Η φωνή της έχει κατακλύσει το TikTok σαν ένας άλλος προάγγελος της άνοιξης και του καλοκαιριού, με όλο και περισσότερους να τη γνωρίζουν. Ο λόγος για τη Μαρίνα Σπανού, μια ανερχόμενη ταλαντούχα 21χρονη που άνθησε στην καραντίνα και πλέον τα live της γίνονται sold out.

Δείτε ακόμη - Χρήστος Σπανός: Μας συστήνει την κόρη του και μιλούν για την πρώτη τους επαγγελματική συνεργασία (Βίντεο)

Πριν ακόμη γίνει viral από την εκτέλεση του τραγουδιού «Λουλούδι του δρόμου» του Ρους, η 18χρονη το 2020 Μαρίνα Σπανού είχε ήδη δημιουργήσει το δικό της κοινό.



Το τραγούδι δεν ήταν το όνειρό της από παιδί, όπως είπε και η ίδια σε συνέντευξη στο «Κρίμα» της Zoe Pre στο YouTube. Η 21χρονη σπουδάζει υποκριτική, έχοντας λάβει ήδη μερικά εφόδια από την οικογένειά της. Αρκετά μετά την επιτυχία των πρώτων της συναυλιών έγινε ευρύτερα γνωστό ότι η Μαρίνα Σπανού είναι η κόρη του ηθοποιού Χρήστου Σπανού και της μουσικού Μελίνας Παιωνίδου, που διδάσκει στο Εθνικό Θέατρο. Ένας έρωτας στα 17 της, στάθηκε η αφορμή να έρθει πιο κοντά με το τραγούδι, να αρχίζει να τραγουδάει και να γράφει τα δικά της κομμάτια.


Πώς ξεκίνησε το τραγούδι στον δρόμο: Η συνέντευξή της στο "Κρίμα"



Τα live στην Αρεοπαγίτου

Στην πρώτη καραντίνα ερωτεύτηκε και άρχισε να ανακαλύπτει τη μουσική που της ταιριάζει. «Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο όπως ήθελα εγώ να το κάνω και η μουσική είναι ένας πολύ σύντομος και ουσιαστικός τρόπος για να το κάνεις αυτό, οπότε ένα βράδυ περπατούσα στην Αποστόλου Παύλου πιο κάτω από την Αρεοπαγίτου και είδα έναν μουσικό, έπαιζε το αγαπημένο μου τραγούδι "Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι". Η ενέργεια του τοπίου μου έκανε κάτι μέσα μου και λέω αυτό είναι, αυτός είναι ο τρόπος"» έχει δηλώσει η Μαρίνα Σπανού.

@marinaspanou_

vibe with me όσο πηγαίνουμε λίγο πίσω στην καραντίνα του ‘20

♬ πρωτότυπος ήχος - Μαρίνα Σπανού

Έτσι πήρε την απόφαση εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων να κάνει το ίδιο. Όπως είπε, οι γονείς της τη στήριξαν σε αυτή την απόφαση. Αγόρασε με τον πατέρα της τον εξοπλισμό και μέσα σε δύο μέρες έκανε το πρώτο της live στον δρόμο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.



Η Μαρίνα Σπανού με τους γονείς της, Χρήστο Σπανό και Μελίνα Παιωνίδου

Ακολούθησαν κι άλλες μικρές συναυλίες της στον δρόμο, με βίντεο από τους περαστικούς που την παρακολουθούσαν, να αρχίσουν να κατακλύζουν το διαδίκτυο και κυρίως το TikTok. Με τον καιρό, όλο και περισσότεροι σταματούσαν στον δρόμο για να την ακούσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σχεδόν κανονικών διαστάσεων συναυλία.

@marinaspanou_

@ yorgos_rous ❤️

♬ πρωτότυπος ήχος - Μαρίνα Σπανού

Η Μαρίνα Σπανού παίρνει την κιθάρα της, τραγουδάει και δίνει μια νότα χαράς σε εκατοντάδες κόσμου, εν μέσω μια δύσκολης περιόδου με περιορισμένες εξόδους και συγκεντρώσεις λόγω Covid-19. Και όταν επέστρεφαν σπίτι, όμως, μπορούσαν να ακούσουν λίγο ακόμα Μαρίνα Σπανού, αφού η νεαρή τραγουδίστρια έδινε μικρές αυτοσχέδιες συναυλίες από το σπίτι της, με τις πιτζάμες της, τις οποίες είχε αναρτημένες στο TikTok της.

@marinaspanou_

🌸

♬ πρωτότυπος ήχος - Μαρίνα Σπανού

Τα τραγούδια της έχουν τίτλους από διάφορες κεντρικές περιοχές της Αθήνας, όπως «Πλάκα», «Κουκάκι» και «Ψυρρή». Ο περισσότερος κόσμος που την έχει παρακολουθήσει, την έχει ταυτίσει με τους έρωτες της άνοιξης και του καλοκαιριού, μιας και οι περισσότεροι στίχοι της έχουν να κάνουν με «θερινό σινεμά», «ροζ ουρανούς» λουλούδια και φιλιά.


Το «Λουλούδι του δρόμου»

Η Μαρίνα Σπανού είχε ήδη πολλές χιλιάδες ακροατές σε streaming υπηρεσίες και άλλους τόσους στα TikTok βίντεό της, μέχρι να έρθει το «Λουλούδι» του Ρους και να απογειώσει τη φήμη της.

Πριν από έναν 1 χρόνο η Μαρίνα Σπανού τραγούδησε το κομμάτι του Ρους που είχε κυκλοφορήσει αρκετά χρόνια πριν, με τον δικό της ατμοσφαιρικό τρόπο. Από τότε μέχρι και σήμερα η φωνή της «ντύνει» χιλιάδες νοσταλγικά βίντεο, κυρίως από τις καλοκαιρινές αναμνήσεις του κόσμου. Η συναυλία της στην Αθήνα για το καλοκαίρι έγινε πολύ γρήγορα sold out.


Η αντίδρασή της όταν βγήκε sold out το live στην Αθήνα

@marinaspanou_

ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ;

♬ Καρτ Ποστάλ Μαρίνα Σπανού - Μαρίνα Σπανού

Η υποστήριξη του Χρήστου Σπανού συγκινεί, αφού χρησιμοποιεί τα δικά του social media για να προωθεί τις συναυλίες της κόρης του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο ο ίδιος ανέβασε ένα βίντεo μέσα από το αυτοκίνητο, ενώ ακουγόταν η κόρη του να τραγουδάει. Χαμογελούσε στην κάμερα και προσκαλούσε τον κόσμο να πάει στις συναυλίες που θα έκανε τον Απρίλιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: