Μετά την ανάδειξη της 20χρονης Eve Gilles ως «Μις Γαλλία» στα καλλιστεία, έχει ξεσπάσει διαμάχη για το αν άξιζε ή όχι τον τίτλο της νικήτριας.

Η Eve Gilles στέφθηκε «Μις Γαλλία» μπροστά σε 7,5 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακολούθησε διαμάχη για τη διαγωνιζόμενη με το pixie κούρεμα που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η κριτική επιτροπή κατηγορείται ότι επέλεξε την Eve Gilles για το «ανδρόγυνο» στιλ της ως «Μις Γαλλία 2024», ενώ όλες οι προηγούμενες νικήτριες είχαν μακριά, λαμπερά μαλλιά και καμπύλες.

Είναι η πρώτη που βραβεύεται στην ιστορία 103 χρόνων των γαλλικών καλλιστείων με pixie κούρεμα. Η παράδοση θέλει τις εστεμμένες με μακριές, κυματιστές μπούκλες αλλά και θηλυκές καμπύλες.

Σάλος στα καλλιστεία για τη «Μις Γαλλία»: Ο λόγος που ξέσπασε διαμάχη για την Eve Gilles

Η Eve Gilles πάντως μίλησε για μια νίκη της «διαφορετικότητας», δηλώνοντας πως «κανένας δεν πρέπει να επιβάλλει ποιος είσαι. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε νικήτριες με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα ένα ανδρόγυνο λουκ με κοντά».

«Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές» σημείωσε χαρακτηριστικά η Eve Gilles μετά τη νίκη της το Σάββατο.

Η νικήτρια του διαγωνισμού αναδεικνύεται από ψηφοφορία του κοινού και της κριτικής επιτροπής. Ενώ η Eve Gilles ήρθε τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού, η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής την ανέδειξε στην πρώτη θέση.

Σάλος στα καλλιστεία για τη «Μις Γαλλία»: Ο λόγος που ξέσπασε διαμάχη για την Eve Gilles

«Η Μις Γαλλία δεν είναι πλέον ένας διαγωνισμός ομορφιάς, αλλά ένας διαγωνισμός αφύπνισης που βασίζεται στη συμπερίληψη», έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Τα αρνητικά σχόλια ήταν αρκετά με πολλούς χρήστες να αναφέρουν στα social media πως η ανάδειξή της σε νικήτρια οφείλεται στη woke κουλτούρα.

Υπερασπίστηκαν την Eve Gilles

Υπήρξαν ωστόσο πολλοί που υπερασπίστηκαν την 20χρονη Eve Gilles που σπουδάζει Μαθηματικά και Επιστήμη Υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Lille.

«Ίσως η νέα «Μις Γαλλία» να μην είναι πανέμορφη στα μάτια σου, αλλά το να βλέπεις τη woke κουλτούρα επειδή έχει κοντά μαλλιά είναι απλά γελοίο», σημείωσε άλλος χρήστης στα social media.

«Η Eve Gilles είναι η νέα «Μις Γαλλία 2024» και τα αρνητικά σας σχόλια δεν θα το αλλάξουν αυτό, είναι υπέροχη» έγραψε άλλος χρήστης στα social media.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TF1 (@tf1)


«Η Eve Gilles δεν είναι καν τρανς, ποτέ δεν είπε ότι είναι τρανς, αλλά τα μισά σχόλια γι’ αυτήν είναι τρανσοφοβικά γιατί έχει κοντά μαλλιά», ανέφερε άλλος χρήστης στα social media.

Στη διαμάχη πήρε θέση και η βουλευτής Sandrinne Rousseau και υπερασπίστηκε την 20χρονη εστεμμένη. «Λοιπόν, στη Γαλλία, το 2023, μετράμε την πρόοδο του σεβασμού για τις γυναίκες από το μήκος των μαλλιών τους;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.


Μάλιστα και η ίδια έχει υιοθετήσει ένα pixie cut κούρεμα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύμβολο του γαλλικού MeToo.

Μια ακόμα βουλευτής, η Karima Delli σχολίασε: «Δηλώνω την τεράστια υποστήριξή μου για την Eve Gilles, Μις Γαλλία 2024, ενάντια στα γεμάτα μίσος tweets, απίστευτης βίας, στα κοινωνικά δίκτυα!».