Την Ελένη Βιτάλη φιλοξένησαν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος το απόγευμα της Παρασκευής στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η δημοφιλής ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη μίλησε από καρδιάς για την επταετή μουσική της αποχή, τον εθισμό στα χάπια ύπνου και τη διαχείριση που έκανε σε αυτόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Βιτάλη εξομολογήθηκε πως «τότε, στις αρχές, βαρέθηκα πολύ. Δεν είχα και τα μέσα, έπρεπε να παίρνω ένα μπουζούκι για να κάνω πρόβες, να αφήνω το παιδί και τα λοιπά. Σιγά σιγά όμως άνοιξε η πόρτα και άλλαξε όλο αυτό. Στην επταετή αποχή από τα πράγματα με βόλεψαν πολύ τα χάπια του ύπνου. Με βόλεψαν στην αρχή γιατί… ο διάολος έτσι έρχεται, δεν θα σου πει "είμαι ο διάολος με τα κέρατα" γιατί θα φύγεις! Μου δίνει μια κοπέλα ένα χάπι, "με αυτό θα κοιμηθείς" μου είπε, όταν εγώ είχα να κοιμηθώ τέσσερις μέρες. Ήταν η πρεμιέρα και μετά είχα μεγάλη υπερένταση. Όπως το πίνω, όμως, έμεινα στα χέρια του άντρα μου».

«Μετά είχαμε συναυλία με τον Σπανουδάκη και πήγαμε στη Χίο μαζί και με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Τραγουδήσαμε και ήταν εκεί ένας πολύ φίλος μας και ένα παλικάρι. «Δεν θα το πάρω το χάπι γιατί είμαι καλά, μην μου έρθει καμιά νύστα», είπα πριν ανέβω στο πάλκο και καταλαβαίνω ότι πήγαινα πίσω πίσω και είχα μια ανασφάλεια. Πάμε να φάμε, σκεφτόμουν τι έπαθα και ένα παιδί από την παρέα μού είπε «Ελένη, μήπως άλλαξες κάποιο χάπι; Κάτι;». Του είπα τι έπαιρνα και μου απάντησε πως «έμπλεξες με το χειρότερο πράγμα της ζωής σου». Από τότε λοιπόν δεν δούλεψα γιατί πραγματικά δεν ήθελα. Έρχονταν φίλοι στο σπίτι, μια μέρα μου έδωσε λεφτά η Κατερίνα Στανίση και της απάντησα πως "δεν θέλω λεφτά, ματάκια μου, έχω. Κρατιέμαι γιατί δεν είμαι καλά! Να σου γράψω τραγούδι, ναι, αλλά δεν είμαι καλά". Θέλω πάντα να είμαι καλά για να τραγουδήσω», είπε η Ελένη Βιτάλη.

«Πάθαινα κρίσεις πανικού και τέτοια, άρχισα να με πιάνουν μετά όλα αυτά. Φοβίες. Έκανα πάρα πολλές προσπάθειες για να σταματήσω τα χάπια, συνήθως όμως ήταν αποτυχημένες, αφού συνέχιζα μετά. Μπορεί να τα σταματούσα για παράδειγμα για δέκα μέρες αλλά έπαιρνα κάποια αντίστοιχα. Καταλάβαινα ότι δεν ήμουν καλά και γι’ αυτό δεν δούλευα. Το αποδέχθηκα το πρόβλημα γιατί ήξερα πως μπορεί να βγω να τραγουδήσω και να πω μια κοτσάνα όταν θα είμαι υπό την επήρεια. Αν δεν το έπαιρνα καθόλου, θα είχα τρεμούλες, οπότε και δεν δούλευα», συμπλήρωσε, εν συνεχεία, η Ελένη Βιτάλη στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Ελένη Βιτάλη: "Του σκάω ένα χαστούκι"

Η Ελένη Βιτάλη αποκάλυψε ότι έχει χαστουκίσει άνθρωπο και μοιράστηκε τον λόγο.

«Όταν γέννησα είπα ότι θα ασχοληθώ με το τραγούδι. Ήθελα να σπουδάσω, τα πανηγύρια που τραγούδαγα ήταν κάτι ερασιτεχνικό. Πιο πολύ γέλαγα, αφού ήταν φίλοι του μπαμπά μου και μου έλεγαν “θα μας δείρουν”, μη γελάς τόσο πολύ. Είχε γίνει καβγάς σε πανηγύρι κι εγώ να γελάω», είπε χαρακτηριστικά.

«Πήγαινα και κοιμόμουν στο πλευρό του μπαρμπα-Φώτη του Σούκα, γιατί φοβούμουν μη μου την πέσει κανένας μουσικός. Δεν κινδύνευσα ποτέ. Μια φορά με προσέβαλε κάποιος και του έριξα χαστούκι. Πήγε ένας μουσικός και του ζήτησε κάτι να φάει και του έκανε χειρονομίες ότι δεν έχει, ο ίδιος μου έδειξε μετά τη σπανακόπιτα και κατεβαίνω και του σκάω ένα χαστούκι, πώς δεν με δείρανε…», εξήγησε.

Ελένη Βιτάλη: "Ακόμα ζητώ συγγνώμη από το παιδί μου"

«Όταν έφυγε η μητέρα μου, μου φάνηκε σαν ψέματα και τελείωσε όλη μου η ζωή. Μετά λέω έχω το παιδί. Έλεγα "Ελένη, έχεις παιδί, δεν μπορείς να φέρεις πίσω τη μάνα σου. Πρέπει να είσαι καλά για να είναι κι αυτό", αλλά για μέρες έφυγα. Αν στριμωχτώ πολύ φεύγω», είπε η Ελένη Βιτάλη.

«Από το παιδί μου ζητώ συνέχεια συγγνώμη και ακόμα ζητάω. Πρώτα απ' όλα δεν το ρώτησα που το έφερα. Άλλαξε η ζωή μου με το παιδί μου. Ήμουν μικρή και μεγαλώσαμε μαζί. Το βάθος που υπήρχε μέσα και το έβλεπα το παιδί στη φαντασία μου να μεγαλώνει. Σάρκα μου. Το σπλάχνο μου κυκλοφορεί μόνο του. Πώς φεύγει από το μυαλό σου αυτό; Ούτε ημέρα ούτε νύχτα ούτε ποτέ», ανέφερε η Ελένη Βιτάλη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.