Η Φαίη Ξυλά βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή της, για τα επαγγελματικά της, και για το METOO.

Η ηθοποιός έκατσε στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» και μίλησε για την ζωή της

«Στους ηθοποιούς λειτουργεί διαφορετικά ο χρόνος. Μπορεί σε μία χρονιά να έχουμε κάνει και τηλεόραση και θέατρο και αν δω κάτι μπορεί να μου φανεί μακρινό. Δεν έχω αρχείο από ό,τι έχω κάνει και πολλά δεν τα θυμάμαι. Στο θέατρο έχει αλλάξει το πλαίσιο προς το καλύτερο. Διαφέρει από την τηλεόραση αν και, και η τηλεόραση είναι σε καλό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια νομίζω γίνονται καλές δουλειές στην τηλεόραση και αυτό είναι ευχάριστο. Η καρδιά μου είναι περισσότερο στο θέατρο γιατί από εκεί ξεκίνησα. Δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω ποτέ τηλεόραση, και όχι από σνομπισμό, απλώς θεωρούσα ότι η δουλειά μου είναι το θέατρο. Όταν το δοκίμασα ερωτεύτηκα την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία. Μου αρέσει η ταχύτητα στην τηλεόραση και αισθάνομαι ότι έπεσα στο σωστό κλίμα», είπε αρχικά η Φαίη Ξυλά.

Για τα περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών στο θέατρο κυρίως, ανέφερε πως, «οι σκηνές που έγιναν γνωστές και κάποιοι οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη και κάποιοι καταδικάστηκαν έγινε γιατί στο θέατρο είχαν θέσεις με κάποια εξουσία. Οπότε ίσως γι’ αυτό. Θεωρώ πως αυτές οι συμπεριφορές υπάρχουν σε όλους τους χώρους, απλώς σε εμάς έτυχε να κάνουμε αυτό το βήμα και να γίνει όλο αυτό γνωστό, και καλώς έγινε. Είναι καλύτερο όταν κάποιες τοξικές συμπεριφορές φεύγουν εντελώς από το τοπίο, και τώρα μπορεί κάποιος να σκέφτεται περισσότερο για να κάνει κάτι».

Θα ξαναδούλευε με τον Πέτρο Φιλιππίδη η Φαίη Ξυλά;

Όπως αποκάλυψε  η Φαίη Ξυλά στο «Χαμογέλα και Πάλι», «δεν μπορώ να απαντήσω υποθετικά. Υπήρχαν καταδικαστικές αποφάσεις για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εγώ είμαι γενικά κατά οποιασδήποτε μορφής βίας ή κακοποιητικής συμπεριφοράς, και δεν θα μπορούσα να μην είμαι υπέρ των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας και καλό είναι να μην δικάζουμε και να μην προδικάζουμε τίποτα. Δεν μπορώ να μην είμαι με το μέρος των γυναικών που ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν κακοποιητικές συμπεριφορές. Αν αποδειχθεί το αντίθετο, δεν ξέρω πώς θα πράξω».