H Φιλαρέτη Κομνηνού έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην επαγγελματική της πορεία και τη σχέση της με τον Ανδρέα Βουτσινά.

Η ηθοποιός, Φιλαρέτη Κομνηνού βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» κι αρχικά, αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Ο Παπαμιχαήλ είχε έρθει όταν έδωσα εξετάσεις στη δραματική σχολή κι είχε πει στους καθηγητές τότε "αυτή τη μικρή αν είχα θίασο, θα την έπαιρνα μαζί μου". Κι είχα έτσι, κατά κάποιον τρόπο την προστασία του Δημήτρη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη του κι ότι πίστευε σε εμένα. Για αυτό έγινε κι η μετακίνηση. Νομίζω ότι αυτός με ζήτησε, δεν μου το είπε ποτέ φανερά. Έπρεπε να ξανασυστηθώ στην θεατρική οικογένεια. Άλλο τι ακούγανε για μια ηθοποιό στη Θεσσαλονίκη κι άλλο να κατέβεις και να πεις "εδώ είμαι"», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5qjdeuqikx)


Στη συνέχεια, πρόσθεσε η Φιλαρέτη Κομνηνού: «Θυμάμαι ότι είχαν περάσει πολλές πρωταγωνίστριες των Αθηνών για να δουν το καινούριο φρούτο. Ερχόντουσαν στα καμαρίνια και με σκάναραν από πάνω μέχρι κάτω. Ο Παπαμιχαήλ ήταν πολύ παθιασμένος και τότε ήταν και η Βουγιουκλάκη, που ήταν στην ίδια οδό το θέατρο της. Και αισθανόσουν ότι η σχέση τους ήταν έντονη κι ας ήταν χωρισμένοι. Με την παραμικρή αφορμή, μιλούσε για τη Βουγιουκλάκη. Το πιο συγκινητικό για μένα ήταν όταν συναντιόντουσαν Αλεξανδράκης και Παπαμιχαήλ επί σκηνής».

Η Φιλαρέτη Κομνηνού μίλησε επιπλέον, για τη σχέση της με τον Ανδρέα Βουτσινά. «Ήμουν πολύ μικρή για να έχω απαιτήσεις από τον Ανδρέα Βουτσινά. Η σχέση μας στηριζόταν σε αυτό το συγκρουσιακό. Μου είχε ζητήσει να κόψω το μαλλί μου κι εγώ είχα φετίχ με τα μακριά μαλλιά. Του είπα ότι έχω το σύνδρομο του Σαμψών κι ότι θα χάσω τη δύναμή μου. Μου λέει "εντάξει, θα σου βάλουμε μια περούκα, είναι μακρινές οι αποστάσεις στην Επίδαυρο εξάλλου". Μου έκανε το χατίρι», εξήγησε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5qkke0n5gp)

Ωστόσο, κι εκείνη φρόντισε λίγα χρόνια μετά να του κάνει μια «έκπληξη». «Όταν χρειάστηκε να κόψω το μαλλί για προσωπικούς λόγους, έκοψα τα μαλλιά, τα έβαλα σε έναν φάκελο και τα έστειλα στο σπίτι του στο Παρίσι και με παίρνει τηλέφωνο θυμάμαι και μου λέει "είσαι τρελή, είσαι μάγισσα. Άνοιξα τον φάκελο και γέμισε το σπίτι από τις τρίχες σου". Δεν μπορούσες να τον ορίσεις εύκολα. Όταν έφυγε από τη ζωή και πήγε ο γιος του να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι του, βρήκε αυτόν τον φάκελο. Τον είχε κρατήσει», ανέφερε.

Πρόσθεσε για εκείνον: «Τον είχα γνωρίσει καλά, ήταν ο απόλυτος μύθος κι ένας άνθρωπος που έφερνε τον αέρα του ανθρώπου που είχε ζήσει στην Αμερική κι είχε γνωρίσει όλους τους σταρ. Γνωρίζοντάς τον κατά κάποιον τρόπο, εξοικειώθηκα με αυτό που λένε σταρ και μύθος. Ήταν πολύ δύσκολος άνθρωπος, θηρίο που ήταν κάποιες φορές σκληρός κι άλλες τρυφερός. Οι καυγάδες κι οι συγκρούσεις μας είχαν μείνει παροιμιώδεις».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5qk3rzr2k9)