Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Βασίλης Βασιλικός πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 89 ετών με το κενό που αφήνει να είναι δυσαναπλήρωτο.

Στο Α’ Νεκροταφείο βρίσκεται πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσουν τον Βασίλη Βασιλικό.

Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθε από τη Γαλλία για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του φίλο. Τους συνδέει άλλωστε το «Ζ», το βιβλίο που έγραψε και Βασίλης Βασιλικός και έκανε ταινία ο Κώστας Γαβράς.

Μεταξύ άλλων παρίστανται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο πρώην πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Από βουλευτές παρίστανται οι: Διονύσης Χατζηδάκης, Έλενα Ακρίτα, οι πρώην υπουργοί Κώστας Λαλιώτης, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Λιάνης, Πάνος Σκουρλέτης, Φώτης Κουβέλης.

Επίσης στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Βασιλικό είναι, ο αδελφός της συζύγου του εκλιπόντος, Παύλος Παπαντωνίου, η κόρη του Ευρυδίκη, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο πρώην πρύτανης Θόδωρος Φορτσάκης, ο Στάθης Παναγούλης, η Νίνα Βλάχου καθώς και πλήθος καλλιτεχνών και συγγραφέων.

Ο εκλιπών σφράγισε με το έργο του την ελληνική διανόηση ως ένας εκ των 10 πιο μεταφρασμένων συγγραφέων παγκοσμίως, αποσπώντας πλήθος διεθνών διακρίσεων. Το 1966 συνέγραψε το μη μυθοπλαστικό μυθιστόρημα «Ζ» για τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, το οποίο μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το 1969 ο Κώστας Γαβράς με πρωταγωνιστές τους ΥΒ Μοντάν, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Ειρήνη Παπά, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, αρχηγού της νεολαίας Λαμπράκη, ανέφερε στο ρεπορτάζ του από το Α΄Νεκτοταφεία όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Βασίλης Βασιλικός: Τελευταίο αντίο
Βασίλης Βασιλικός: Τελευταίο αντίο


1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-1
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-2
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-3
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-4
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-5
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-5a
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-5b
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-6
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-7
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-8
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-9
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-10
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-11
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-12
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-13
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-14
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-15
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-16
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-17
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-18
1-Vasilis-Vasilikos-Khdeia-19