«Με την έκθεση τα πηγαίνω καλά. Θέλω να γνωρίσω τους ανθρώπους που θέλουν να με γνωρίσουν. Αν δεν σου αρέσουν οι άνθρωποι και δεν θέλεις αυτήν την επικοινωνία ή δεν θες να σε τρελαίνουν, τότε... τι κάνεις σε αυτόν τον χώρο;». H (πολύ) sexy Δανάη Παππά, που βλέπουμε στον «Σασμό», τα πάει άψογα με τα φώτα, τα φλας και τα παρελκόμενα.

Ωστόσο, χαίρεται που ο σύντροφός της είναι εκτός χώρου. Διατηρεί γνωστό bar-resto βέβαια, όπου πολλοί φίλοι της -και από την TV και από το θέατρο, όπως η Ευγενία Σαμαρά- την επισκέπτονται και όλοι τα περνάνε μούρλια. Ζευγάρι λοιπόν με τον Λάμπρο Λάζαρη (περί ου ο λόγος) από το 2019, θεωρεί πως είναι ευλογία -το έλεγε και πρόσφατα στη συνονόματή της Δανάη Μπάρκα, στο «Πάμε Δανάη» του Mega, η οποία Δανάη την αποκαλεί το «κορίτσι μου»- ότι ο Λάμπρος της δεν έχει σχέση με τη showbiz. Ποια είναι όμως η κοπέλα με τα σπαστά μαλλιά, το σπινθηροβόλο βλέμμα, τα σαρκώδη χείλη και το γλυκό χαμόγελο; Γεννημένη στις 21.8.1996 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, με καταγωγή από Κέρκυρα, Εύβοια και Αγρίνιο, από πιτσιρίκα ξεκίνησε να ασχολείται με τον χορό. Οταν τελείωσε το σχολείο, έκανε σεμινάρια χορού και θεάτρου στο κέντρο χορού Broadway της Νέας Υόρκης.

Ντεμπούτο με Γεωργίου

Σημάδεψε σαν «Τατουάζ» το τηλεοπτικό κοινό, από το 2017, που έπαιξε στην ομώνυμη σειρά σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γεωργίου. Μάλιστα, εκεί έκανε το ντεμπούτο της στη «μικρή οθόνη», κρατώντας τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο της Άννας Ραζή (σημειωτέον, νωρίτερα, το 2016, έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη με ένα μικρό ρόλο στην κωμωδία «The Bachelor»).

Οσο για το «Τατουάζ»; «Ο Ανδρέας Γεωργίου με ανακάλυψε μέσω του προφίλ μου στο Instagram. Μου έστειλε μήνυμα και με κάλεσε στην Κύπρο για οντισιόν. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν είμαι ηθοποιός κι αν μένω στην Ελλάδα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αν είναι ο αληθινός Ανδρέας, γιατί κυκλοφορούν πολλά ψεύτικα προφίλ», έχει πει. Το 2018 και το 2019 συμμετείχε ως τραγουδίστρια στον ετήσιο θεσμό μόδας και τραγουδιού MadWalk - The Fashion Music Project, την πρώτη χρονιά συνεργαζόμενη με τον Αναστάσιο Ράμμο για την εταιρεία Noxema και τη δεύτερη μαζί με τους Barrice, Christopher Vee και Natasha Kay για τη σχεδιάστρια Celia Kritharioti.

Τον Μάιο του 2019 ανακοινώθηκε η συνέχεια της συνεργασίας της με τους συντελεστές του «Τατουάζ» στη νέα σειρά του Σκάι, «8 λέξεις». Εκεί είχε τον ρόλο της Ρωξάνης Δημοπούλου, έναν από τους βασικούς της σειράς. Τον Ιούνιο του 2020 ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στις αρχές του δεύτερου κύκλου, τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, κι έπειτα από 250 επεισόδια. Τον Μάιο του 2021 επέστρεψε τηλεοπτικά κάνοντας μία guest εμφάνιση στο επεισόδιο «Περί γάμου» της κωμικής σειράς της ΕΡΤ1 «Η τούρτα της μαμάς», των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Ενώ από το 2022 μέχρι τώρα ως Θεοδώρα Αγγελάκη του «Σασμού» βλέπει το κασέ της να έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Πολυπράγμων

Κορίτσι που δεν της ταιριάζει η ήσυχη λίμνη, παρότι ήδη με τον ρόλο της στο «Τατουάζ» φαινόταν πως είχε έρθει για να μείνει, κυνήγησε και συνεργασίες με το εξωτερικό. Το 2018 εμφανίστηκε στο δράμα αμερικανικής παραγωγής «With a kiss I die». Η Ελλάδα όμως της ταιριάζει καλύτερα και όχι μόνο με την ιδιότητα της ηθοποιού. Τι εννοούμε; Εδώ και δυόμισι χρόνια έχει ανοιχτεί και στον επιχειρηματικό τομέα: το 2021 δημιούργησε ένα e-shop, στο οποίο πουλά διακοσμητικά κεριά με την επωνυμία Ensay Candles, το οποίο αποφέρει κέρδη. Παρότι αρκετά ψηλή, 1,73, έχει ιδιαίτερα ελαστικό σώμα. Γι’ αυτό αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη yoga.

Μάλιστα, είναι δασκάλα yoga, ενώ έχει υπάρξει και μαζορέτα! Το πιο εντυπωσιακό, δε, στην περίπτωσή της δεν είναι πως είχε κάνει πέρασμα και από το μόντελινγκ συμμετέχοντας σε διαφημιστικά -αυτό ήταν μάλλον το αναμενόμενο- αλλά ότι παράλληλα σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία, με μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και Χορογραφία στο Middlesex University του Λονδίνου. Πολυπράγμων είναι μάλλον η λέξη που της ταιριάζει καλύτερα απ’ όλες. Λατρεύει, ως καθαρόαιμη Ελληνίδα, τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλοκαίρι (μόνο), ενώ μπορεί να την πετύχεις σε απίστευτα μέρη, όπως στα Γλαρονήσια και την Ατοκο! Η μεγάλη της αδυναμία είναι το σκυλάκι της, ο Σπίθας, με το οποίο «μοιάζουμε σαν δυο σταγόνες νερό», λέει, αγαπάει όμως εξίσου και τη γατούλα της, τη Στάχτη. Οσο για το θέατρο, τελευταία την είδαμε στις αρχές της σεζόν στην παράσταση «Για μια ζωή» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη. Και τα καλύτερα έρχονται, όταν έχεις θετική ενέργεια. Οπως η (Λέαινα) Δανάη.

 

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής