Ένα ντοκιμαντέρ που θα καταγράφει τη ζωή της Σελίν Ντιόν με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου (stiff person syndrome) θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό από την Amazon MGM Studios. Mε τίτλο «I Am: Celine Dion», το ντοκιμαντέρ της Αϊρίν Τέιλορ Μπρόντσκι αποτελεί μια αναδρομή στην καριέρα της τραγουδίστριας, όσο και στην ιδιωτική της ζωή, με στόχο να ενημερώσει για τη νευρολογική διαταραχή με την οποία έχει διαγνωστεί η ίδια. Η Amazon MGM Studios γνωστοποίησε τη Δευτέρα την είδηση για την επερχόμενη ταινία, ενώ το δελτίο Τύπου αναφέρει πως θα ξετυλίξει «τα μέτρα που έχει λάβει η Ντιόν για να συνεχίσει να εμψυχώνει τους αγαπημένους και πιστούς θαυμαστές της» από τότε που διαγνώστηκε με αυτή τη νευρολογική ασθένεια.

Από την πλευρά της, η Σελίν Ντιόν σημείωσε σε δήλωσή της ότι «αυτά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα, το ταξίδι από την ανακάλυψη της πάθησής μου μέχρι να μάθω πώς να ζω με αυτήν και να τη διαχειρίζομαι, αλλά να μην την αφήνω να με καθορίζει». «Καθώς συνεχίζεται ο δρόμος για την επανέναρξη της καριέρας μου, συνειδητοποίησα πόσο μου έλειψε το να μπορώ να βλέπω τους θαυμαστές μου. Κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αποφάσισα ότι ήθελα να καταγράψω αυτό το κομμάτι της ζωής μου για να βοηθήσω άλλους που μοιράζονται αυτή τη διάγνωση» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε ότι ελπίζει η ταινία να «ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γι’ αυτή την ελάχιστα γνωστή πάθηση».

Ζώντας με την ασθένεια

Μια σύνοψη του ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι «από τις επισκέψεις της στις ντουλάπες της υψηλής ραπτικής για περιοδείες και τα προσωπικά της αντικείμενα μέχρι το χρόνο που περνούσε στο στούντιο ηχογράφησης, καταγράφεται η ιδιωτική ζωή μιας παγκόσμιας σταρ που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ. Σαν ένα συναισθηματικό, ενεργητικό και ποιητικό ερωτικό γράμμα στη μουσική, το φιλμ κλείνει μέσα του περισσότερο από ένα χρόνο κινηματογράφησης, περιγράφοντας το ταξίδι της θρυλικής τραγουδίστριας προς μια ανοιχτή και αυθεντική ζωή εν μέσω της ασθένειάς της».

Υπενθυμίζεται ότι η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε στους θαυμαστές της τον Δεκέμβριο του 2022 την αναβολή της παγκόσμιας περιοδείας της και εξήγησε το πρόβλημα υγείας της σε βίντεο στο Instagram. Η ίδια είπε στο βίντεο ότι αυτό συνεπάγεται πως η πάθηση «επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής μου ζωής». «Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και ήταν πραγματικά δύσκολο για μένα να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα περνάω» ανέφερε. «Αν και μου ραγίζει την καρδιά, είναι καλύτερο να τα ακυρώσουμε όλα τώρα μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμη να ξαναβγώ στη σκηνή» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Θέλω να ξέρετε όλοι σας ότι δεν τα παρατάω και ανυπομονώ να σας ξαναδώ».