Ένας στενός φίλος του Μάθιου Πέρι, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει ανώνυμος, αποκάλυψε το μεγαλύτερο ψέμα του ηθοποιού, ο οποίος έλεγε πως είχε πλέον αποτοξινωθεί από τις καταχρήσεις, ενώ δεν ίσχυε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο φίλος του σταρ αναφέρει για τον Πέρι ότι "Είπε ψέματα σε όλους ότι ήταν καθαρός. Ποτέ δεν ήταν. Είναι πολύ λυπηρό. Ξέρετε, το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ήταν μάλλον στον εαυτό του ήταν αυτό".

Ο σταρ δήλωσε στο μπεστ σέλερ βιβλίο του το 2022 ότι τελικά ξεπέρασε τους εθισμούς του.

«Ηταν αρκετά χειριστικός όταν αναφερόταν στους αγώνες που έδινε με τους εθισμούς του, αλλά πάλευε κάθε μέρα μέχρι το τέλος», δηλώνει ο φίλος του Πέρι.

Η νεκροψία που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή αποκάλυψε ότι ο σταρ πέθανε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης» και τον πνιγμό, με τον Πέρι να έχει στον οργανισμό του παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης όπως ένας ασθενής νοσοκομείου υπό γενική αναισθησία.

Μάθιου Πέρι: Βρέθηκε σε κατάσταση αποτοξίνωσης 65 φορές

Ένα χρόνο πριν από το θάνατο του Πέρι κυκλοφόρησε το βιβλίο του που περιείχε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Αλλά τον Οκτώβριο του 2022 δήλωνε ότι ήταν 18 μήνες νηφάλιος.

Η δημοσιογράφος Αθένα Κρόσμπι γευμάτισε μαζί του μια μέρα πριν πεθάνει και είπε ότι ήταν τόσο αφοσιωμένος στη νηφαλιότητά του που αρνήθηκε να κρατήσει το μενού με το κρασιά.

Ο Πέρι ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να αποτοξινωθεί, πηγαίνοντας σε 6.000 συναντήσεις των ΑΑ, 15 φορές σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ βρέθηκε σε κατάσταση αποτοξίνωσης 65 φορές.

Ο Πέρι δήλωσε ότι ξεπέρασε τον εθισμό το 2021 και ότι ακολουθούσε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Άρχισε να παίζει πικλ-μπολ -ένα παιχνίδι παρόμοιο με το τένις και το πινγκ-πονγκ- και συνήθως έπαιζε δύο φορές την ημέρα, είπαν οι φίλοι του.

Ο Πέρι έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι καθ' όλη τη διάρκεια του εθισμού του στα ναρκωτικά και της ανάρρωσής του βοηθήθηκε από μια γυναίκα, την προσωπική του βοηθό που θεωρούσε βράχο και «καλύτερη φίλη του».