Ο Μιχάλης Σαράντης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» το απόγευμα της Πέμπτης για να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, δε, ο νεαρός πρωταγωνιστής, Μιχάλης Σαράντης  αναφέρθηκε στην απώλεια των δυο αγαπημένων του γονιών και την στήριξη που έλαβε από εκείνους.


Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Σαράντης εξομολογήθηκε πως «οι γονείς μου ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ με την υγεία τους. Και οι δύο μέχρι να φύγουν. Κυρίως ο μπαμπάς, η μαμά έφυγε γρήγορα σχετικά. Ο μπαμπάς όμως ταλαιπωρήθηκε σε βάθος δεκαετίας – δεκαπενταετίας. Με πρόλαβαν βέβαια σαν ηθοποιό και μάλιστα σε ωραία πράγματα, σε πολύ ωραία πράγματα».

«Δεν είχα κανένα, μα κανένα πρόβλημα, από εκείνους για την απόφαση να γίνω ηθοποιός. Ίσα ίσα που οι γονείς μου σε αυτά ήταν πολύ προοδευτικοί. Σε όλα ήταν πολύ προοδευτικοί και πολύ μαζί μας».

«Δηλαδή ότι θέλαμε, οι γονείς μας ήταν παρόντες και με πολύ κόστος προσωπικό και θυσία προσωπική. Εντάξει, όταν κατάλαβαν ότι εγώ δεν πάω με την πεπατημένη και δεν είμαι με τις πανελλήνιες, διέκριναν μια ευαισθησία άλλου τύπου που και γω δεν καταλάβαινα τι είναι όλο αυτό το πράγμα. Αυτή η ευαισθησία όμως ήταν και πρόβλημα, όταν δεν ήξερα τι να την κάνω και πως να την διαχειριστούν και οι άλλοι» συμπλήρωσε, επίσης, ο Μιχάλης Σαράντης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.

Mιλά επίσης και για το πώς βιώνει την πατρότητα αλλά και να θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Ομόνοια.


Μιχάλης Σαράντης: «Η γιαγιά μου έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου»


«Από την αρχή ένιωθα οικεία, ζεστά με το παιδί. Κάθε μέρα την πάω στην παιδική χαρά, κάνα διωράκι δεν βαριέμαι καθόλου, έχω κάνει φίλους. Το μωρό είναι φωτοτυπία της Μαίρης με δικές μου εκφράσεις».

Μιλώντας για τα δικά του παιδικά χρόνια θυμήθηκε την παλιά γειτονιά του, την Ομόνοια, αλλά και την ηγεμονική γιαγιά του που του είχε τεράστια αδυναμία.

«Η γιαγιά μου έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Ήταν ισοπεδωτική, ήταν επιβλητική, ήθελε να τα ξέρε όλα, ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να είναι όλοι καλά ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι είναι καλά επειδή εσύ νομίζεις ότι είναι καλά με τους δικούς σου όρους. Εμένα με λάτρευε», είπε ο Μιχάλης Σαράντης.

«Τις προάλλες πέρασα από τη Ζήνωνος – η γιαγιά μου έμενε ακριβώς απέναντι – μπήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας της γιαγιάς και άρχισα να κλαίω κατευθείαν γιατί μου ήρθε όλο… Μέχρι και η μυρωδιά. Έπαθα μία μικρή ταραχή ότι πολλά πράγματα είναι δίπλα μας, έχουν περάσει σε μία άλλη σφαίρα, και δεν αλλάζει τίποτα. Με είδε μια κυρία και έκλαιγα και με ρώτησε αν είμαι καλά και της λέω ναι είμαι καλά είχα συνδεθεί με κάτι πολύ δικό μου που το είχα ξεχάσει».


Μιχάλης Σαράντης: «Ένιωσα πλήρης και έτοιμος από την πρώτη στιγμή»


Σε άλλο σημείο μίλησε για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την επίσης ηθοποιό Μαίρη Μηνά.

«Ένιωσα πλήρης και έτοιμος από την πρώτη στιγμή που μου είπε ότι είναι έγκυος. Δεν έγινε επί τούτου το παιδί. Έχουμε κάνει σύμφωνο με τη Μαίρη, θα την πάρω. Ήταν το κορίτσι των ονείρων μου, τα καταλαβαίνεις αυτά».

«Ένιωσα πλήρης και έτοιμος από την πρώτη στιγμή που μου το είπε. Είπα στη Μαίρη ότι ήταν έγκυος πριν κάνει το τεστ. Βγήκε θειτκό και δεν το πίστευε μου είπε θα κάνει και άλλο. Είχε λίγες μέρες καθυστέρηση γι αυτό».