Ο θρυλικός ερμηνευτής, Δημήτρης Μητροπάνος, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην ελληνική μουσική σκηνή. Φίλοι και στενοί συνεργάτες του μοιράζονται άγνωστες ιστορίες και συγκινητικές στιγμές από την κοινή τους πορεία, στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

Η πορεία του

Μέχρι τα 16 του, γραφόταν ως “ορφανός”. Γνώρισε τον πατέρα του στα 29 του χρόνια. Γεννήθηκε στην Αγία Μονή Τρικάλων, στις 2 Απριλίου 1948. Από μικρός αναγκάστηκε να δουλέψει για να βγάλει τα προς το ζην.

Η στιγμή που γνώρισε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, του άλλαξε τη ζωή. Όταν άκουσε τον Δημήτρη Μητροπάνο, του είπε “εσύ πρέπει να γίνεις τραγουδιστής”.

“Κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου”, λέει η Πέγκυ Ζήνα.

Όταν ο Γιώργος Ζαμπέτας άκουσε τον Δημήτρη Μητροπάνο να τραγουδάει, του είπε “μικρέ, καλός είσαι”. Ο Δημήτρης Μητροπάνος τον αποκαλούσε δεύτερο πατέρα.

“Ήταν ο πιο γενναιόδωρος συνεργάτης της γενιάς του”, λέει ο Δημήτρης Μπάσης.

“Παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια, είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στην εμφάνισή μας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν τελικά το τελευταίο του”.

«Για μένα ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι η μουσική. Από την πρώτη λέξη σε συνέπαιρνε μαζί του», λέει ο Λούκας Γιώργκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ps5grusuk9)

Το 1991 παντρεύεται την Βένια Δημητρίου, τον “προσωπικό του άγγελο”. Μαζί αποκτούν δύο κόρες. Θέλω τα παιδιά μου να χαίρονται για τον πατέρα τους, όχι για αυτά που τους προσέφερε, αλλά για το ότι είναι καλός άνθρωπος, είχε πει ο ίδιος.

“Η ουσιαστική μας γνωριμία έγινε στο στούντιο, όπου θα έβαζε φωνή στο ‘Σβήσε το φεγγάρι’. Ήταν πολύ αδύναμος. Φοβόμασταν αν θα μπορούσε να γίνει ο Μητροπάνος που ξέρουμε. Μπήκε στο στούντιο και βγαίνει αυτή η φωνή που μας συνταράσσει μέχρι και σήμερα”, λέει ο Νίκος Μωραΐτης.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων στις 17 Απριλίου 2012. Δε με νοιάζει όταν θα φύγω, αυτό που θα ήθελα να θυμούνται οι άνθρωποι είναι ότι ήμουν ένας καλός λαϊκός τραγουδιστής, έλεγε.