Την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Μάνο Νιφλή υποδέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης 22/02/2024 στην εκπομπή του ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Το ζευγάρι, που μετρά σχεδόν έξι χρόνια γάμου, παραχώρησε την πρώτη του κοινή συνέντευξη, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της γνωριμίας τους, αλλά και τις αγαπημένες τους συνήθειες ως ζευγάρι.

Φιλιόσουν με τον Μάινα και έρχεσαι να φιλήσεις εμένα;

«Είναι περίεργοι άνθρωποι. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ηθοποιός. Είναι πολυεπίπεδα άτομα», είπε ο Μάνος Νιφλής για το πώς είναι η ζωή δίπλα σε μια ηθοποιό, ενώ για τις ερωτικές σκηνές της συζύγου του, σχολίασε: «Πλέον το έχω συνηθίσει. Την πρώτη φορά πήγα να δω την Ελισάβετ σε πρόβα. Μόλις την είχα γνωρίσει. Φιλιόταν με τον Στέλιο Μάινα και στο διάλειμμα ήρθε να με φιλήσει και της λέω "πλάκα κάνεις, φιλιόσουν με τον Μάινα και έρχεσαι να φιλήσεις εμένα;". Βέβαια όλο αυτό γίνεται με κάποιους κανόνες, το έχω μελετήσει. Παρατηρώ αν κάποιος πάει να κάνει κάτι παραπάνω».

«Δεν είναι εύκολο. Ξέρω ότι υπάρχει μια συνθήκη, και για μένα που είναι δουλειά μου, δεν θα ήταν εύκολο. Και οι περιοδείες δεν είναι εύκολες. Είναι υποστηρικτικός όμως. Υπάρχουν δυσκολίες σε αυτό…», συμπλήρωσε από τη δική της πλευρά η Ελισάβετ Μουτάφη.


Συναντιόμαστε τα Σαββατοκύριακα

Σε άλλο σημείο το ζευγάρι παραδέχτηκε ότι ο χρόνος που έχουν ελεύθερος είναι ελάχιστος, με τον Μάνο Νιφλή να αποκαλύπτει: «Συναντιόμαστε τα Σαββατοκύριακα. Έχουμε βρει έναν τρόπο αποσυμπίεσης. Η Αίγινα είναι ένας μαγικός τόπος που πηγαίνουμε τα Σαββατοκύριακα για αποσυμπίεση. Δεν υπάρχει ποτέ απόλυτη ισορροπία σε ένα ζευγάρι. Είναι με τις φάσεις του».

«Δεν έχει και νόημα να είναι πάντα όλα τέλεια. Δεν θα είχε ενδιαφέρον να ήταν πάντα όλα τέλεια. Έτσι είναι η ζωή. Εννοείται ότι μου κάνει κριτική, με βοηθά πολύ, είναι πολύ to the point», είπε η Ελισάβετ Μουτάφη.


Δεν εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλον

Στη συνέχεια, στην εκπομπή μίλησε ο αδελφός της Ελισάβετ Μουτάφη, και επίσης ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

«Δεν εξαρτιόμαστε ο ένας από τον άλλον, αλλά θέλουμε να υπάρχει ο ένας στη ζωή του άλλου. Νομίζω ότι είμαστε αγαπημένοι, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί έχει αποδείξει ο ένας στον άλλον ότι πάντα θα είμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Δεν έχουμε καμία αντιζηλία. Τη θαυμάζω πολύ ως ηθοποιός. Την αγαπάνε όλοι πολύ. Και οι δύο έχουμε στοιχεία του πατέρα μας, οπότε υπάρχει στη ζωή μας ακόμα και μετά τον θάνατό του. Τη μαμά την προσέχουμε. Έχουμε μια διάλεκτο με την αδελφή μου που δεν την καταλαβαίνει ο κόσμος, και στη μαμά μου δεν αρέσει, και προσπαθεί να το αλλάξει. Το Μουτάφη το έκανε ο Λαζόπουλος, γιατί δεν ήταν εύηχο το "Μουταφτσή"…», είπε ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

Ο Λαζόπουλος μου πρότεινε να αλλάξουμε το επίθετό μου

«Εγώ το Μουτάφη δεν το έκανα τυχαία. Το είχε χρησιμοποιήσει και ο πατέρας μου επί χούντας. Ο Λαζόπουλος μου πρότεινε να το αλλάξουμε και διάλεξα αυτό που είχε ο πατέρας μου. Έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που έφυγε, δύο μέρες πριν τα γενέθλιά του. Δεν το 'χω ξεπεράσει ακόμα. Έφυγε πολύ απότομα», είπε η Ελισάβετ Μουτάφη.


Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το ατελιέ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ελισάβετ Μουτάφη αναφέρθηκε και στην ενασχόλησή της με το ατελιέ του θείου της, Μάκη Τσέλιου, λέγοντας: «Από μικρή έλεγα ότι θα γίνω σχεδιάστρια μόδας. Πάντα υπήρχε μέσα μου, ακολούθησα την υποκριτική. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και αυτό το κομμάτι, μαζί με τον θείο και τη μητέρα μου είπα να μπω και να ασχοληθώ με το ατελιέ. Εκεί πάνω που ανέλαβα το ατελιέ, ήρθαν οι καραντίνες, άρχισα να φοβάμαι λίγο γιατί είχα γυρίσματα στην Κύπρο. Πήραμε την απόφαση να κλείσουμε το ατελιέ για λίγο καιρό και να επανέλθουμε όταν φτιάξουν τα πράγματα. Έχουμε μέλλον». Ενώ και ο Μάκης Τσέλιος μίλησε για εκείνη με πολύ τρυφερά και όμορφα λόγια.


Η σχέση της Ελισάβετ Μουτάφη με τις κόρες του Μάνου Νιφλή και την πρώην σύζυγό του

«Είχα μιλήσει με τις κόρες μου για την Ελισάβετ. Το σημαντικό όμως είναι ότι υπήρξε η παρέμβαση από τη μητέρα τους, που είναι της άποψης ότι πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι, αυτό απελευθέρωσε τα κορίτσια στο να γίνουν φίλες με την Ελισάβετ», είπε ο Μάνος Νιφλής.

Οι κόρες του Μάνου είναι οι κολλητές μου

«Οι κόρες του Μάνου είναι οι κολλητές μου. Με τη Μαρία, τη μαμά τους, μιλάμε στο τηλέφωνο, θα πιούμε και καφέ. Έχουμε μια άψογη σχέση. Αυτό ξεκινάει από τη Μαρία, μετά από εμένα και μετά τον Μάνο. Έχω το ελεύθερο από τη Μαρία να αντιμετωπίζω τα παιδιά όπως νιώθω και όχι να κάνω πάντα την καλή νεράιδα. Έχουμε άψογη σχέση. Ήμασταν και τυχεροί όλοι σε αυτή τη σχέση, παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας», εξομολογήθηκε από τη δική της πλευρά η Ελισάβετ Μουτάφη.

Το παρασκήνιο της γνωριμίας τους

«Την ώρα της εκπομπής μου στέλνει μήνυμα ο Βασίλης Μπουζιώτης ότι πρέπει να ανέβει αμέσως κάτι για τη Μουτάφη στο site και του είπα ότι δεν το ανεβάζω αν δεν μου τη γνωρίσει. Και μου λέει "εντάξει". Την είχα σταμπάρει, πάντα μου άρεσε. Έτσι στήσαμε –νόμιζα ότι το στήσαμε– να περάσω τυχαία από κάπου που θα ήταν εκείνοι. Κι έτσι έγινε», εξομολογήθηκε ο Μάνος Νιφλής για την πρώτη τους γνωριμία, με την Ελισάβετ Μουτάφη να αποκαλύπτει: «Εμένα μου το είχε πει η Μαρίνα Ασλάνογλου όμως, ήξερα ότι θα ήταν στημένο όλο αυτό».

Ξαναπήγαμε για ποτό και από τότε είμαστε μαζί

«Εγώ λίγες ημέρες μετά θα έκανα ένα χειρουργείο. Μου έστειλε μήνυμα να δει πώς πήγε, βρεθήκαμε μετά σε ένα ραντεβού που όλα έδειχναν ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί, γιατί είχε τα νεύρα της και είχε άθλια συμπεριφορά, ξαναπήγαμε όμως για ένα ποτό και από τότε είμαστε μαζί. Για μένα ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αυτό που ερωτεύτηκα σε εκείνη είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι, ότι είναι ένας πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος, χωρίς δεύτερη σκέψη», συνέχισε ο Μάνος Νιφλής.


Η συμβίωση και οι συμβουλές που δίνουν ο ένας στον άλλον

«Το ότι δεν βλεπόμαστε όλη μέρα, κάθε μέρα, είναι καλό. Θέλει ανάσες μια σχέση. Είναι ακατάστατος, εγώ είμαι ψυχαναγκαστική, για να μου κάνει πλάκα αλλάζει τα πράγματα στο σπίτι. Υπάρχει χιούμορ μεταξύ μας, πράγμα πολύ καλό. Υπάρχουν και συγκρούσεις, γιατί ο Μάνος είναι πιο καχύποπτος με τα πράγματα, εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ο θαυμασμός που τρέφει ο ένας για τον άλλον, είναι πρακτικό. Είναι σημαντικό να το δείχνουμε. Για να χαλαρώσουμε, μας αρέσει να βλέπουμε ταινίες… Θα πάρω τη γνώμη του για ένα σενάριο, όταν θέλω να δω αν θα δεχτώ ή όχι μια πρόταση…», αποκάλυψε η Ελισάβετ Μουτάφη.

«Έχει υπάρξει και σειρά που της είπα ότι θα πάει άπατη, δεν πήγε και η σειρά έγραψε ιστορία, έσκισε. Την έκαψα», είπε με χιούμορ ο Μάνος Νιφλής.

Για το ζευγάρι μίλησε ακόμη η κουμπάρα τους, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Υρώ Λούπη, αλλά και μερικοί ακόμη στενοί τους φίλοι.