Ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης, που στο παρελθόν έχει κάνει πάταγο με το κομμάτι «Αλήτης και αμαρτωλός», βρισκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό του αείμνηστου Βασίλη Καρρά.

Ο Σαλονικιός τραγουδιστής μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» και θυμάται τις τελευταίες συναντήσεις τους, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Καρράς πίστευε, παρά τη μετάσταση που είχε γίνει στα κόκαλα, ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα με τον καρκίνο και θα επανέλθει πιο δυνατός. Παράλληλα, ο τραγουδιστής εξομολογείται τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ο ίδιος με την υγεία του, αφού, λόγω των κρίσεων πανικών που πάθαινε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη νυχτερινή Αθήνα.

Πού εμφανίζεσαι αυτή την περίοδο;

Είμαι στο «Σκορπιό», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Είναι ένα ιστορικό μαγαζί, από το οποίο κρατήσαμε μόνο το όνομά του και το νέο μαγαζί είναι σχεδόν απέναντι από το παλιό. Μαζί μου είναι ο Διογένης, η Γεωργία Μαυρουδή, η Χριστίνα Γεωργιάδου και άλλα τρία παιδιά πολύ ταλαντούχα: η Βασιλική, η Βιργινία και ο Κώστας Λάμπρου.

Δισκογραφικά ετοιμάζεις κάτι;

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μάλλον, θα κάνουμε μια επανεκτέλεση ενός τραγουδιού ή ένα τραγούδι που έχει γράψει στίχους ο Βασίλης Καρράς και μουσική ο Βασίλης Δαραμούσκας με τίτλο «Ακόμα και στον ύπνο μου» - ήδη το κομμάτι είναι στο ΥouΤube.

Στην Αθήνα ήσουν ένας από τους πιο περιζήτητους τραγουδιστές. Πώς και δεν έμεινες;

Πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με κρίσεις πανικού, περίπου δέκα χρόνια. Από το 1993 μέχρι το 2003. Είχα κλειστοφοβία. Φαντάσου να είσαι τραγουδιστής και να πρέπει σε ένα μαγαζί κατάμεστο να τραγουδήσεις. Δεν μπορούσα να μπω σε αεροπλάνο. Είχα γενικά αγοραφοβίες. Έκανα επισκέψεις σε ψυχολόγους και το διαχειρίστηκα χωρίς χάπια. Με βοήθησε πολύ ότι είχα την οικονομική πολυτέλεια να μη δουλεύω τα καλοκαίρια κι έκανα τα χόμπι μου - ψάρεμα και ό,τι έχει σχέση με τη θάλασσα. Όταν έχεις ψυχολογικά θέματα, είναι καλό να είσαι σε οικείο περιβάλλον. Και για μένα οικείο περιβάλλον είναι η Θεσσαλονίκη. Εδώ γεννήθηκα κι εδώ μεγάλωσα...

Ήσουν ένας από τους επιστήθιους φίλους του Βασίλη Καρρά. Πρόλαβες να τον δεις προτού «φύγει»;

Τον είδαμε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο δώδεκα μέρες πριν «φύγει». Πήγαμε στο σπίτι, ήπιαμε καφέ, του έκανα χαβαλέ... Του έλεγα: «Το καλοκαίρι σε περιμένω στην Ουρανούπολη για ψάρεμα και σου έχω μια ξαπλώστρα ειδικά για σένα». Μου είπε: «Εννοείται να έρθω, πρώτα ο Θεός να γίνω καλά».

Ήξερες για το θέμα με την υγεία του;

Τον πρώτο άνθρωπο που ενημέρωσε μετά την οικογένειά του και το στενό συνεργάτη του, τον Στράτο Κιάτα, ήμουν εγώ. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Ό,τι δουλειά και να έχεις, παράτα τη, σε θέλω για δέκα λεπτά». Πήγαμε σε ένα ταβερνάκι, στο «Παραδοσιακό» στην Παπαναστασίου, στη Θεσσαλονίκη, και μου είπε ότι ξέφυγε το κακό και τον χτύπησε στα κόκαλα. Του είπα: «Αδελφέ, μη μασάς, έχει ο Θεός, θα το ξεπεράσεις». Εμένα μου έφυγε η γη κάτω από τα πόδια, αλλά προσπάθησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Ήταν πάντως πολύ ψύχραιμος γι’ αυτό που του είχαν πει οι γιατροί. Μου είπε συγκεκριμένα: «Δοκιμασία περνάω, Μήτσο, τι να κάνω, θα το ξεπεράσω και αυτό».

Έχεις δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Γιολάντα. Με τι ασχολούνται;

Ο γιος μου είναι 29 χρόνων και είναι σύμβουλος ενέργειας και η κόρη μου είναι 24 χρόνων και μόλις τελείωσε ξενοδοχειακά. Έχουμε τέλειες σχέσεις.

Έχει κάποιο από τα παιδιά σου έφεση στο τραγούδι;

Η κόρη μου έχει, αλλά την απέτρεψα, να μην ασχοληθεί, γιατί πλέον δεν υπάρχουν δισκογραφικές εταιρείες να στηρίξουν έναν καλλιτέχνη ουσιαστικά. Μόνο κάποιος επιχειρηματίας, αν βρεθεί κι επενδύσει στον καλλιτέχνη, για να καρπωθούν και οι δύο. Βασικά, η κόρη μου ντρέπεται να τραγουδήσει και μπροστά μου. Αυτό το μείον είδα στην κόρη μου, γιατί αυτή η δουλειά χρειάζεται θράσος.

Με τη γυναίκα σου, την Κωνσταντίνα, είστε παντρεμένοι από το 1991. Πώς θα χαρακτήριζες αυτή τη σχέση;

Λίγο ανταγωνιστική, θα έλεγα. Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύο για μένα: Η μία είναι ανταγωνιστική και η άλλη συμπληρωματική. Υπάρχουν κόντρες, διαφωνίες εδώ και χρόνια. Συνήθως υποχωρεί η γυναίκα μου...

Δημοσιεύθηκε στην Ontime