Οι δύο άνδρες που φέρεται να διέσυραν την Ιωάννα Τούνη σε revenge porn βίντεο θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρος της influencer Απόστολος Λύτρας.

Αντιμετωπίζουν ποινή έως και δέκα χρόνια

«Έχει υποβληθεί μια μήνυση το 2022 για όλη αυτή τη διαδικασία, ότι κάποιος τράβηξε την Ιωάννα Τούνη σε αυτές τις προσωπικές στιγμές της και στη συνέχεια διέδωσε το συγκεκριμένο υλικό. Είναι μια πολύ σοβαρή πράξη και γι’ αυτό παραπέμπονται δύο άνθρωποι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Αντιμετωπίζουν ποινή έως και δέκα χρόνια για την κατοχή, την αναπαραγωγή και τη διάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, που είναι πλέον κακούργημα» ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας, προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται είναι έξω με εγγύηση.


Είναι λύτρωση η συγκεκριμένη παραπομπή

Ο δεύτερος δικηγόρος της κ. Τούνη, Αναστάσιος Ντούγκας, τόνισε πως η πελάτισσά του «αισθάνεται δικαιωμένη. Βγήκε με σθένος και υπερασπίστηκε όλο αυτό που είχε βιώσει. Ξεκάθαρα είναι το θύμα σε αυτή την υπόθεση. Η Δικαιοσύνη θα δώσει τη λύτρωση στην Ιωάννα, είναι συναισθηματικά πάρα πολύ φορτισμένη και συγκινημένη... Είναι λύτρωση η συγκεκριμένη παραπομπή για την Ιωάννα».


Μια παραπομπή δεν είναι καταδίκη

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, Σωτηρία Πανουσάκη, είπε: «Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Μια παραπομπή δεν είναι καταδίκη. Μέχρι τότε έχουμε ένα λαμπρό επιχειρηματία που διαπρέπει στην πόλη του. Ο πελάτης μου είναι αθώος. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, παρά μυθεύματα και κατασκευές από την άλλη πλευρά».

Το επίμαχο βράδυ

Από το παραπεμπτικό βούλευμα προκύπτει ότι όλα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου του 2017, έπειτα από διασκέδαση σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής. Η Ιωάννα Τούνη, σε κατάσταση οξείας μέθης, έφυγε στις 11.00 το βράδυ και μαζί με τον πρώτο κατηγορούμενο πήγαν στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε απόμερο σημείο, όπου συνευρέθηκαν ερωτικά. Στη συνέχεια κι ενώ η εγκαλούσα ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, θυμήθηκε τον εαυτό της, μετά τη συνεύρεση, γυμνό, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, με τον κατηγορούμενο να οδηγεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τρία χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 2020, η γνωστή επιχειρηματίας και influencer έμαθε μέσω μηνυμάτων τρίτων στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram ότι στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, στο οποίο φαινόταν ότι συμμετείχε η ίδια. Στο βίντεο διαπιστώθηκε ότι εμφανιζόταν και ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος έδειχνε νηφάλιος, κοιτούσε την κάμερα ευθέως, γελούσε κι έκανε μορφασμούς και περιπαικτικά νεύματα. Επιπλέον, έδειχνε να γνωρίζει τη βιντεοσκόπηση και να ενεργεί σε συνεννόηση με τρίτο πρόσωπο που βιντεοσκοπούσε.

Μόλις η Ιωάννα Τούνη έμαθε ότι το βίντεο είχε αναρτηθεί σε διάφορες διευθύνσεις και σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, υπέβαλε έγκληση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Τότε, διαπίστωσε ότι και ο πρώτος κατηγορούμενος είχε υποβάλει έγκληση κατά αγνώστων για το ίδιο γεγονός μία ημέρα πριν. Έπειτα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η υπόθεση, αρχικά, τέθηκε στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Τον Μάρτιο του 2023, ωστόσο, ο φάκελος ανασύρθηκε μετά τη δεύτερη έγκληση που κατέθεσε η Ιωάννα Τούνη, τον Ιανουάριο του 2022, κατονομάζοντας τον πρώτο κατηγορούμενο. Η ίδια είχε μιλήσει και δημόσια για τον άνθρωπο που φέρεται να τη διέσυρε. Σύμφωνα με πληροφορίες από το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι από 23/07/2017 έως και 31/12/2017 και κατά το έτος 2020 διέδωσαν δύο τουλάχιστον φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η ίδια γυμνή, ξαπλωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Το ίδιο έπραξαν και με ένα βίντεο, διάρκειας 35 δευτερολέπτων, που είχαν κινηματογραφήσει από κοινού με κινητό τηλέφωνο, στο οποίο η Ιωάννα Τούνη εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής με τον πρώτο κατηγορούμενο. Το συγκεκριμένο βίντεο το ανήρτησαν τον Μάιο του 2020 σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου. Ο πρώτος κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και φέρεται να υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες και το βίντεο δεν ήταν ποτέ στην κατοχή του. Όπως φέρεται να είπε, δεν γνωρίζει ποιος τα διέρρευσε στο διαδίκτυο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ιωάννα Τούνη τον κατηγόρησε για λόγους δημοσιότητας. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που φέρεται να τράβηξε το βίντεο, αρνήθηκε τόσο ότι βιντεοσκόπησε το επίδικο συμβάν, όσο και ότι συμμετείχε στην κυκλοφορία του στο διαδίκτυο.

«Ο Δημήτρης Φιντιρίκος δεν επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της λόγω...»

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα για την υπόθεση της Ιωάνας Τούνη αναφέρεται και το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Φιντιρίκου. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «T-Live», η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο σημειώνει ότι ο κ. Φιντιρίκος ήταν ένα από τα δύο πρόσωπα που αρχικά είχαν επιβεβαιώσει στην Ιωάννα Τούνη ότι οι δύο κατηγορούμενοι είναι όντως αυτοί που τράβηξαν το βίντεο που διέρρευσε στο διαδίκτυο. Όταν ο Δημήτρης Φιντιρίκος κλήθηκε να καταθέσει, δεν επιβεβαίωσε ακριβώς τα λεγόμενα της Ιωάννας Τούνη, λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρούσε με τον πρώτο κατηγορούμενο. Έτσι, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν ήθελε να έχει καμία εμπλοκή σε όλη τη δικαστική διαδικασία.

Από την άλλη, ο κατηγορούμενος έχει υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι φίλος του ο Δημήτρης Φιντιρίκος και ότι η Ιωάννα Τούνηη ήταν εκείνη που τον οδήγησε στο σπίτι του επιχειρηματία στη Χαλκιδική μετά το περιστατικό. Όπως επισήμανε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της γνωστής influencer στο «T-Live», ο Αναστάσιος Ντούγκας: «Ο κ. Φιντιρίκος μίλησε με γενικότητες όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση και είναι λογικό ένας άνθρωπος να μην μπορεί να πάει τη μνήμη του τόσα χρόνια πίσω για να θυμηθεί συγκεκριμένα περιστατικά».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time