης, η µητέρα µου είναι µια δυναµική γυναίκα, που στηρίζει τον σύζυγό της και στα πάνω του και στα κάτω του. Για µένα είναι πηγή έµπνευσης.

Ποια είναι η γνώµη σου για τον Στέφανο Κασσελάκη;

∆εν θέλω να µπω στη διαδικασία να κρίνω κανέναν πολιτικό. Γενικότερα, η άποψή µου, ως µια κοπέλα που σε λίγο καιρό θα γίνει 18, είναι ότι ο κόσµος θέλει έργα και όχι λόγια. Αυτό το λέω για όλους τους πολιτικούς. Ο κόσµος κουράστηκε να ακούει λόγια. Θέλει πράξεις.


*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023