Πόσο κόστισε ο «γάμος της χρονιάς» μεταξύ της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του γιατρού Νεκτάριου Λεμονίδη; Πόσες αποδείξεις κόπηκαν και πόσος φόρος πληρώθηκε; Τα ισχυρότερα λαγωνικά της εφορίας και οι πιο έμπειροι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κάνουν φύλλο και φτερό τα πάντα, μέχρι και τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ.

Η έρευνα γίνεται από χίλιες μεριές, μέχρι και στο ινστιτούτο ομορφιάς της εντυπωσιακής τηλεπερσόνας.

Στο πλευρό της ένας άλλος survivor, ο Τριαντάφυλλος. Ο καλλιτέχνης με το ξεχωριστό γκελ, ιδιαίτερα στη νεολαία, μίλησε αποκλειστικά στο Live News του MEGA και έδωσε τη δική του απάντηση στην έρευνα της ΑΑΔΕ.

Διαβάστε σχετικά: Τριαντάφυλλος: "Με πρήξατε στα τηλέφωνα γι’ αυτόν τον γάμο" – Ένταση στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά


Στην παρέμβασή του ο Τριαντάφυλλος υποστήριξε πως τραγούδησε άνευ αμοιβής στον γάμο της πρώην συμπαίκτριάς του.

«Μου έλεγε ότι ήθελε να παντρευτεί, να κάνει παιδιά. Της είπα πως όταν παντρευτεί θα έρθω να τραγουδήσω αφιλοκερδώς, τσάμπα», είπε ο τραγουδιστής.

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αμφισβητεί ότι ο χλιδάτος γάμος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έγινε αποκλειστικά με δωρεές και ανταποδοτικές διαφημίσεις


Την ίδια ώρα, όμως, η ΑΑΔΕ διά στόματος Πιτσιλή φαίνεται να αμφισβητεί πως ο γάμος έγινε στην ολότητά του με δωρεές και ανταποδοτικές διαφημίσεις και εστιάζει στον έλεγχο των social media.

Από την άλλη οι συντελεστές του γάμου υπερπαραγωγή θα μιλήσουν αποκλειστικά στο Live News και θα αποκαλύψουν, όπως υποστηρίζουν, πως έκαναν ειδικές συμφωνίες και λεφτά δεν πήραν.

«Εγώ έπαιξα μουσική επειδή είμαι φίλος της, ήταν το δώρο μου. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να κόψω ένα μηδενικό παραστατικό, αφού δεν πήρα χρήματα. Δεν είμαι λογιστής. Να κυνηγάμε αυτούς που παίρνουν χρήματα και δεν τα δηλώνουν, όχι αυτούς που δεν παίρνουν», δήλωσε ο μουσικός που έπαιξε στον γάμο.

Παραστατικά κόπηκαν, όπως λένε οι επιχειρηματίες, για τα λουλούδια. Η εφορία τα θεωρεί πολύ χαμηλά και ο επιχειρηματίας θα δώσει αποκλειστικά στο Live News τη δική του εκδοχή

«Κανονικά όλα και παραστατικά και ήμασταν καθόλα σωστοί και ο γάμος απ' ό,τι ξέρετε είναι προβολή. Ήταν τιμή κόστους και κάτω του κόστους η τιμή που κάναμε τη δουλειά. Θα παίρναμε κάποιο υλικό, φωτογραφικό θέμα προβολής είναι όλο αυτό. Εμείς καλή πρόθεση είχαμε να κάνουμε αυτή την προβολή, αυτό, τίποτε άλλο. Δεν ήταν ότι είχαμε κάποιο κέρδος, ούτε κάποιο ουσιαστικό όφελος. Πάντα κάνουμε τέτοια πράγματα, εκδηλώσεις, δωρεάν γάμους. Δεν είναι όλοι οι γάμοι μας επικερδείς. Οι περισσότεροι δεν έχουν κέρδος, αλλά υπάρχουν κάποιοι που έχουν κέρδος», δήλωσε ο ανθοπώλης.

Υπερβολές θα πει πως είναι όσα ακούγονται και άλλος επιχειρηματίας γάμων.

«Εμείς κόψαμε αποδείξεις, απλά κάναμε μία καλύτερη τιμή επειδή η κυρία Ελέτσι είναι αναγνωρίσιμη και έχει πολλούς followers στο Instagram. Δεν πήρε πολλά πράγματα από εμάς και της κάναμε μία έκπτωση περίπου 25%, όπως κάνουμε και στους περισσότερους γάμους που γίνονται off season. Μέχρι το τέλος του 2023 δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να ανεβάζουμε όλα τα τιμολόγια μέσω του myData. Από την 1/1 του 2024 που ισχύει αυτό, τα ανεβάζουμε κανονικά».

Πόσο πάει το… "Ησαΐα χόρευε";


Πόσο κάνει όμως ένας γάμος; Το Live news ερευνά και ο Άγγελος Λαμπίδης θα παρουσιάσει το κοστολόγιο του… Ησαΐα χόρευε.

Η wedding planner θα αποκαλύψει το κοστολόγιο των γάμων που καλπάζει στην Ελλάδα του 2024. Έως και 120 ευρώ το άτομο η δεξίωση του γάμου, 24.000 ευρώ μόνο για το φαγητό 200 καλεσμένων.

Και αυτά δεν είναι τα μόνα κόστη, όπως θα πει επιχειρηματίας γάμων, πολλοί θα αλλάξουν ακόμα και τα τραπέζια και τα μαχαιροπίρουνα για τους γάμους τους.

Τη σούμα θα μας τη δώσει μια απαστράπτουσα νιόπαντρη νεαρή Θεσσαλονικιά, που πρόσφατα έβαλε το χέρι στην τσέπη για τον δικό της γάμο.

Η ίδια μάλιστα θα σημειώσει πως αυτές οι τιμές είναι με αποδείξεις, δηλαδή πρακτικά ο γάμος σε αυτή την περίπτωση είχε και €7.200 ΦΠΑ.

Στο μικροσκόπιο της εφορίας οι influencers

Στο μικροσκόπιο της εφορίας έχουν μπει οι influencers, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο τρέχει ελέγχους και διασταυρώσεις, ενώ σκανάρει καθημερινά τους λογαριασμούς τους σε πλατφόρμες όπως Facebook, Instagram, TikTok.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει δωρεά ή χορηγία που δεν φορολογείται και δεν χρειάζεται παραστατικά, ενώ λίστες δώρων ή χρήματα σε φακελάκια σε γάμο υπόκεινται σε φόρο δωρεάς (10%).