Λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους, η Google έκανε τη δική της ανασκόπηση και παρέθεσε τα αποτελέσματα για τα ονόματα που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες, στη μηχανή αναζήτησης, το 2023.

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να μονοπώλησε όσο λίγοι τα social media με την εμφάνισή του στο προσκήνιο, αλλά προς έκπληξη πολλών, δεν είναι στην πρώτη θέση.

Νούμερο 1 στην αναζήτηση των Ελλήνων στη Google, είναι ο τράπερ Sin Boy, με το «θρίλερ» γύρω από τις φήμες ότι είχε πεθάνει. Τον Φεβρουάριο, μια φωτογραφία που υποτίθεται πως έδειχνε τον Θόδωρο Augustin Gega αναίσθητο σε ασθενοφόρο, «κατέκλυσε» το διαδίκτυο. Οι φήμες ότι πέθανε από υπερβολική δόση, συμπλοκή με όπλα και άλλα, άρχισαν να πέφτουν «βροχή» και οι «ντετέκτιβ» του TikTok και του Instagram, άρχισαν να κάνουν τη δική τους έρευνα.

sin boy

Τη 2η θέση κατέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης, από την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι και την εκλογή του.

Ο τρίτος πιο δημοφιλής Έλληνας στην αναζήτηση της Google, είναι ο Οδυσσέας Σταμούλης, πρώτα για τον θάνατο του 11χρονου γιου του από πνιγμό, τον Αύγουστο και μετά για την απώλεια της πρώην συζύγου του και ηθοποιού, Κάτιας Νικολαΐδου, λίγους μήνες μετά.

Οδυσσέας Σταμούλης

Ακολουθεί στην 4η θέση ο Αλέξης Γεωργούλης, που βρέθηκε στο επίκεντρο, με τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.

Το πέμπτο όνομα που αναζήτησαν στην Google, είναι αυτό του νέου δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα.

Έκτος έρχεται ο Κώστας Σλούκας, που τον Ιούλιο υπέγραψε συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό για 3 χρόνια, μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές της χρονιάς, όπως τη χαρακτηρίζουν τα ελληνικά σάιτ.

Στην 7η θέση βρίσκεται ο Νίκος Κοκλώνης, που απασχόλησε με τις εμφανίσεις του στο «Just the 2 of Us» αλλά και την εμπλοκή του ονόματός του στην Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όγδοος είναι ο Άντριου Τέιτ, που είναι και η μοναδική ξένη προσωπικότητα εντός δεκάδας. Μπορεί η σύλληψή του για sex trafficing να έγινε τον Δεκέμβριο του 2022, ωστόσο, οι αποκαλύψεις για τα όσα κατηγορήθηκε, συγκλόνισαν όσους παρακολουθούσαν τις εξελίξεις. Κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, για βιασμό και εμπορία ανθρώπων.

Άντριου Τέιτ

Η πρώτη γυναίκα και ένατη συνολικά στην κατάταξη της Google, είναι η Δήμητρα Βαμβακούση. Η σχέση, ο γάμος και το παιδί που περιμένει με τον Γιώργο Αγγελόπουλο απασχόλησαν όσο λίγα θέματα, την επικαιρότητα και κυρίως τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Τέλος, στη θέση νούμερο 10,  στην κατάταξη της Google είναι το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου. Η πολιτικός ήταν το πρόσωπο των ημερών όταν διεκδικούσε την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Google

Οι 10 απώλειες του 2023 που αναζητήθηκαν περισσότερο στην Google

Από τις εκλιπούσες διασημότητες που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες στην Google, είναι ο Μάθιου Πέρι και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, που καταλαμβάνουν την 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα.

Η τρίτη που έψαξαν περισσότερο, ήταν ο θάνατος της Κάτιας Νικολαΐδου, η οποία «έφυγε»τον Νοέμβριο στα 58 της, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Κάτια Νικολαΐδου

Τέταρτος, έρχεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η απώλεια του οποίου κέντρισε το ενδιαφέρον και των διεθνών πρακτορείων. Η δημοσιογραφική κάλυψη της κηδείας του ήταν μεγάλη και έγινε το πρώτο θέμα σε διεθνή ΜΜΕ, λόγω της παρουσίας 11 βασιλικών οίκων στην Αθήνα για το γεγονός.

Ο Αίας Μανθόπουλος πέθανε τον Οκτώβριο και ο θάνατός του αναπαρήχθη αρκετά, στην τηλεόραση, τις ιστοσελίδες και τα social media. Στην κατηγορία με τους θανάτους που έψαξαν περισσότερο οι Έλληνες, βρίσκεται στην 5η θέση.

Αίας Μανθόπουλος

Την 6η θέση, καταλαμβάνει το όνομα της Μαίρης Χρονοπούλου, που πέθανε τον Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία της και αρκετά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν και οι ειδήσεις με την κατανομή της περιουσίας της.

Έβδομη στην κατάταξη είναι η Λιζέτα Νικολάου. Η τραγουδίστρια είχε ατύχημα, παρέμεινε για μέρες στο νοσοκομείο και τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Λιζέτα Νικολάου

Ο 8ος θάνατος που απασχόλησε περισσότερο το ελληνικό διαδίκτυο, είναι αυτός της Τίνα Τέρνερ. Η μεγάλη σταρ του τραγουδιού πέθανε στις 24 Μαΐου σε ηλικία 83 ετών.

Επίσης πολλοί αναζήτησαν το όνομα του Κεν Μπλοκ, όταν πέθανε. Ο διάσημος οδηγός αγώνων σε ατύχημα με snowmobile και έχασε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών.

Στη θέση νούμερο 10, είναι ο Γιάννης Φλωρινιώτης που απεβίωσε στα 76 του χρόνια τον Ιούνιο. Νοσηλευόταν στο «Σωτηρία» με βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Γιάννης Φλωρινιώτης