Η Δανάη Μπάρκα υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μαζί συζήτησαν για την αγάπη της για το φαγητό, αλλά και το νέο της περιοδικό “Πεντανόστιμα” που κυκλοφορεί κάθε μήνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”, καθώς και την “Ελληνική Κουζίνα”, όπου έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Απαντώντας σε ερώτηση του Άρη Καβατζίκη, αναφορικά με την αγάπη της για τη μαγειρική και την προσφορά, η μαγείρισσα,Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δήλωσε:

«Έτσι μεγάλωσα, σε ένα σπίτι που μας προστάτευε πολύ η οικογένεια, μας μοίραζε αγάπη και μας μοίραζε αγάπη μέσα από το φαγητό. Οπότε κι εγώ έτσι δείχνω την αγάπη σε αυτούς που αγαπώ. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που μαγειρεύαμε συνεχώς».

Η κυρία Μπαρμπαρίγου περιέγραψε όλες τις λαχταριστές παρασκευές που συνήθιζε να παρακολουθεί ως παιδί, στην Πάρο ακόμη, όπως τη διαδικασία περισυλλογής των αμπελόφυλλων, την αποξήρανση των τομάτων και άλλα.

«Από μικρό παιδί μου άρεσε να χώνομαι, να μυρίζω. Όλο ρωτούσα, γι’ αυτό κλείνει η φωνή μου. Γιατί το έκανες αυτό, γιατί φούσκωσε αυτό…» είπε.

Όσο για τον τίτλο που επιλέγει μέσα και έξω από τις κουζίνες;

«Δεν με νοιάζει καθόλου πως με αποκαλούν… και σκέτο Αργυρώ να με πει και σεφ να με πει και μαγείρισσα να με πει, εγώ είμαι χαρούμενη» λέει.

Μπαρμπαρήγου:«Η τηλεόραση στη δουλειά μου, μου έκανε πάρα πολύ καλό»

Οι οικοδεσπότες του «Πάμε Δανάη» αναρωτήθηκαν ποιο είναι το πρόσημο που της έχει αφήσει η ενασχόλησή της με την τηλεόραση. «Η τηλεόραση στη δουλειά μου, μου έκανε πάρα πολύ καλό. Μου έφερε την αγάπη του κόσμου» είπε χωρίς να το σκεφτεί η Αργυρώ. «Εγώ ήρθα ένα κορίτσι από την Πάρο, πριν από 20 χρόνια και περπατούσα στο Κολωνάκι κι έλεγα καλημέρα στα μαγαζιά. Τους έκανα όλους μια παρέα, τους μάζευα όλους και πίναμε καφεδάκια και τσίπουρα. Έφερα την Αργυρώ της Πάρου στην Αθήνα» συνέχισε, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Όπως παραδέχτηκε, τα όποια άσχημα αντιμετώπισε στην καριέρα της, τα έχει βάλει πίσω της. «Ήρθαν και άσχημα πράγματα, τα οποία τα έχω αφήσει πίσω μου. Κράτησα μόνο τα καλά», τόνισε, η  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

«Είχα έναν μπαμπά ο οποίος είχε απίστευτη ψυχή, καλόκαρδος, φιλότιμος, χουβαρντάς με αυτό που είχε, δεν ήταν πλούσιος. Αυτός ο άνθρωπος, όταν μεγάλωνα, μου έδινε πολλές συμβουλές. Μία από αυτές ήταν μην αφήνεις κανέναν να σου κόψει τα φτερά ποτέ, ό,τι και αν είναι αυτό» είπ για το ίδιο θέμα. «Η δουλειά που κάνω εγώ έχει πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολλή κούραση. Χέρια, πόδια, μόνο τη μέση δεν έχω χειρουργήσει, όλα τα υπόλοιπα έχουν χειρουργηθεί» συνέχισε.

Το ταξίδι στην Ελλάδα μέσα από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα»

«Τώρα ετοιμάζουμε ένα πολύ ωραίο ταξίδι με το περιοδικό, την ‘Ελληνική Κουζίνα’, στην ορεινή Αρκαδία και δεν ξέρουμε πού θα χωρέσουμε όλη αυτήν την πληροφορία, γιατί έμαθε ο κόσμος ότι θα πάμε και όλοι λένε ‘να έρθετε και εδώ να κάνουμε και αυτό’. Είναι ανεξάντλητη η ελληνική κουζίνα» ανέφερε για τα ταξίδια της ανά την Ελλάδα και τη συνεισφορά της στο νέο περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα».

Μέσα από σκληρή δουλειά, η δημοφιλής σεφ κατάφερε να κατακτήσει και τον κόσμο του διαδικτύου, αφού το site της, «argiro.gr» που ανήκει στην More Media του ομίλου Alter Ego, είναι το νούμερο 1 όσον αφορά τη μαγειρική, στην Ελλάδα.

«Το ‘argiro.gr’ ήταν ένα μωράκι που χτίστηκε σελίδα σελίδα, είναι το άλλο μου παιδί, το κανάκεψα και αυτό, το αγκάλιασα, το αγάπησα, το γιγάντωσα μαζί με την ομάδα μου, τίποτα δε γίνεται με έναν άνθρωπο μόνο» είπε, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

«Στις δουλειές μου είμαστε ομάδες, όλοι μαζί αγαπάμε και αγκαλιάζουμε αυτό που κάνουμε. Το ‘argiro.gr’ ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και έφτασε να γίνει το νούμερο 1 ελληνικό site μαγειρικής» συνεχίζει.

Μπαρμπαρήγου: «Μια ζωή πατάω στα δυο μου πόδια, δεν χρειάστηκε να πετάξω ψηλά»

Έχει «καβαλήσει» ποτέ το καλάμι η Αργυρώ; «Μια ζωή πατάω στα δυο μου πόδια, δεν χρειάστηκε να πετάξω ψηλά, δεν υπήρχε ανάγκη, με μάθανε να πατάω στη γη και να έχω κάποιες αξίες στη ζωή μου. Με αυτές πορεύομαι και με τις οποίες δεν χρειάστηκε ούτε να ξιπαστώ, ούτε να νομίζω ότι κάποια είμαι» λέει.

«Ο κόσμος βλέπει την Αργυρώ της τηλεόρασης. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της ζωής μου. Υπάρχει πίσω πολλή δουλειά, πολύ αγώνας, πολλά άγχη, πολλά προβλήματα και μία οικογένεια. Αν δεν έχεις συμπαραστάτες στην οικογένεια, δε γίνεται τίποτα. Πάντα θα με βοηθήσουν να πάρω τη σωστή απόφαση, συζητάμε τα πάντα» συμπληρώνει, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Τα νέα επαγγελματικά βήματα της Αργυρούς

Αναφερόμενη στη συνεργασία της με τη More Media και τα περιοδικά που κυκλοφορούν με την εφημερίδα το «ΒΗΜΑ», λέει: «Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε φανταστικά κέικ. Εκτός από τα ‘Πεντανόστιμα’ που σας έχω μέσα, είναι συλλεκτικός τόμος που τον έχεις μόνιμα στη βιβλιοθήκη σου».

«Είναι τεύχη που θέλω να είναι συλλεκτικά, γι΄ αυτό φροντίζω ό,τι βάζω μέσα να είναι διαχρονικό και πεντανόστιμο. Κυκλοφορεί με το ‘ΒΗΜΑ’ μια φορά τον μήνα. Η ‘Ελληνική Κουζίνα’ ένα συλλογικό περιοδικό που χτίζουμε πολύ ωραία σχέση με τον κόσμο στην επαρχία, κάνοντας ταξίδια. Φεύγουμε όλοι μαζί ομάδα, έχουμε και διατροφολόγο» σημειώνει, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz3tiktxyjpt)