Πληροφορίες οι οποίες μπορεί να ρίξουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 50χρονος Νίκος Ρόκκος έδωσε η Χαριστή Δημητρίου. Πρόκειται για την κουμπάρα του Στέλιου Ρόκκου, η οποία μετέφερε εκτιμήσεις των ντόπιων για το πώς πνίγηκε ο Νίκος στα ανοιχτά της παραλίας Αμνίου, κοντά στον οικισμό Καλλιόπη της Λήμνου.

Η κ. Δημητρίου, μιλώντας στον Alpha, μετέφερε δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο αφορά το γεγονός πως ο Νίκος Ρόκκος είχε απορρίψει τον εξοπλισμό του. Λέγεται πως ο δεινός ψαροντουφεκάς είχε βγάλει από πάνω του τη σημαδούρα και τα βαρίδια. Όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι, όταν ένας υποβρύχιος ψαράς βγάζει τον εξοπλισμό του, η κίνησή του υποδηλώνει είτε ενόχληση είτε κάποια αδιαθεσία.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Ρόκκος - Συντετριμμένη η θεία του: "Ήξερε καλά τη θάλασσα, ήταν εκεί το γραμμένο του" (Βίντεο)

«Ακούγονται πάρα πολλά. Τώρα, σίγουρα δεν αισθάνθηκε καλά, γιατί είχε βγάλει τη σημαδούρα και τα βαρίδια, και ένας άνθρωπος που τα βγάζει, τα πετάει αυτά από πάνω του, σίγουρα δεν νιώθει καλά» είπε η κ. Δημητρίου αρχικά. Το δεύτερο στοιχείο που προέκυψε απ’ όσα είπε έχει να κάνει με την κατάσταση της βάρκας: «Αυτό που άκουσα κιόλας είναι ότι επειδή είχε πάει με τη βάρκα του και η βάρκα δεν είχε πιάσει άγκυρα καλά, δηλαδή όταν τη βρήκαν, ψιλοέσερνε… και κάποιοι εικάζουν ότι, επειδή η βάρκα δεν ήταν σταθερή, ίσως την είδε να απομακρύνεται και έτρεξε να την προλάβει και δεν άντεξε. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες και η ημέρα ήταν τέλεια, δηλαδή δεν ήταν το κρύο, δεν ήταν κύματα, δεν ήταν κάτι που τον ζόρισε».

«Φως» για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Νίκου Ρόκκου θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση

Τα κενά που δημιουργούνται αναφορικά με τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του αδελφού του πασίγνωστου τραγουδιστή αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση. Τη νεκροψία-νεκροτομή έχουν αναλάβει τα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο αρμόδιος ιατροδικαστής αναμενόταν χθες νωρίς το απόγευμα στη Λήμνο, όπου θα πραγματοποιούσε τη νεκροτομή απευθείας, ώστε σήμερα να ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Το γεγονός, πάντως, πως η οικογένεια του Στέλιου Ρόκκου έχει «χτυπηθεί» από καρδιακά νοσήματα οδηγεί εύλογα σε εκτιμήσεις ότι είναι πιθανό να έχει υποστεί κάτι αντίστοιχο ο αδικοχαμένος 50χρονος Νίκος. Και σε αυτό αναφέρθηκε η κουμπάρα του Στέλιου, που γνώριζε και τον Νίκο. Θυμίζουμε πως ο ένας αδελφός του Στέλιου Ρόκκου, ο Κώστας, έχασε τη ζωή του από ανακοπή το καλοκαίρι του 2021, ενώ ο ίδιος ο Στέλιος είχε υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου τον Ιανουάριο του 2023. Παράλληλα, ο πατέρας των τεσσάρων παιδιών της οικογένειας (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) είχε αφήσει την τελευταία του πνοή κι εκείνος από ανακοπή. Για τους παραπάνω λόγους ο αδικοχαμένος Νίκος έκανε τακτικά εξετάσεις. Όπως αποκαλύπτει η κ. Δημητρίου, είχε περάσει από το μικροσκόπιο των γιατρών μόλις ενάμιση μήνα πριν από το μοιραίο.

«Ο Νίκος είχε κάνει εξετάσεις πριν από ενάμιση μήνα και όλα ήταν τέλεια. Δεν ξέρω τώρα ακριβώς τι, πήγαινε σε καρδιολόγο και έκανε τσεκ, γιατί μετά τον Κώστα και μετά το έμφραγμα του Στέλιου είχε ταρακουνηθεί πάρα πολύ και το έψαχνε. Αν δεν ήταν ένας μήνας, ήταν δύο» σημείωσε η κουμπάρα του Στέλιου Ρόκκου.

Δημοσιεύθηκε στην «On time».