Η Τέιλορ Σουίφτ φιγουράρει με την αυτοπεποίθηση της απόλυτης επιτυχημένης σοουγούμαν στο εξώφυλλο του περιοδικού «Time», το οποίο την ανέδειξε ως το πρόσωπο της χρονιάς για το 2023.

 «Πολλά από αυτά που πέτυχε η Τέιλορ Σουίφτ το 2023 είναι ανυπολόγιστα (...) Υποσχέθηκε να δώσει αξία στα όνειρα, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων, ιδίως των γυναικών, που αισθάνονται παραμελημένοι και συστηματικά υποτιμημένοι», δήλωσε ο διευθυντής του «Time», Σαμ Τζέικομπς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Σε αναρτήσεις που έκανε το περιοδικό στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ανέφερε τον σημαντικό λόγο για τον οποίο τίμησαν την 33χρονη τραγουδίστρια.

Πιο συγκεκριμένα, το περιοδικό γράφει:

Στην πρώτη της συνέντευξη σε βάθος, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Σουίφτ μιλάει για τη χρονιά που έσπασε αμέτρητα ρεκόρ, την εντατική προετοιμασία της για την περιοδεία Eras Tour, την επανηχογράφηση των άλμπουμ της και τη δημόσια ζωή με τους δικούς της όρους.

 «Αισθάνομαι ότι είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου, που συμβαίνει στα 33 μου», λέει η Σουίφτ. «Και για πρώτη φορά στη ζωή μου, ήμουν ψυχικά αρκετά σκληρή για να αντέξω ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Τα επιτεύγματα της Σουίφτ ως καλλιτέχνιδας -πολιτιστικά, κριτικά και εμπορικά- είναι τόσο πολλά που η απαρίθμησή τους μοιάζει σχεδόν παράταιρη.

Αυτή ήταν η χρονιά που τελειοποίησε την τέχνη της - όχι μόνο με τη μουσική της, αλλά και με τη θέση της ως η κορυφαία αφηγήτρια ιστοριών της σύγχρονης εποχής. Ο κόσμος, με τη σειρά του, παρακολούθησε, έκανε κλικ, έκλαψε, χόρεψε, τραγούδησε μαζί της, λιποθύμησε, γέμισε στάδια και κινηματογράφους, άφησε το έργο της να ηχογραφήσει τη ζωή του. Για τη Σουίφτ, πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

Σε άλλη δημοσίευση το «Time» προσθέτει:

 «Ήξερα ότι αυτή η περιοδεία ήταν πιο δύσκολη από οτιδήποτε άλλο είχα κάνει ποτέ στο παρελθόν», λέει η Τέιλορ Σουίφτ για την περιοδεία Eras Tour. «Οι θαυμαστές έπρεπε να δουλέψουν πολύ σκληρά για να πάρουν τα εισιτήρια. Ήθελα να παίξω μια συναυλία που θα ήταν μεγαλύτερη απ' ό,τι πίστευαν ποτέ ότι θα ήταν». Αυτό απαιτούσε εντατική προετοιμασία. Άρχισε να προπονείται έξι μήνες πριν από την πρώτη της συναυλία. Το γυμναστήριό της, το Dogpound, δημιούργησε ένα πρόγραμμα γι' αυτήν, που περιλάμβανε δύναμη, γυμναστική και βάρη. Είχε επίσης τρεις μήνες προπόνηση χορού.

Δούλεψε με τη χορογράφο Μάντι Μουρ -που της συνέστησε η φίλη της Έμα Στόουν, η οποία συνεργάστηκε με τη Μουρ στην ταινία La La Land»- καθώς, όπως λέει η Σουίφτ, «η εκμάθηση χορογραφίας δεν είναι το δυνατό μου σημείο». Αφού παίξει μια σειρά από σόου, έχει μια μέρα ξεκούρασης.

«Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι μου παρά μόνο για να πάρω φαγητό και να το πάω πίσω στο κρεβάτι μου και να το φάω εκεί», λέει. «Είναι ένα ονειρικό σενάριο. Μετά βίας μπορώ να μιλήσω γιατί τραγουδάω επί τρεις εμφανίσεις συνεχόμενες. Κάθε φορά που κάνω ένα βήμα, τα πόδια μου νιώθουν τσίμπημα, τσίμπημα, τσίμπημα από τον χορό με τα τακούνια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)

 Από το Spotify θα κερδίσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια

Η Τέιλορ Σουίφτ πρόκειται να κερδίσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια μόνο από το Spotify το 2023, αφού έχει επιτύχει 26,1 δισεκατομμύρια streams από την αρχή του έτους, σύμφωνα με το Variety.

Αυτή τη στιγμή, η Σουίφτ έχει κερδίσει περίπου 104 εκατομμύρια δολάρια μόνο μέχρι τον Νοέμβριο. Αν τα streams της τραγουδίστριας συνεχίσουν να ανεβαίνουν σταθερά μέχρι τον Δεκέμβριο, θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια από τη streaming πλατφόρμα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το Spotify αποκάλυψε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ότι η ποπ σταρ ήταν ο κορυφαίος καλλιτέχνης στην πλατφόρμα παγκοσμίως. Άλλοι κορυφαίοι καλλιτέχνες ήταν οι Bad Bunny, The Weeknd, Drake και Peso Pluma. Οι επιτυχίες της «Cruel Summer» και «Anti-Hero» μπήκαν επίσης στη λίστα με τα 10 κορυφαία τραγούδια παγκοσμίως και το άλμπουμ της «Lover» κατέλαβε την έβδομη θέση για τη χρονιά.

Το πρόσφατο επίτευγμα στη μουσική έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι έφτασε στην ιδιότητα της δισεκατομμυριούχου χάρη στην επιτυχία της περιοδείας της Eras Tour, ανέφερε η ανάλυση του Bloomberg News τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Σουίφτ έφτασε σε καθαρή αξία 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τότε που ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία της νωρίτερα φέτος. Η περιοδεία της είναι σε καλό δρόμο για να αποφέρει 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που θα μπορούσε να την κάνει την πιο κερδοφόρα περιοδεία στην ιστορία, σύμφωνα με την «Washington Post».

Οι Swifties -όπως λέγονται οι φαν της- έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια για την περιοδεία Eras Tour τον Νοέμβριο του 2022 και έμειναν σε πανικό όταν η ιστοσελίδα της Ticketmaster κατέρρευσε, με αρκετούς θαυμαστές να μένουν χωρίς εισιτήρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TIME (@time)


Αντ' αυτού, τα εισιτήρια πουλήθηκαν σε μεταπωλητές, οι οποίοι ζητούσαν έως και 449 δολάρια το καθένα. Ορισμένοι θαυμαστές επέμειναν ότι είδαν τις τιμές να φτάνουν ακόμη και τα 22.000 δολάρια. Αυτό οδήγησε τη Σουίφτ να εξαπολύσει την οργή της, ενώ κατέκρινε την Ticketmaster για την καταστροφική κυκλοφορία.

Εκτός από την περιοδεία και το Spotify, η 33χρονη ποπσταρ πρόκειται να βγάλει περισσότερα χρήματα με την ταινία «Eras Tour», η οποία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 13 Οκτωβρίου. Η ταινία έκανε 80 εκατομμύρια δολάρια σε προπωλήσεις και έχει αποφέρει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ύστερα από μόλις επτά εβδομάδες, σύμφωνα με το Variety.