Η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνεργάτες και οι θαυμαστές του Δημήτρη Κόκοτα προσεύχονται για ένα θαύμα. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Ο τραγουδιστής νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη, όταν ενώ έκανε την πρόβα του με την Τραϊάνα Ανανία για το «J2US» αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Στο σημείο έφτασε άμεσα διασώστης του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την υγεία του τραγουδιστή. Ο Δημήτρης Κόκοτας είχε υποστεί έμφραγμα και στη συνέχεια ανακοπή καρδιάς, με τους γιατρούς να κάνουν προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ακολούθησε η τοποθέτηση στεντ και η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτό που προβληματίζει τους θεράποντες ιατρούς είναι η ώρα που έμεινε εκτός οξυγόνου (κατά την ανακοπή) και κατά πόσο η μη οξυγόνωση του οργανισμού του τον έχει επηρεάσει.

Η σύζυγός του και οι φίλοι του ελπίζουν σε ένα θαύμα και προσεύχονται να βελτιωθεί η υγεία του. Οι γιατροί έχουν πλέον στα χέρια τους και τις αιματολογικές εξετάσεις του τραγουδιστή και τα αισιόδοξα νέα είναι ότι τα αποτελέσματα της αξονικής εγκεφάλου είναι καθαρά και η καρδιά του λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, δεν θα γίνει ούτε σήμερα προσπάθεια ανάνηψής του, καθώς οι γιατροί θα προσπαθήσουν να κάνουν αργά και σταθερά βήματα. «Λειτουργεί η καρδιά του, αυτό είναι το σημαντικό, εγώ αυτό έχω κρατήσει. Από εκεί και πέρα γίνονται εξετάσεις που είναι απαραίτητες. Είναι σταθερή η κατάστασή του» ανέφερε η σύζυγός του Κατερίνα. Όπως είπε στη συνέχεια, κατάφερε να τον δει στο νοσοκομείο, όμως ο τραγουδιστής παραμένει σε καταστολή.

«Τον είδα, είναι σε καταστολή, του μιλάω μόνο εγώ. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση, πραγματικά μην το ζήσει κανείς αυτό. Τα 24ωρα αυτά μου φαίνονται αιώνες. Δεν μου είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι, δεν πίνει, δεν καπνίζει, προσέχει τη διατροφή του» είπε για το σύζυγό της.

Τέλος, ευχαρίστησε το κοινό για τα μηνύματα που έχει δεχτεί και τη στήριξή του στον Δημήτρη Κόκοτα. «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για την αγάπη και τη στήριξη. Θέλω να τελειώσει σήμερα αυτό. Περιμένουμε να γίνει το θαύμα» δήλωσε. «Ήταν στις πρόβες του “J2US”. Δεν μου είπαν από την αρχή τι έγινε, γιατί ήμουν στο σπίτι με το παιδί. Προφανώς, δεν ήθελαν να με ανησυχήσουν. Μου είπαν ότι ένιωσε μία αδιαθεσία, λιποθύμησε και τον πάνε στο νοσοκομείο. Επειδή γενικά το μυαλό μου δεν πάει στο κακό, σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι από κούραση ή από ζέστη».

«Προσέχει τα πάντα»

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Κόκοτα δήλωσε: «Ο σύζυγός μου είναι ένας άνθρωπος που προσέχει τα πάντα. Γυμναστική, διατροφή, δεν πίνει και δεν καπνίζει. Είναι άψογος σε αυτό το κομμάτι, οπότε δεν πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να έχει να κάνει με την καρδιά. Όταν ξεκίνησα να πάω στο νοσοκομείο, μου είπαν δειλά δειλά ότι είχε υποστεί έμφραγμα».

«Εγώ είπα στους γιατρούς ότι δεν θέλω να καταλάβω τους ιατρικούς όρους, θέλω να τον δω να βγει από εκεί. Αυτό θέλω, αλήθεια σας λέω. Θέλω να είναι καλά, δεν θέλω να δεχτώ ότι έγινε αυτό» πρόσθεσε, επίσης, η σύζυγος του δημοφιλούς τραγουδιστή. Ο Δημήτρης Κόκοτας και η Κατερίνα είναι μαζί είκοσι χρόνια κι έχουν αποκτήσει ένα παιδί που είναι σήμερα δώδεκα ετών.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime