Προ των πυλών το πραγματικό «Στέμμα». Με άλλα λόγια, το BBC μόλις ανακοίνωσε ντοκιμαντέρ για τον πρώτο χρόνο της βασιλείας του Κάρολου Γ', αλλά και της Καμίλα, εστιάζοντας, όπως μαθαίνουμε από τους επικεφαλής του, «τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή του ζευγαριού».

Πρόκειται για ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών, όσο κρατάει μία κανονική ταινία δηλαδή, που ξεκινάει από τη στέψη και την ενθρόνιση, την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια ανά την υφήλιο. Θα παρουσιάσει και γεγονότα που συνέβησαν στα παρασκήνια και τα οποία μέχρι τώρα ήταν άγνωστα στο κοινό. «Η αθέατη πλευρά του πιο διάσημου θρόνου στον κόσμο από την ημέρα της στέψης του Κάρολου»«, συνεχίζουν από το κανάλι, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του στόρι. Ο τίτλος του πονήματος –«Κάρολος Γ': Η χρονιά της στέψης»- τα λέει όλα.

Από την πλευρά της, η Κέιτ Φίλιπς, διευθύντρια του τμήματος Unscripted του BBC, τονίζει ότι «είναι αληθινό προνόμιο να έχεις πρόσβαση στα παρασκήνια το πρώτο έτος της βασιλείας του Κάρολου». Ο Σάιμον Γιανκ, επικεφαλής του τμήματος History Commissioning του καναλιού, επισημαίνει: «Το ντοκιμαντέρ είναι απλώς η ιστορία ενός άνδρα που κάνει τη δουλειά που πάντα τον περίμενε». Το τελετουργικό, το πρωτόκολλο, οι συνήθειες, τα αστεία του Κάρολου Γ', που πρόσφατα αναδείχθηκε και ένας από τους πιο καλοντυμένους Βρετανούς όλων των εποχών, με το «Tatler» να στήνει ειδικό αφιέρωμα στην γκαρνταρόμπα και στις κορυφαίες ενδυματολογικές στιγμές του, βρίσκονται στο «μενού». Τι θα δούμε ακόμα; Όπως εξηγούν από την ομάδα παραγωγής του BBC, «το ντοκιμαντέρ θα προτάσσει την οικολογική πλευρά του Κάρολου, καθώς και τις βασιλικές υποχρεώσεις του ιδίου, της Καμίλα, αλλά και τους τρόπους που χαλαρώνουν όταν κλείνουν τα φώτα». Και αν ομολογουμένως άργησε ο Κάρολος Γ' να κάνει τη δουλειά που τον… περίμενε, δεκαετίες ολόκληρες για να ακριβολογούμε, οι Βρετανοί δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τόσο για το ντοκιμαντέρ. Το BBC δρομολογεί την προβολή του μέσα στον Δεκέμβριο ως «δώρο» στους τηλεθεατές του.