Την Γωγώ Δελογιάννη υποδέχθηκαν στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Παρασκευής η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, δε, η γνωστή σεφ αναφέρθηκε στη συνεισφορά που και η ίδια έκανε ανά διαστήματα στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» με ιδρυτή τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, αλλά και στις καταγγελίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Γωγώ Δελογιάννη εξομολογήθηκε πως «υπήρχαν κάποια Χριστούγεννα στον Άλλο Άνθρωπο, κάτω στην κουζίνα, που άρχισα να κλαίω με μαύρο δάκρυ. Είπα ότι "πέρυσι κάναμε 500 μερίδες και δεν έφτασαν, φέτος κάναμε 800 μερίδες και δεν έφτασαν και αυτό είναι ένα βαρέλι που δεν έχει πάτο! Τι κάνουμε εδώ;". Έκλαιγα από απελπισία».

«Είχα πιάσει τον Κώστα (σ.σ.: Πολυχρονόπουλο) και του έλεγα "τι κάνεις εδώ; Πώς το κάνεις αυτό;" και εκείνος μου απαντήσουμε πως "1.000 ταϊσμένοι είναι καλύτερα από μηδέν". Αλήθεια είναι αυτό. Εκεί διαλύθηκα και σκεφτόμουν "τι κάνουμε εδώ; Μπορούμε;". Τελικά όμως κάτι μπορούμε όλοι μαζί».

«Περίπου 200-300 άνθρωποι είχαν την καθημερινή τους σίτιση εκεί αλλά αν πιάσουμε όλες τις δομές στην Αθήνα, είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που τρώνε και έχουν την ανάγκη φαγητού. Πραγματική ανάγκη διαβίωσης», πρόσθεσε, επίσης, η Γωγώ Δελογιάννη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Ειδικότερα, η Γωγώ Δελογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εννοείται πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Έμαθα από τον Κώστα (σ.σ. Πολυχρονόπουλο) ότι "αύριο θα βγει αυτό", μου έστειλε μήνυμα και μου το είπε. "Ό,τι είναι να βγει, θα το ελέγξει η Δικαιοσύνη", είπα. Τι να έλεγα; Δεν έχει και καμία σημασία, ό,τι είναι, θα αποδειχθεί. Ο Κώστας ισχυρίζεται ότι όλα είναι ψέματα, μακάρι και το εύχομαι, αλλά ό,τι και να πει η Δικαιοσύνη τώρα έχει γίνει το πλήγμα, στην αλληλεγγύη έχει γίνει. Η ζημιά έγινε. Μέσα σε έναν χρόνο και η Κιβωτός και ο Άλλος Άνθρωπος».

«Επειδή έκανα εντατική ψυχοθεραπεία τον τελευταίο καιρό, γιατί έλεγα "εγώ χαζή είμαι; Τυφλή; Ήμουν εκεί κάθε μέρα και έβλεπα, δεν μπορεί να μην έχω δει τίποτα", έλεγα στον εαυτό μου "κάτσε και σκέψου σημάδια που έχεις αγνοήσει". Παιδιά, δεν έβρισκα! Και κατέληξα σε κάτι που είναι πιο συνολικό και πιο μεγάλο. Ότι όταν σε κάτι θέλεις πολύ να πιστέψεις, όλα τα ψήγματα που μπαίνουν στη μέση δεν σε αφορούν και σου χαλάνε το όνειρο».

«Μετά τις καταγγελίες δεν έχουμε μιλήσει. Δεν ξέρω και τι να πω, δεν έχω τι να πω. Σε άλλους εθελοντές έχει πει ο Κώστας πως θέλει να συνεχίσουν το έργο, μετά είπε ότι θα το συνεχίσει μόνος του και υπάρχει ένα χάος εκεί. Ωστόσο, είμαστε πολλοί που έχουμε πρόθεση να κάνουμε κάτι, θα δούμε αν αυτό γίνει σκοπός».

«Τώρα έχω να πάω 10-15 μέρες στον Άλλο Άνθρωπο. Κάπως κρύωσε η καρδιά μου. Ήταν απέναντι από το μαγαζί μου και πήγαινα κάθε δυο μέρες, ενώ έχουμε κάνει μαζί και πάρα πολλές δράσεις», συμπλήρωσε η Γωγώ Δελογιάννη.



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czck77c5iwgp)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czckx2ftgh69)