Καλεσμένη στην εκπομπή, Καλύτερα αργά, βρέθηκε η Νίκη Σερέτη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια αλλά και τον ρατσισμό που ενδεχομένως να έχει βιώσει στο παρελθόν.

Η ηθοποιός,  Νίκη Σερέτη θέλησε να ξεκαθαρίσει πώς για όλα παίζει ρόλο ο τρόπος που θα πεις κάτι και αυτό να μην θέτει σε έναν άτυπο αγώνα κυριαρχίας ανάμεσα σε μαύρους και λευκούς.

Όσα είπε η Νίκη Σερέτη


«Γεννήθηκα στο βελγικό Κονγκό και ήρθα στην Ελλάδα μαζί με τον αδελφό μου μιας και ο μπαμπάς μου είναι Έλληνας και ήθελε να μεγαλώσουμε στην Ελλάδα. Οπότε όλα μου τα χρόνια, γιατί από ενός μηνός τώρα μνήμες που είναι καταγεγραμμένες στο σώμα, δεν έχω κάποια θύμηση που να λέω πως “έγινε αυτό” και όλο μου το βίωμα ήταν στην Ελλάδα», είπε αρχικά η Νίκη Σερέτη.

«Θεωρώ τον εαυτό μου κυρίως Ελληνίδα. Σαφέστατα με ρίζες από την Αφρική αλλά είμαι κυρίως Ελληνίδα.

Αν το πεις με ωραίο τρόπο, όπως και να με πεις, δεν έχω κανένα θέμα. Η πρόθεση είναι αυτή που αλλάζει τα πράγματα.

Ακόμα και κάποιον αν τον πεις χοντρό ή οτιδήποτε, αν το πεις με μια πρόθεση για να τον θίξεις… Αν πεις “μαύρη” και με υποτιμάς, αν ο “λευκός” είναι ο κυρίαρχος, εκεί χάνουμε λίγο την γλώσσα», ανέφερε στην συνέχεια η Νίκη Σερέτη.

«Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν μου αρέσει πολύ να τριγυρίζω εκεί γιατί το “δεν πέρασα εύκολα” σημαίνει ότι τώρα είμαι πολύ καλά και αυτό με ανάγκασε ή με καθόρισε ώστε να δουλέψω τον εαυτό μου για να μπορώ να αντέχω αυτά που μικρότερη δεν άντεχα ή δεν γνώριζα ή φοβόμουν πολύ», κατέληξε η Νίκη Σερέτη.