Τα φαβορί και τα αγαπημένα τους τραγούδια για την Eurovision ήδη έχουν ξεχωρίσει οι φαν του μουσικού διαγωνισμού, με την συμμετοχή της Κροατίας να δείχνει πως δύσκολα θα βρει αντίπαλο.

Στην κορυφή των στοιχημάτων της Eurovision 2024 (η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση) από την πρώτη στιγμή φιγουράρει η Κροατία με τον Μάρκο Πουρίσιτς, γνωστό ως Baby Lasagna. Το τραγούδι Rim Tim Tagi Dim έχει ξετρελάνει τους Eurofans, οι οποίοι χορεύουν στους ρυθμούς του.

Baby Lasagna- Rim Tim Tagi Dim (Official Video)

Το νόημα πίσω από τη συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision 2024

Όπως γράφει χαρακτηριστικά, η επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, ο Κροάτης τραγουδιστής εκτός από το να διασκεδάσει όσους τον ακούν, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στις κοινωνικές και πνευματικές προκλήσεις των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Και αυτό κάνει μέσα από το τραγούδι του στην Eurovision 2024. Μπορεί αρκετοί να μην καταλαβαίνουν τι λέει, ωστόσο, μια αναζήτηση αποκαλύπτει ότι το «Rim Tim Tagi Dim» μεταφέρει το άγχος και την αγωνία που συνοδεύουν την εγκατάλειψη της πατρίδας προς αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Όπως αναφέρει το wiwibloggs, το πραγματικό νόημα δεν βρίσκεται στον τίτλο, αλλά στους στίχους που αποτυπώνουν ένα εθνικό δίλημμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει περιγράψει την Κροατία ως χώρα μετανάστευσης, καθώς όλο και περισσότεροι την εγκαταλείπουν. Το «Rim Tim Tagi Dim» ασχολείται με αυτή τη μαζική έξοδο των νέων - και τις επιπτώσεις που έχει σε αυτούς που φεύγουν και σε αυτούς που αφήνουν πίσω τους.

Το τραγούδι ξεκινά με έναν νέο να ανακοινώνει ότι φεύγει από το σπίτι του. Το βιντεοκλίπ δείχνει ότι φεύγει από μια αγροτική κοινότητα, η οποία μπορεί να αντικατοπτρίζει τα περίχωρα του Umag, της γενέτειρας του Baby Lasagna. Παρά τα μεγάλα όνειρα, αυτό το ταξίδι είναι γεμάτο πανικό, πόνο και άγχος.

Η Κροατία θα διαγωνιστεί στον α΄ ημιτελικό στην Eurovision 2024, που σημαίνει ότι δεν είναι ένας από τους αντιπάλους της Μαρίνας Σάττι, καθώς το Zari διεκδικεί τη θέση του στον τελικό μέσω του β΄ ημιτελικού.