Ο Πέτρος Ίμβριος διανύει την καλύτερη περίοδο της προσωπικής και επαγγελµατικής του ζωής, βιώνοντας την απόλυτη οικογενειακή ευτυχία, µε τη σύζυγό του και τα τρία του παιδιά, ενώ τα νέα του τραγούδια, σε συνεργασία µε τους σπουδαίους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Ηλία Φιλίππου, όπως και το πρόσφατο «∆εν κάνει», έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί από τον κόσµο. Για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά τον απολαµβάνουµε κάθε ∆ευτέρα στο «Aristotle» στον Πειραιά, µαζί µε τη Μαριάννα Παπαµακαρίου, ενώ οι live εµφανίσεις του σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό είναι sold out.

Ο Πέτρος Ιµβριος αποκαλύπτει για πρώτη φορά και όλα όσα ετοιµάζουν για τον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη, που θα συζητηθούν, µε τη συµµετοχή της χήρας του, Βάσως. Η τελευταία θα ακολουθήσει τη µουσικοθεατρική παράσταση σε όλη την περιοδεία της, θα µιλάει µε τον κόσµο που θα έρχεται και στο τέλος θα ανεβαίνει και στη σκηνή.

∆εύτερη χρονιά στον Πειραιά. Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσµος σε αγκάλιασε, ώστε να συνεχίσεις και φέτος;

Πιστεύω ότι, για να έχει κάποιος επιτυχία, συντελούν πολλοί παράγοντες. Ετσι έγινε και στο «Aristotle», όπου ο χώρος είναι καταπληκτικός, ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Μεσούλας στιβαρός και η χηµεία µου µε τη Μαριάννα Παπαµακαρίου, που είναι καταπληκτική ερµηνεύτρια, επιτυχηµένη. Το µότο µου σε όλο αυτό που φτιάξαµε στο συγκεκριµένο µαγαζί είναι ότι δεν υπάρχει πρόγραµµα. ∆ηλαδή, τραγουδάµε από ψυχής και τραγούδια που µας ζητάει ο κόσµος εκείνη τη στιγµή.

Πώς είναι το πρόγραµµα του Πέτρου τις υπόλοιπες ηµέρες της εβδοµάδας;

Ενα µεγάλο µέρος της εβδοµάδας µου εννοείται ότι ασχολούµαι µε τις εµφανίσεις µου, την οργάνωσή τους, τη στήριξη των τραγουδιών µου, µε διάφορες συνεντεύξεις, µε τα µίτινγκ που κάνω µε τους συνεργάτες µου, όπως την εταιρεία µου, τη Heaven, την κ. Σπυριδούλα Κάµπου, τον κ. Κωνσταντίνο Αδάµ, τον Ηλία Φιλίππου κ.ά.

Νέο τραγούδι, µε σηµαντικές υπογραφές. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Αισθάνοµαι πάρα πολύ χαρούµενος και πάρα πολύ ευλογηµένος που δύο σπουδαίοι άνθρωποι και στυλοβάτες της µουσικής σκηνής, ο Ηλίας Φιλίππου και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έχουν γράψει για µένα το νέο µου τραγούδι, µε τίτλο «∆εν κάνει», όπως και το προηγούµενο, το «Ισως». Θεωρώ πραγµατικά ότι είµαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους, που µπορούν να τραγουδήσουν µελωδίες του Κυριάκου και στίχους του Ηλία.


Πώς θα σχολίαζες τα νέα παιδιά που ξεκινούν εµφανιζόµενα σε κάποιο τηλεοπτικό σόου για να γίνουν γνωστά;

Είναι πάρα πολύ καλά για τα κανάλια, τις διαφηµίσεις και τους επιχειρηµατίες, που εν µέρει «εκµεταλλεύονται» τα παιδιά και τα τρελαίνουν κάποιες στιγµές, όταν τους κάνουν να νοµίζουν ότι, περνώντας από ένα τάλεντ σόου, έχουν κάνει και καριέρα. Αυτό θα συµβεί µόνο µε σκληρή δουλειά.

Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στον χώρο της µουσικής;

Οι ετικέτες και οι πινακίδες που βάζουν κάποιοι και διαχωρίζουν τη µουσική σε διάφορα είδη. Για µένα η µουσική είναι µία. Ενώνει λαούς, µπορεί να επικοινωνήσει ο ένας µουσικός µε τον άλλον, ο ένας άνθρωπος µε τον άλλον, χωρίς να ξέρουν ούτε µία λέξη από τη γλώσσα του άλλου, και για όλους συλλειτουργεί, στο ίδιο πράγµα.

Ετοιµάζετε κάτι πολύ δυνατό για τον Στέλιο Καζαντζίδη! Μίλησέ µας γι' αυτό και τα συναισθήµατά σου.

Είµαι πάρα πολύ χαρούµενος γι' αυτό το πρότζεκτ και την υπέροχη µουσικοθεατρική παράσταση που ετοιµάζουµε για τον µεγαλύτερο Ελληνα λαϊκό τραγουδιστή που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα και όχι µόνο, τον τεράστιο Στέλιο Καζαντζίδη. Με αυτή την παράσταση θα κάνουµε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Εγώ και ο φίλος µου ο Γιώργος ∆ασκουλίδης θα είµαστε στο τραγούδι και ο φίλος µου και ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος στις αφηγήσεις, σε κείµενα του Ηλία Φιλίππου, για τα πιο κοµβικά σηµεία της ζωής του Στέλιου Καζαντζίδη, τα οποία µας έχει εξιστορήσει η ίδια η χήρα του, η κ. Βάσω Καζαντζίδη. Η οποία επίσης θα είναι µαζί µας σε όλο αυτό το µεγαλοπρεπές που στήνουµε στη µνήµη του Στέλιου µας, αλλά και στη µεγάλη προίκα που µας έχει αφήσει, µε τεράστια τραγούδια που έχει ερµηνεύσει ο ίδιος, τα δηµοτικά, τα ποντιακά, αυτά του Χατζηδάκη, του Θεοδωράκη, του Σπανουδάκη και άλλων. Και γενικά είµαι διπλά χαρούµενος γι' αυτό το εγχείρηµα, γιατί, ως παιδί µεταναστών, γεννηµένος και µεγαλωµένος στη Στουτγάρδη της Γερµανίας, όλη µου η παιδική ηλικία είχε µουσικές µνήµες από τον Στέλιο Καζαντζίδη.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 9/2