Νέα συλλογή για παιδιά σχεδίασε η σύζυγος του τέως πρίγκιπα Παύλου, Μαρί Σαντάλ, µε τίτλο «Winter Sports της Marie-Chantal». Εκτός από κόρη του µεγιστάνα των duty free, Ρόµπερτ Μίλερ, η Μαρί-Σαντάλ είναι και µια επιτυχηµένη επιχειρηµατίας στον χώρο της παιδικής ένδυσης, µε ένα brand µε το όνοµά της και πολλά καταστήµατα στην Αγγλία.

Χαρακτηριστικό της νέας κολεξιόν της είναι ότι τα ρούχα είναι διακοσµηµένα µε εικονογράφηση των κλασικών χειµερινών σπορ, όπως  κέρλινγκ, πατινάζ στον πάγο και άλλα. Τη φίρµα των πολυτελών παιδικών ενδυµάτων, τα οποία εστιάζουν στην αγάπη της για τα κλασικά και διαχρονικά σχέδια, την ίδρυσε το 2000.

santal


Η Μαρί-Σαντάλ σε παλαιότερες συνεντεύξεις της είχε δηλώσει: «Πάντα είχα µια θεµελιώδη αγάπη για τη µόδα, τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Μου άρεσε η πλευρά του merchandising και ασχολούµαι επισταµένως µε το πώς να µεγιστοποιήσω τις πωλήσεις ενός brand». Τα σχέδιά της έχουν αποδειχθεί δηµοφιλή µεταξύ των διασηµοτήτων, µε τα κορίτσια λουλουδιών της Nicky Hilton να φορούν τις δηµιουργίες της τον Ιούλιο του 2015.

Το 2016, η λαµπερή τέως βασιλική οικογένεια συνεργάστηκε µε τη Marks & Spencer για µια αποκλειστική συλλογή 33 τεµαχίων από ρούχα, αξεσουάρ και είδη δώρων, σχεδιασµένων για µωρά και παιδιά. Ροµαντικά φορέµατα σε παστέλ αποχρώσεις και µε fl oral prints πρωταγωνιστούν στις παιδικές δηµιουργίες της Μαρί-Σαντάλ.

Μάλιστα, εν µέσω καραντίνας αποφάσισε να επεκτείνει το brand της πέρα από την παιδική µόδα, µε homewear και casual ρούχα για ενήλικες, ενώ πολλές φορές πόζαρε και η ίδια µε τις δηµιουργίες της, φορώντας ρούχα µε λογότυπο «Life’s better cozy». Οι τιµές ξεκινούν από 6 λίρες για τις κάλτσες και φθάνουν έως τις 60 λίρες για ένα κασκόλ, ενώ τα ρούχα ξεκινούν από 18 λίρες για το πάνω µέρος και φτάνουν µέχρι 36 λίρες για το φόρεµα.


Επίσης, η ίδια η Μαρί-Σαντάλ, το 2020, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, µε τίτλο: «Manners begin at breakfast: Modern etiquette for families». Μάλιστα, γνωρίζοντας τη σηµασία που έχει για τους Βρετανούς η βασιλική οικογένεια, δηµιούργησε ρούχα για τη στέψη του Καρόλου. Συγκεκριµένα, δηµιούργησε συλλογή µε παιδικά ρούχα, την οποία ονόµασε «The Coronation Collection».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 20 Ιανουαρίου