Λίγες εβδομάδες μετά τη νοσηλεία του στο Δαφνί, ο Σταμάτης Γαρδέλης αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι το Άγιον Όρος, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα, ο ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης, που έλαμψε τη δεκαετία του ’80, προσπαθώντας να ξαναβρεί τον εαυτό και τις ισορροπίες του, μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε και τον έκανε να πάρει την απόφαση να κλειστεί στο Δαφνί, βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στο Άγιον Όρος, δίπλα στον πνευματικό του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Σταμάτης Γαρδέλης θα παραμείνει στο Άγιον Όρος μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως τη Δευτέρα ο Σταμάτης Γαρδέλης θα συναντηθεί με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση να συνεργαστούν στην ταινία «Λύκειο, χαβαλές, ρόδα, τσάντα και κοπάνα Νο5», με τον ηθοποιό να προορίζεται για τον ρόλο του Πλάτωνα. 

Πέρα από αυτό, ο Σταμάτης Γαρδέλης είναι έτοιμος να υλοποιήσει και την παραγωγή μιας σειράς αυτοτελών επεισοδίων τηλεοπτικής σειράς, αφήνοντας για πάντα πίσω τις δύσκολες μέρες.