Δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές της Eurovision 2024 η τελική λίστα των χωρών που θα λάβουν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Έπειτα από μία περίοδο διαπραγματεύσεων και συζητήσεων με τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, η EBU ανακοίνωσε πως συνολικά 37 κράτη θα ανέβουν στη σκηνή του Μάλμε, διεκδικώντας το τρόπαιο.

Παρά τη φημολογία από την πλευρά των eurofans, η EBU φαίνεται πως δεν προχώρησε τελικά στον αποκλεισμό του Ισραήλ, ενώ οι βαλκανικές χώρες Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία απέχουν.

Εκτός διαγωνισμού θα παραμείνει και η Ουγγαρία.

Ακόμα, σύμφωνα με τη διοργανώτρια Αρχή, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στη Eurovision 2024, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας (TVR) για την πιθανή συμμετοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει ύστερα από 17ετή αποχή. Όσο για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, θα είναι urban pop με πινελιές έθνικ.

Η ίδια πάλι βρέθηκε χθες στην Ινδία ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά στον γάμο του αδερφού της και μιλώντας on camera, είπε: «Γεια, είμαι η αδερφή του γαμπρού».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023