Καλεσμένη στην παρέα του «MEGA Καλημέρα» ήταν η Μυρτώ Αλικάκη.

Η Μυρτώ Αλικάκη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθηνά για δεύτερη θεατρική χρονιά.


Έχουμε ζωές τριών ειδών

1-myrto-alikakh-mhtrothta-instagram-2
«Ο συγγραφέας λέει έχουμε τριών ειδών ζωές, τη δημόσια, την προσωπική και την ιδιωτική. Ίσως με κάποια έννοια να ισχύει αυτό. Νομίζω πως κάποιος μπορεί να έχει ένα δημόσιο πρόσωπο διαφορετικό από αυτό που έχει στο σπίτι του, αν και τείνω να πιστεύω όσο πιο κοντά αυτά είναι μεταξύ τους τόσο πιο ευτυχής είναι ένας άνθρωπος», ανέφερε αρχικά η Μυρτώ Αλικάκη.

Δεν θέλω να υπάρχουν πράγματα για να κρύψω

«Δεν θέλω για μένα πρωτίστως να υπάρχουν πράγματα που έχω την ανάγκη να τα κρύψω ή για τα οποία ντρέπομαι. Το κάνω κυρίως για τον εαυτό μου. Νιώθω καλύτερα όταν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν λέω ότι δεν έχω ντραπεί για κάτι που έχω κάνει, αλλά επειδή δεν μου αρέσει, προσπαθώ όσο μπορώ να το εξαλείψω», είπε στην συνέχεια η Μυρτώ Αλικάκη.

Μεταξύ άλλων η ηθοποιός ανέφερε πως στη ζωή της επιλέγει την εμπιστοσύνη και την ψυχική της ηρεμία, ενώ προσπαθεί να συγχωρεί.

1-myrto-alikakh-mhtrothta-instagram-4

Θα δώσω ευκαιρία σε κάποιον που εκτιμώ

«Μπορείς να συγχωρήσεις κάποιον, παρ’ όλα αυτά να έχεις χάσει την εκτίμησή σου σε αυτόν. Προφανώς θα δώσω ευκαιρία σε κάποιον που εκτιμώ, αν δεν εκτιμώ τον άλλο τότε μου είναι πολύ πιο δύσκολο», τόνισε η ηθοποιός.

Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου

«Εμένα μου αρέσει τα πράγματα να είναι φυσικά, να αποδέχεσαι αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις και να πορεύεσαι έτσι στη ζωή. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου για να νιώθω όμορφα. Αυτό σημαίνει πρωτίστως να είμαι δυνατή, να έχω ενέργεια και να μπορώ να χαίρομαι τη ζωή», υπογράμμισε η Μυρτώ Αλικάκη.

Η ωριμότητα προσφέρει άλλες χαρές

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ωριμότητα, τονίζοντας πως με το πέρασμα του χρόνου μπορείς να εκτιμήσεις με διαφορετικό τρόπο τις απολαύσεις και τη ζωή, ενώ ευγνωμονείς για ότι καλό έρθει στη ζωή σου.

«Νομίζω ότι η γοητεία όσο μεγαλώνει μία γυναίκα είναι πολύ διαφορετική. Λυπάμαι που ζούμε σε μία κοινωνία που επιτάσσει να είμαστε τέλειοι ή μόνο νέοι. Η ωριμότητα προσφέρει άλλες χαρές και άλλες συγκινήσεις», τόνισε η Μυρτώ Αλικάκη.


1-myrto-alikakh-mhtrothta-instagram-1

Η ζωή, έχει δύο όψεις

1-myrto-alikakh-mhtrothta-instagram-3
Από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή της ήταν η ξαφνική επιτυχία και αναγνωρισιμότητα σε νεαρή ηλικία, με την Μυρτώ Αλικάκη να αποκαλύπτει πως «έπρεπε να δω σοβαρά τα πράγματα, να δω ποια είμαι και να αφήσω τον χρόνο να κυλήσει. Υπήρχε ένα κομμάτι απολαυστικό σε όλο αυτό, αλλά όπως και η ζωή, έχει δύο όψεις», σημείωσε η ηθοποιός.

Η μητρότητα είναι εμπειρία

Τραυματικό γεγονός υπήρξε η απώλεια του πατέρα της, ενώ σημείο σταθμός στη ζωή της ήταν η μητρότητα.

«Είναι μία πορεία που με βοήθησε πολύ να ωριμάσω. Η μητρότητα είναι εμπειρία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη», είπε η ηθοποιός, και αναφέρθηκε στους γιους της, υπογραμμίζοντας πως η ίδια ως μητέρα προσπαθεί να είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση ώστε εάν τα παιδιά της είχαν ροπή προς κάτι που η θεωρούσε επικίνδυνο.

Η Μυρτώ Αλικάκη ήθελε να τους δείξει την άλλη πλευρά, και να φέρει την ισορροπία.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: