Στρώθηκαν ξανά τα κόκκινα χαλιά στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, όπου τα ξηµερώµατα της ∆ευτέρας -ώρα Ελλάδας- θα πραγµατοποιηθεί η 96η απονοµή των Oscar. Επισηµαίνουµε το κόκκινο, την ακαδηµαϊκή κόκκινη (academy red) απόχρωσή του συγκεκριµένα, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται, καθώς, ύστερα από το περσινό «άχρωµο, άοσµο, άγευστο» σαµπανιζέ, το κόκκινο χαλί φέτος επανέρχεται δριµύτερο. Και συµπληρώνει 102 χρόνια απ’ όταν πρωτοστρώθηκε. Ήταν για την πρεµιέρα του «Ροµπέν των ∆ασών», µε τον εκπληκτικό Ντάγκλας Φέρµπανκς (τον οποίο «διαδέχθηκε» ο Έρολ Φλιν), στο Αιγυπτιακό Θέατρο του Χόλιγουντ. Ήταν όµως το 1961 όταν η Ακαδηµία Κινηµατογράφου υιοθέτησε το κόκκινο.

Και στην πορεία ήρθαν όχι οι µάγοι, αλλά οι «τσάντες µε τα δώρα». Είναι γνωστό ότι, κάθε χρόνο, στο πλαί σιο των Oscar, δίνονται διάφορα «δωράκια» στους celebrities. Στρατιές ανθρώπων, ζώντας σ’ ένα παράλληλο σύµπαν, τα ετοιµάζουν. Για τι µιλάµε; Για ό,τι µπορεί να περάσει από τον ανθρώπινο νου. Από χάπια µέχρι µπότοξ, φορητές ψησταριές, πριβέ σόου. Προσθέστε διακοπές σε ελβετικό σαλέ, αλλά και σε ολιστικό καταφύγιο ευεξίας 100 µίλια µακριά από το Χόλιγουντ. Επίσης, για φέτος τουλάχιστον, οι τυχε ροί µπορούν να χαρούν τρεις διανυκτερεύσεις στο εξωτικό Σεν Μπαρτ.

∆εν θα έλειπαν beauty προσφορές: µάσκες «χρυσού» βρίσκονται στο «πακέτο» - σηµειωτέον, οι χορηγοί είναι περί τις 70 εταιρείες. Υπολογίστε 70 δώρα για κάθε ηθοποιό, παρουσιαστή της βραδιάς και σκηνοθέτη. Τα «καλούδια» µοιράζονται σε δύο βαλίτσες για να µπορούν να ταξιδέψουν εύκολα παντού. Η αξία των περσινών «δώρων» εκτιµάται σε περίπου 125.000 δολάρια... η µία (!) και στόχος δεν είναι ο εντυπωσιασµός. Γιατί δεν φανταζόµαστε πως η Έµα Στόουν ή ο Ρόµπερτ Ντάουνι Τζούνιορ περιµένουν τη βραδιά των Oscar για να «πλουτίσουν». Τα δώρα δίνονται µε βάση την αστερόσκονη που µπορούν να χαρίσουν οι υποψήφιοι των Oscar στην κάθε φίρµα. Τι να περιµένουν να πάρουν µαζί τους τα «φαβορί»; Μεταξύ άλλων, ένα συλλεκτικό κύβο του Ρούµπικ και οδηγό αυτοβοήθειας… Ευπρόσδεκτο κι ένα ολόχρυσο Oscar (φυσικά), αν και διά παν ενδεχόµενο, οι ηττηµένοι θα παραλάβουν έγχρωµο 3D αγαλµατίδιο µε τη φωτογραφία τους!

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή