Σε θανατηφόρο τροχαίο ενεπλάκη τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Μαρτίου ο νεαρός τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες διαγωνίζεται στο «J2US» του Alpha με την αθλητικογράφο Δώρα Παντέλη.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Δεκελείας στις Αχαρνές, όταν το τζιπ του Γιάννη Ξανθόπουλου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαροί ηλικίας 19 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Τροχαία, ο νεαρός καλλιτέχνης φέρεται να οδηγούσε με αυξημένη ταχύτητα, μπήκε στιγμιαία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, την ώρα που αυτοκίνητο από κάθετο δρόμο, παραβιάζοντας το STOP, πετάχτηκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να επανέλθει στο δικό του ρεύμα και να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο των δύο νεαρών.

Ο 19χρονος συνοδηγός Ι.Χ. τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 19χρονος οδηγός, που εκείνη την ώρα πήγαινε στη δουλειά του, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή του στο ΚΑΤ. Στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε και ο τραγουδιστής, όπου και παρέμεινε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο 19χρονοι πήγαιναν στην κάβα όπου εργάζονταν. «Ήταν προσεκτικοί στην οδήγηση, δεν έτρεχαν», λένε φίλοι τους που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιάννης Ξανθόπουλος σταμάτησε αμέσως να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και να δώσει κατάθεση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που παραβίασε το STOP και έκλεισε τον δρόμο στον Γιάννη Ξανθόπουλο μαζί με τη γυναίκα συνοδηγό δεν έχουν εντοπιστεί, με τις Αρχές να τους αναζητούν.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο «Rising Star» το 2017, όπου αναδείχτηκε μεγάλος νικητής σε ηλικία 16 ετών. Ακολούθησαν συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Αντώνης Ρέμος και η Έλλη Κοκκίνου. Η τελευταία εμφάνισή του στο «J2US» με τη Δώρα Παντέλη ήταν το Σάββατο 9 Μαρτίου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή όπου συνέβη το δυστύχημα το όριο είναι τα 40 χλμ./ώρα και ερευνάται αν ο τραγουδιστής κινούνταν πάνω από το επιτρεπόμενο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrsqtk5n42p)

Γιάννης Ξανθόπουλος: «Δεν έχασα τον έλεγχο»

Λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα, ο Γιάννης Ξανθόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του Alpha, περιέγραψε όσα συνέβησαν, ενώ παράλληλα ζήτησε να δοθούν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες για το αυτοκίνητο που ήρθε από το αντίθετο ρεύμα. Τόνισε, δε, πως «δεν έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου». «Βγήκε ένα αυτοκίνητο από STOP. Ο Γιάννης προσπάθησε να το αποφύγει. Δεν έτρεχε ο Γιάννης, πήγαινε με 50 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο αυτό έφυγε, το ψάχνουμε», ανέφερε συγγενής του τραγουδιστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το τροχαίο δυστύχημα διακρίνεται ένα όχημα να περνά από STOP και τότε το όχημα του τραγουδιστή να πραγματοποιεί ελιγμό για να το αποφύγει. Τότε, φαίνεται το αυτοκίνητό του να χτυπά πλαγιομετωπικά το αυτοκίνητο των δύο νεαρών. Σε ένα δεύτερο βίντεο διακρίνεται το αυτοκίνητο που πέρασε το STOP και από αυτό να βγαίνουν δύο άτομα λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου έγινε το δυστύχημα και στη συνέχεια να φεύγουν. Οι Αρχές αυτή την ώρα αναζητούν το τρίτο αυτοκίνητο, αυτό που παραβίασε το STOP και έφυγε.