Εξαγριωμένοι ντόπιοι ζωγράφησαν θυμωμένα γκράφιτι στα παντζούρια ενός καφέ που χρησιμοποιείται για τα γυρίσματα του «Emily in Paris», καθώς η γαλλική πόλη βλέπει μια έξαλλη αντίδραση κατά του υπερτουρισμού.

Το Παρίσι είχε στο παρελθόν ονομάσει τις ορδές των θαυμαστών της δημοφιλούς σειράς του Netflix «l'invasion des imbéciles», που μεταφράζεται ως «η εισβολή των ηλίθιων».


«Η Έμιλι δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι»

Οι Γάλλοι θέλουν να διώξουν την Έμιλυ από το Παρίσι

Νέες φωτογραφίες δείχνουν μια βιτρίνα καταστήματος με τις λέξεις «Emily «f**k off», ενώ μια άλλη γράφει «Το Νότιο Παρίσι δεν είναι δικό σου».

Το κατάστημα βρίσκεται στην ίδια πλατεία με το σπίτι της Έμιλυ, καθώς η Αμερικανίδα στέλεχος μάρκετινγκ, την οποία υποδύεται η Λίλι Κόλινς, ζει πάνω από ένα κοντινό εστιατόριο.


«Η Έμιλι δεν είναι ευπρόσδεκτη στο Παρίσι»

Είναι ένα μέρος που έχει μετατραπεί σε τουριστικό hotspot, με τους επισκέπτες να ποζάρουν έξω από το εστιατόριο, το οποίο στην πραγματικότητα ονομάζεται «Terra Nera», με την ονομασία του στη σειρά να είναι «Les Deux Comperes».

Ένα παλιότερο άρθρο στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», είχε μάλιστα τον τίτλο: «Νομίζουν ότι τους ανήκει η γειτονιά! Έμιλυ στο Παρίσι – ένας εισβολέας γείτονας».




Στα παντζούρια ενός άλλου καφέ στον ίδιο δρόμο έχουν δημιουργηθεί γκράφιτι που γράφουν «Η Έμιλυ δεν είναι ευπρόσδεκτη» με τεράστια μαύρα γράμματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους θαυμαστές του σόου.

Ακόμη, στο κεντρικό σιντριβάνι της Place de l'Estrapade, γκράφιτι γράφουν επίσης ότι η διάσημη Αμερικανίδα δεν είναι ευπρόσδεκτη στην γαλλική πρωτεύουσα.




Το Σύνδρομο του Παρισιού

Όλο αυτό έρχεται καθώς οι τουρίστες ενδέχεται να κινδυνεύουν από το «Σύνδρομο του Παρισιού», ένας όρος που δίνεται σε τουρίστες που έχουν μη ρεαλιστικές και ρομαντικές προσδοκίες για τη Γαλλία από βιβλία και ταινίες, και πιο πρόσφατα, από τηλεοπτικές εκπομπές όπως το «Emily in Paris».

Στη σειρά του Netflix, ο κύριος χαρακτήρας προσγειώνεται στη χώρα, κερδίζει τους ντόπιους παρόλο που δεν μιλάει καθόλου γαλλικά και ζει έναν πλούσιο τρόπο ζωής.





Ως αποτέλεσμα, οι επισκέπτες της πόλης μπορεί να βιώσουν πολιτισμικό σοκ όταν η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Λέγεται ότι το «Σύνδρομο του Παρισιού» προκαλεί παραισθήσεις, σπασμούς και κρίσεις πανικού.

Η πραγματικότητα των βρόμικων δρόμων, το γλωσσικό εμπόδιο ή μια άβολη σύγκρουση με έναν ντόπιο μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική διαταραχή.

Ωστόσο, οι τουρίστες δεν πτοήθηκαν να επισκεφθούν τη γοητευτική πλατεία - με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γεμίζουν με γκρουπ που ποζάρουν έξω από τα δημοφιλή καταστήματα.


Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: