Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε για το «Maestro» και τα θέματα που η σειρά θίγει, ενώ έκανε και μια αναφορά στις προσωπικές του εμπειρίες από κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10», όπου μεταξύ άλλων, έκανε και μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια, που επηρεάστηκαν από την απώλεια της αδερφής του.

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj5n53qjr3t)
Αρχικά, ο ηθοποιός με αφορμή το θέμα της ομοφυλοφιλίας όπως θίγεται μέσα από τη σειρά του Χριστόφορου Παπακλιάτης, δήλωσε για το νομοσχέδιο υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων ότι: «Νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένος» και τόνισε: «Η χώρα μου δείχνει ότι έχει μια άλλου τύπου ευαισθησία σε θέματα που άλλες χώρες αυτή τη στιγμή, πολύ συζητάνε και λίγα κάνουν».

Όταν ρωτήθηκε για το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει, ο Φάνης Μουρατίδης αναφέρθηκε στον θάνατο της αδερφής του από μηνιγγίτιδα.

«Πέθανε περίπου 2 ετών, ήμουν λίγο μεγαλύτερος και έμεινα μόνος μου τελείως και αυτό το αίσθημα της μοναξιάς με βοήθησε να ορίσω λίγο στο κεφάλι μου ότι έτσι είναι ο θάνατος. Για τον παιδικό μου κόσμο αυτό έχει έναν πολλαπλασιαστή τρελό. Έτσι έκανα φίλους. Στη Δ' δημοτικού έβγαινα στον δρόμο και όποιον έβλεπα μπροστά μου τον σταματούσα και του έλεγα "θέλεις να γίνουμε φίλοι;"» είπε ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, θυμήθηκε τα σχολικά του χρόνια με τη βία από τους δασκάλους της εποχής.

«Μεγάλωσα σε ένα σχολείο που ο δάσκαλος χτύπαγε, υπήρχε είχε βέργα. Το ότι θυμάμαι να έχω φάει μια σφαλιάρα στο Δημοτικό τέτοια που έχασα τη θέση μου, δεν θυμόμουν πού κάθομαι. Τότε ήταν το "να αγιάσει το χέρι του" αυτό ήταν η εκπαίδευση» δήλωσε ο Φάνης Μουρατίδης.