Νοµίζουµε ότι τα ξέρουµε όλα για τη Μαρί-Σαντάλ και τον Παύλο Γλίξµπουργκ, ο οποίος (όπως ήταν επόµενο), ως πρωτότοκος, τέθηκε επικεφαλής της οικογένειας στο µνηµόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, την Τρίτη 27/2, στις 11.00 π.µ. ώρα Λονδίνου, στο Ουίνδσορ. Παρουσία, µάλιστα, του βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας και της συζύγου του, βασίλισσας Λετίθια - για τους οποίους γερµανικά και ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι έχουν υπογράψει τα έγγραφα του διαζυγίου τους, σύµφωνα µε τα οποία παραχωρείται σε εκείνον η αποκλειστική επιµέλεια των παιδιών τους.

Το θέµα δεν είναι το πολύκροτο, ήδη, υποτιθέµενο «διαζύγιο» του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, αλλά ο µπατζανάκης του Παύλου. Για τον πρωτότοκο γιο του τέως και της Αννας-Μαρίας γνωρίζουµε τις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες. Οχι όµως και τις παρέες του. Ενας λοιπόν, σύµφωνα µε πληροφορίες µας, από τους επιστήθιους φίλους του -τους µετρηµένους στα δάχτυλα, για να ακριβολογούµε, φίλους του- είναι ο σύζυγος της µικρότερης αδερφής της Μαρί-Σαντάλ - ο λόγος για τον Νταξ Μίλερ. Πρόσφατα, οι δύο άνδρες απαθανατίστηκαν (και εξασφαλίσαµε σχετική λήψη) σε σπάνια στιγµή τους, après ski, µε φόντο το πάλλευκο τοπίο του Σεν Μόριτζ. Από το χαλαρό βλέµµα αµφότερων οποιοσδήποτε θα µπορούσε να αντιληφθεί την οικειότητα µεταξύ τους.

paulos-miller-6-3-2024


Ποιος είναι, όµως, ο γοητευτικός 53χρονος; Κατ’ αρχάς, πρόκειται για συνωνυµία µε την οικογένεια του «Mr Duty Free», Ρόµπερτ Μίλερ, πατέρα της Μαρί-Σαντάλ, της αδερφής της Αλεξάντρα (που έχει κρατήσει το Φον Φίρστενµπεργκ από τον πρώτο της γάµο) και της Πία Γκετί. Ο Νταξ επαγγέλλεται αρχιτέκτονας, µάλιστα η -οµώνυµη- εταιρεία του, Dax Design, την οποία ίδρυσε το 2010, είναι κανονικό χρυσωρυχείο. Mε την Αλεξάντρα αποτελούν από τα πιο περιζήτητα ζευγάρια στα πλέον glamorous πάρτι του κόσµου. Το σπίτι -ή, µάλλον, το «παλάτι»- τους, που µεταφράζεται σε επιτοµή του ποπ µινιµαλισµού, µε διάχυτες σοφιστικέ λεπτοµέρειες, «πληµµυρίζει» από προσκλήσεις για τα πιο πριβέ κλαµπ του κόσµου. Από τις πολυφωτογραφηµένες στιγµές τους ήταν τον Οκτώβριο του 2022, όταν η Αλεξάντρα γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια µε υπέρλαµπρο σουαρέ «φουτουριστικού» concept, παρουσία jet setters απ’ όλη την υφήλιο. Φυσικά, και των Μαρί-Σαντάλ και Παύλου.

Ο «παράδεισος» στο Λος Άντζελες

Η Αλεξάντρα έχει αποκτήσει την πριγκίπισσα Ταλίτα -διάδοχο της φίρµας Φον Φίρστενµπεργκ- και τον πρίγκιπα Τασίλο από τον πρώτο γάµο της µε τον πρίγκιπα Αλεξάντερ φον Φίρστενµπεργκ, διάδοχο του γερµανικού θρόνου και γιο της iconic σχεδιάστριας µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ (υπήρξαν παντρεµένοι από το 1995 έως το 2002). Έξοχες σχέσεις, πέρα από τους συγγενείς Παύλο και Μαρί-Σαντάλ, διατηρούν, µεταξύ άλλων, µε τη σοσιαλιτέ Κάθι Χίλτον, της οικογένειας της φηµισµένης, υπερλουσάτης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Εδώ, βέβαια, αξίζει να σηµειώσουµε ότι η Αλεξάντρα µαζί µε τη Μαρί-Σαντάλ και την αδελφή τους, Πία (που έχει παντρευτεί επίσης κροίσο, κληρονόµο του µεγαλύτερου φωτογραφικού πρακτορείου στον κόσµο, του Γκετί), παλαιότερα, προτού παντρευτούν και νοικοκυρευτούν, ήταν οι «βασίλισσες» στα πάρτι της high society - τις συνόδευε ο τίτλος «The Miller Sisters». Οχι τυχαία: Ξανθιές, κοσµικές και, το βασικότερο, µε αµύθητη πατρογονική περιουσία (εύσχηµη περιγραφή για την προίκα στην εποχή της πολιτικής «ορθότητας»), έχοντας καταστήσει το joie de vivre οικογενειακή υπόθεση, πρωτοστατούσαν στα εξώφυλλα των κοσµικών στηλών των µεγαλύτερων περιοδικών του κόσµου. Κάτι τρέχει µε τις Μίλερ; Κάπως έτσι.

millers-6-3-2024


Οσο για τη βιλάρα των Αλεξάντρα - Νταξ, µεταξύ µοντέρνων ακριβοθώρητων επίπλων, διακρίνουµε και vintage, όπως η συλλεκτική καρέκλα Milo Baughman. Προτού ο Νταξ δροµολογήσει τις µακέτες για τον «παράδεισό» τους, η Αλεξάντρα, που σχεδιάζει έπιπλα, του υπογράµµιζε ότι χρειαζόταν να είναι «παράδεισος» για τα παιδιά της, που τότε βρίσκονταν στην εφηβεία. «Υπάρχει κάτι πολύ ισορροπηµένο στο σπίτι - ο καθένας µας έχει τον δικό του χώρο, όµως όλα τα “κοµµάτια” είναι ενωµένα. Μοιάζουν µε χέρια που σε αγκαλιάζουν», θα πει εκείνη.

Με πέντε υπνοδωµάτια λουσµένα στο φως και άλλα τόσα τζάκια, µε πισίνα σχεδόν ολυµπιακών διαστάσεων, µε «υπνωτιστικό» πίνακα του Γκάρι Λανγκ, που εκτείνεται στη µισή σαλοτραπεζαρία, το «παλάτι» των Μίλερ «απογειώνει» τη νοτιοκαλιφορνέζικη αρχιτεκτονική. Ο Νταξ το περιγράφει ως «αποδοµηµένο κλασικό αµερικανικό σπίτι». Που για να το αποκτήσεις, παρ’ όλα αυτά, χρειάζεται ή να είσαι γόνος δισεκατοµµυριούχου ή ο ίδιος κροίσος. Για την ιστορία, το φωτογενές ζευγάρι έκανε επίσηµη πρώτη το 2008 και το 2015 παντρεύτηκαν.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών