Πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ο τραγουδιστής Χάρης Κωστόπουλος, το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook.

Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα...

Δημοσιεύτηκε από Xaris Kostopoulos στις Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Θα ενημερώσουμε σύντομα για το ποτε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας.

Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή.

Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» γράφει στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.

Φίλοι του που πληροφορήθηκαν τον θάνατό του, άρχισαν να τον αποχαιρετούν στα social media, με κοινές τους φωτογραφίες.

201603151312580_2432_XARIS_KOSTOPOYLOS_STAMATIS_GONIDIS_1332016
201310171005150_4843_KOSTOPOYLOS_ME_TIN_GINEKA_TOY_KARAS_16102013
201511131206320_7505_XARIS_KOSTOPOYLOS_PANOS_KIAMOS_12112015
201709241320560_3461_MAKIS_DIMAKIS_ME_TIN_SIZIGO_TOY_2292017


Λίγο πριν τον θάνατό του, ο γιος του, Χρήστος, είχε δηλώσει στην On Time
 
και τη Σάσα Σταμάτη: «Ο πατέρας μου νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στηριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ».

Σύμφωνα με το Secret και τη Ρενέ Σαραντινού, έναν µήνα σχεδόν νοσηλεύεται σε νοσοκοµείο. Ο γνωστός τραγουδιστής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκοµείου λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε κρίσιµη, µε αποτέλεσµα την άµεση εισαγωγή του.

Ο αγαπηµένος λαϊκός ερµηνευτής αναγκάστηκε να διακόψει τις εµφανίσεις του στο νυχτερινό κέντρο µε το οποίο συνεργαζόταν λόγω της κατάστασής του. Σύµφωνα µε τα όσα ο ίδιος είχε δηλώσει στο παρελθόν για την υγεία του, είχε κερδίσει µεγάλες µάχες, αφού στην ηλικία των 27 χρόνων διαγνώστηκε µε λευχαιµία, κάτι που τον έκανε να φτάνει µέχρι λιποθυµίας, αφού είχε συµβεί κι αυτό κατεβαίνοντας από την πίστα. Αυτό όµως ανήκει στο παρελθόν, καθώς κατάφερε να το αντιµετωπίσει µε θάρρος και αξιοπρέπεια. Στο πλευρό του, όλο αυτόν τον καιρό, βρίσκονταν οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγός του, Βιβή, οι δύο γιοι του, Χρήστος και Ραφαήλ, και ο αδελφός του, ∆ηµήτρης. Όλο αυτό το διάστημα όπως έλεγαν από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αγαπηµένου τραγουδιστή, «το πάλευε παλληκαρίσια».

Ο Χάρης Κωστόπουλος από την ηλικία των 11 χρόνων, όταν «έπιασε τη ζωή από τα µαλλιά» ξεκινώντας την καριέρα του ως οργανοπαίκτης µπουζουκιού σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Εδεσσα και η Βέροια, ενώ ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία και µε τη σύνθεση τραγουδιών. Ο Χάρης Κωστόπουλος αρκετά χρόνια, στο ξεκίνηµά του, ήταν το µπουζούκι που συνόδευε τον Βασίλη Καρρά στις εµφανίσεις του στα νυχτερινά κέντρα.

Η µουσική είναι... οικογενειακή υπόθεση, καθώς και τα δύο άλλα αδέλφια του ασχολούνται µε τον χώρο: ο Αλέξης είναι οργανοπαίκτης µπουζουκιού και ο ∆ηµήτρης ασχολείται επίσης µε τη µουσική, παίζει πιάνο και τραγουδά. Ο λαϊκός ερµηνευτής είχε γράψει στίχους και µουσική σε σηµαντικούς Ελληνες καλλιτέχνες, όπως: ο Βασίλης Καρράς, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Σταµάτης Γονίδης, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Αντύπας και η Χαρά Βέρρα. Ορισµένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι τα τραγούδια: «Με ξεχνάς», «Είσαι µια θεά», «Τι αµαρτίες έχω κάνει», «Βρείτε κάποια που να ’χει αισθήµατα», «Εδώ σε θέλω, καρδιά µου», «Πουλάω τρέλα» και «Πρώτο θέµα».

Παντρεµένος από την ηλικία των 23 ετών, τη µεγαλύτερη αδυναµία την είχε στους δύο του γιους. Μάλιστα, στον µικρότερο, τον Ραφαήλ, έδωσε το όνοµα του Αγίου Ραφαήλ, που τον είχε βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβληµα της υγείας του. Καθώς δεν ήταν πολύ της εκκλησίας, µια θεία του από τη Μυτιλήνη τού έστειλε κάποια βιβλία από τον Αγιο Ραφαήλ, τα οποία ο τραγουδιστής διάβασε και τον βοήθησαν πάρα πολύ ψυχολογικά, παράλληλα µε τους γιατρούς που επισκεπτόταν εκείνο τον καιρό.  Ετσι, έκανε τάµα το όνοµα του µικρού του γιου στον Αγιο Ραφαήλ.